Stängning idag!

Publicerat: 2009-02-26 Kl: 08:44:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Tänkte slänga in ett snabbt Hej innan jag måste ge mig iväg till bilen och åka till jobbet! Idag är det jag som stänger vilket innebär att jag slutar väldigt sent idag! Så Jonas åkte precis och lämnade Noel på förskolan och det får bli han som hämtar ikväll oxå! Nej nu ska jag ta mig en banan och sedan åka! Hoppas ni alla får en underbar dag!




9 dagar kvar!

Publicerat: 2009-02-25 Kl: 21:31:18 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag har jag varit tillbaka på jobbet! Känns skönt! Det blir förmodligen den sista svängen nu innan bebisen kommer. Nu är det tänkt att jag ska jobba 2 veckor. Vilket beyder att när jag jobbat klart dom veckorna är det 9 dagar tills bebisen är beräknad!!

Känner idag hur mina händer och benen har börjat svullna lite grann. Känns spänt och stramt i händerna och på benen blir det gropar om man trycker :-) Vilket Jonas tycker är roligt att göra när han får massera min ben. (Längst ner vid vristen) Kan ju bara meddela att jag svullnade mycket mer med Noel så det är inget att klaga på det här.


Noel och jag hade en riktigt mysig kväll. Jonas var iväg och hjälpte min pappa att flytta in i nya lägenheten. Då passade jag och Noel på att mysa i soffan tillsammans! Han är så gosig och tycker om att kramar och pussas. Nu sover han sedan några timmar tillbaka!
Efter att vi kom hem från jobbet idag fick vi besök av min mormor och morfar! Dom skulle låna datorn då deras gått sönder. Självklart så fick dom låna våran och vi fick tid att umgås, prata och fika! Alltid lika trevligt! Mormor och jag började prata om mat vi gillar. Hihi vi kom fram till att vi gillar samma sorts mat!!

MVC-besök

Publicerat: 2009-02-24 Kl: 22:21:10 | I kategori: Graviditet 2 | 0 kommentarer


Idag var det dags för MVC-besök. Noel och jag mötte upp mina systrar (Noels mostrar) nere i centrum. Dom hade köpt en Nicke Nyfiken bok till Noel på Bokrean som började idag! Sen kikade vi runt lite i affärer och pratade en massa innan det var dags för mig att gå till MVC. Maddis och Erica passade Noel inne på BVC (väntrummet med alla leksakerna) medan jag smet in på MVC.


MVC-besöket,
v. 36+3

SF-mått 34 cm, följer kurvan fint!
Hjärtljud 148 slag/minut
Blodtryck var bra, kommer inte ihåg vad det var
HB järnvärde (hemoglobin) låg på 116, lite lågt kanske
Blodsocker 4,3
Huvudet är nästan ruckbart fortfarande lite rörligt men jag är omföderska så det var inte så konstigt!

Sammanfattade även min graviditet och planerade för förlossningen. Min BM trodde att jag skulle klara förlossningen jättebra eftersom jag är postiv och mår väldigt väldigt bra! Och att jag är så ung och frisk! hihi Sånt blir man glad av att höra!


Efter besöket så fikade vi och pratade. Det är så sällan vi träffas alla systrar tillsammans så det var riktigt mysigt att få en stund med bara oss. Ja självklart var Noel med! Han trivs så bra med sina mostrar, och mamma såklart! När vi fikat färdigt skulle Erica till en kompis och Maddis skulle köra henne dit. Noel och jag gick runt i centrum ett tag till. Jag ville kika lite på bokrean jag med. Noel somnade nästan på en gång.

Skickade sms till Jossan för att se vad hon skulle göra. Kollade om hon ville fika på en Semla. Jag har ju trots allt pratat om semlor sedan september redan tror jag ;-) (Blev ingen semla första gången vi fikade och fika en gång tackar inte jag nej till i alla fall) Vi satt och pratade massor om allt mellan himmel och jord. Precis som vi är så duktiga på!

Fettisdagen

Publicerat: 2009-02-24 Kl: 07:38:14 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Jag idag är det Fettisdagen!!
Självklart ska det firas med en semla i eftermiddag eller ikväll!! hihi

Älskar semlor!!




Planera inför förlossning

Publicerat: 2009-02-23 Kl: 22:58:46 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Det är precis vad jag och min BM ska göra imorgon. Ska till MVC för ett vanligt besök med SF-mått och hjärtljud, blodtryck och andra prover. Dessutom ska vi skriva ner en förlossningsplan och diskutera och sammanfatta den här graviditeten. Ja vi får väl se hur det går. Känns som att bebisen gärna får stanna ett tag till då jag inte ännu känner mig riktigt redo för förlossningen. Delvis för att jag ska, från och med onsdag, börja jobba i 2 veckor igen. Har ju haft lite ledigt nu i några dagar! Men när dom här 2 veckorna är avklarade så kan bebisen mer än gärna få komma. (Om jag känner mig redo förstås)

Vet inte om jag är mer rädd, nervös, förväntansfull denna gången för att jag varit med om det en gång innan eller om det skrämmer mig för att jag vet hur smärtsamt det är ?! Jag hade en relativt snabb förlossning med Noel, 6 ½ timme fårn det att vi blev inskrivna på Esklistuna Sjukhus (Japp det var fullt i stockholm) . Vi fick åka ner på morgonen. Hade regelbundna värkar men var bara öppen 1 cm. Min mamma, som för övrigt var med mig och Jonas under förlossningen, föreslog ett besök på Parken ZOO. Vi gick där i några timmar tills värkar tilltog i styrka och jag knappt kunde gå. Åkte in och blev inskriven vid 16-17 tiden och var då öppen 3-4 cm. 22.20 föddes Noel med enbart lustgas och en morfinspruta. Epiduralen ville jag inte ha.



Två lyckliga och stolta föräldrar och en alldeles nykläckt liten Noel!
En väldigt sliten mamma


Det som jag är rädd för nu är väl om det ska gå för fort, då det inte var allt för längesedan Noel föddes. Det sägs ju gå mycket fortare med barn nummer 2! Det lär ju inte bli Eskilstuna denna gången (även fast vi var supernöjda) eftersom jag är omföderska. Jag minns hur lång tid det tog för mig att våga tänka på ett syskon till Noel. Tror att han var 3 månader innan jag "glömt" smärtan efter förlossningen. Nu sitter jag här med 25 dagar till beräknad förlossning och vet vad jag ska gå igenom igen. Det alldeles underbara den här gången är ju att jag vet vad belöningen blir efteråt! Då kunde jag inte föreställa mig hur lycklig jag skulle vara efteråt. Nu är det verkligen det jag ser fram emot,
Att få möta mitt andra barns blick för första gången!


Noel på BB

1 dag gammal


En stolt mamma


Och en stolt pappa förstås!
Visar upp Noel för min familj för första gången, knappt 12 timmar gammal


Snögubbar och pulkaåkning!

Publicerat: 2009-02-22 Kl: 23:33:30 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


I går hade vi en städdag! Städade hela lägenheten riktigt noggrant, alltså ingen vanlig städning med bara dammsugning, moppning utan en grundlig! Kändes skönt efteråt. Tvättade lite oxå! Känns alltid skönt att få det klart! På eftermiddagen åkte vi över till Jonas föräldrar på middag oxstek med potatisgratäng och god sås. Fruktsallad till efterrätt. Noel åt massor :-) Vi kikade på melodifestivalen och åkte sedan hem! Tack för god mat och en trevlig eftermiddag/kväll!

Noel somnade i bilen och somnade direkt när vi la ner honom i sängen. Dock vaknade han vid 00.30 och bara skrek. Förmodligen mardrömmar igen. varken jag eller Jonas fick röra honom. Nappen och kossan ville han inte ha. Det var helt enkelt bara till att låta honom lugna ner sig själv. Tillslut gjorde han de och vi gick och la oss alla 3 i våran säng. somnade vid 2-tiden. Men redan vid 5-tiden vaknade vi av att Noel skrek igen :-( Stackarn, så jobbigt att drömma. Det går ju inte att göra något heller. Tycker så synd om honom. Men det är väl bara en period/fas som alla barn går igenom.


(klicka för större bild)

Vi sov ut länge allihopa, välbehövt! När vi vaknade låg snön alldeles mjuk och fin på marken. Så vi åt frukost/lunch innan vi gick. Noel var först lite misstänksam och bara stod och tittade. En granne var ute med sin dotter och åkte pulka. Noel fick sedan pröva åka. (Vi har ju ingen pulka till Noel) Han tyckte det var jätteroligt! Sedan byggde vi en stor snögubbe! Alltid lika roligt. Man blir ju som barn på nytt när det kommer mycket snö!! När snögubben var klar kom Mia och kevin förbi med en mamma och hennes dotter. Dom var på väg till pulkabacken men stannade för lite lek och småprat!


Jonas och Noel  klär på snögubben lite kläder
       


(Klicka för större bild)
   

Så här fin blev vår snögubbe!
I bakgrunden kan ni skymta K och hans kompis N





Titta vilken fin snögubbe jag har gjort!!
En stolt liten Noel



Noel i pulkan!


När vi kom in fick Noel sova en stund. Han var helt slut efter en dag ute i snön. När Noel somnat passade jag och Jonas på att fika och planera inför sommaren! På kvällen kom min pappa och mina 2 systrar förbi! Det var längesen jag träffade min ena syster så det var verkligen kul att få träffa henne. Noel blir alltid lika glad när dom kommer!





Juste måste bara skriva att efter vi gått in så satt vi i köket med utsikt över vår fina snögubbe. Då ser vi hur två barn springer fram och tar av snögubben sina armar, ögon, näsa och mun och byter ut dem mot nya! Verkligen ta över vår snögubbe som vi fått upp tillsammans Jonas, Noel och Jag. Haha! Glad att kunna glädja andra i alla fall!

Magbild

Publicerat: 2009-02-22 Kl: 23:04:51 | I kategori: Graviditet 2 | 2 kommentarer


Jonas lyckades smygta en magbild på mig i lördags!
v.36+0

Sitter (eller halvligger) i soffan hemma hos Jonas föräldrar!


26 dagar kvar till beräknad förlossning!

Fika med En god Vän!!

Publicerat: 2009-02-20 Kl: 22:39:19 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Närmligen Jossan!! hihi Som jag sagt tidigare alltid lika trevligt att träffa dig. Hon kom över vid 10-tiden och vi satt och fikade och pratade medan Noel busade runt. Fick ju passa på att bjuda på de kolakakor som fanns kvar! (Alltså dom som Jonas och min pappa inte redan ätit upp) Jossan var här hela dagen och gick vid 14.30 tiden för att hämta Elika på förskolan!

Noel sov då sen en timme tillbaka ungefär. Så jag passade på att vila lite grann och ringa viktiga samtal till MVC och försäkringskassan! Alltid lika spännande att se hur det går! Fick faktiskt prata med en supertrevlig kvinna som verkligen förklarade på ett bra sätt det jag ville få fram! Tack för det!!

Jonas kom hem och tog över samtalet med det han ville fråga om oxå... hihi två flugor i en smäll!!

Till middag blev det Pommes Frites med fläskfile och svampstuvning! Och rivna morötter hade vi oxå! Mums! Jonas åkte efter middagen ner till SATS för att inviga sitt träningskort han skaffat sig! Bra jobbat gubben min! Jag och Noel var hemma och tittade på Let´s dance. Han fick vara vaken lite längre idag och mysa med mamma för sig själv! När det var dags för nattning ville han läsa bok! Så kul att han börjar tycka det är roligt med böcker. När han började bli trött och lugn gick jag ut och han sa ingenting utan tittade i en bok. En stund senare sov han med några böcker runt sig och kossan i famnen! Sötare barn finns inte!

Kolakakor

Publicerat: 2009-02-19 Kl: 15:39:45 | I kategori: Recept | 4 kommentarer


Fick ett recpet av Linda som jag bara var tvungen att testa!




200 g Margarin eller Smör
2 dl Strösocker
5 dl Vetemjöl
2 msk Ljus sirap
2 msk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver


Blanda och dela upp degen i 6 delar.
Rulla ut till långa stänger, lägg på plåt och platta ut dom.
In i ugnen i 175 grader i mellan 7 och 10 minuter (beror på ugnen).
Ta ut dom när dom börjar få lite guldbrun färg i kanterna.
Skär dom medan dom är varma, på snedden.
Låt dig väl smaka!

Sjukling

Publicerat: 2009-02-19 Kl: 13:53:42 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Igår så ringde dem från noels dagis och berättade att han inte varit riktigt sig själv, ätit och sovit dåligt, hostat och näsan har bara runnit. Åkte och hämtade honom och bestämde att det blir helg för oss redan nu. Jag kommer vara hemma med honom torsdag och fredag så han får bli frisk. Igår kväll efter att jag åkt med mamma till Globen hade Jinas haft svårt att få honom att somna fast han var riktigt trött.  Så nog märks det att han inte är sig själv.

Imorse vaknade han 06.00 och kom in till oss. Jonas skulle ändå upp och åka till jobbet och jag hoppades innerligt att Noel ville somna om bredvid mamma. Tji fick jag då han ville vara vaken. Men vi passade på att ligga kvar i sängen. Noel fick en flaska vatten som han drack upp nästan på en gång. Satte på barnkanalen och så låg vi och myste till klockan 08.00.
Frukost var inget som han ville ha. Dock så hämtade han en burk med majs som han ville äta :-) söt ungen, så han fick lite majs. Vid 9-tiden blev han väldigt trött så vi gick och vilade i hans säng, men det var nog mer jag som somnade stundtals än Noel. Han busade runt medan mamma låg och vilade sig. Så skönt så :-) han gick och hämtade leksaker och skulle mata mig med mat som han "lagat".

Blev ingen sömn då heller så då skickade jag ner honom i badet så han fick plaska lite. Hoppade sedan själv in och vi duschade. Pigga och fräscha.... och hör och häpna Noel var hungrig!! Äntligen!! Så jag värmde lite makaronipudding som vi hade i kylen och han åt upp allting. Nu ligger han och sover sen en timme tillbaka. själv sitter jag här och bara tar igen mig. När Noel vaknat tänker jag att vi ska gå till Ica för att handla hem lite till middagen. Får sen om Noel orkar de. Jonas ska jobba hela kvällen så det blir bara jag och Noel till middag.


Mamma Älskar dig Noel

Finns nog ingen gladare unge.

Globen Nästa

Publicerat: 2009-02-18 Kl: 18:09:54 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Ja i alla fall som publik!! Ikväll går ju GE-Galan av stapeln och det ska bli väldigt roligt att få se lite friidrott ikväll. För er som inte visste de så har jag både tränat och tävlat i friidrott. Dock aldrig i Globen men på Stockholm Stadion ;-) De ni!!
I flera år har jag jobbat som "korgflicka" Ni vet dem som går med korgar nere på banan så att alla löpare kan lägga sina kläder i när det är dags för start! Men den här gången är det bara att sitta som publik som gäller! Vilket inte är helt fel eftersom man får se alla tävlingar utan att "jobba nere på banan"

Imorgon blir jag hemma för Noel var väldigt hostig idag på dagis och har både ätit och sovit dåligt. Ikväll får han vara hemma med pappa medan jag och min mamma sitter i stora Globen och tittar friidrott!!
Det är Lycka för mig!




Mamma och Noel!
Bilden togs igår!



Trotsåldern!?!

Publicerat: 2009-02-17 Kl: 13:39:31 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Finns det något som heter 1 ½ års trots??

Iså fall har vi det här hemma!

Gravid men ändå inte vacker...

Publicerat: 2009-02-16 Kl: 14:08:49 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag är det 32 dagar kvar till beräknad förslossning! v. 35+2
Det känns väldigt overkligt samtidigt som det är skönt att det nu närmar sig med stormsteg. Jag har verkligen mått hur bra som helst även denna graviditet...(fysiskt)

Det enda är att jag inte trivs med att vara gravid. Jag känner mig inte vacker. Jag klarar av att jobba utan problem, gå promenader, leka och busa med Noel. Men jag mår inte bra psykiskt. Jag tycker att det är jobbigt psykiskt att vara gravid. Vilket gör att jag inte orkar ta tag i saker som städning, diskning, matlagning och annat som måste göras. Jag fokuserar hela tiden på att jobba och hålla skenet uppe för alla andra. Men att se sig i spegeln och bara se en tjock mage, svullet ansikte och bara känna sig allmänt olustig är fruktansvärt jobbigt.
 Jag försöker klä mig fint och det hjälper många gånger. Samtidigt som det är så jobbigt att ta på sig kläder som gravid. Att böja sig ned för att sätta på sig strumpor och skor. Byxor som inte sitter bra, linnen som åker upp eller leggings som inte vill sitta på plats.

Jag önskar verkligen att jag kunde känna mig vacker som gravid. Jag vet så många som har jobbiga graviditeter med illamående, sammandragningar, foglossning och andra problem. Men jag, som mår så oförskämt bra fysiskt mår inte bra psykiskt...




(Kände bara att jag behövde skriva av mig lite, ni behöver inte skriva något uppmuntrande eller lägga någon stor vikt vid det jag skriver. Det här har jag skrivit för min egen skull för att få det ur mig. Min älskade Jonas finns där för mig och hjälper och stöttar mig hela tiden. Han gör så att jag orkar med dom vardagen och dom dagar som är kvar!)

Myshelg

Publicerat: 2009-02-16 Kl: 13:45:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Hela helgen belv en riktig myshelg. Noel vaknade på lördagmorgonen kl. 07.20. Då kom han in och la sig i mellan oss och tittade på Barnkanalen. Vi låg i sängen alla 3 till klockan blev 8.00. Så skönt att slippa gå upp så fort Noel vaknar! Noel är nämligen ett sånt barn som INTE kan äta frukost direkt på morgonen. han behöver vakna till lite först om han ska få i sig något. Vi busade och lekte hela förmiddagen innan det var dags för lunch och vila för Noels del. Även jag och Jonas passade på att vila och ta det lugnt.

Noels Alla hjärtans dag present
från mamma och pappa
(klicka på den)



I lördags började jag känna att bebisen tränger sig nedåt i bäckenet och det gör så ont i fogarna. Så sängläge blev det för mig ett tag. På eftermiddagen åkte vi till Stinsen så jag kunde köpa något till m in älskling. På vägen hem köpte vi med oss Pizza till oss alla 3 ! Noel tyckte det var gott! När Noel somnat för natten blev de tv: n och Melodifestivalen, rätt låtar gick vidare till final H.E.A.T (som är från Väsby) och Måns.

Min alla hjärtans dag present från min älskling!
Ett silverhalsband




Till Älsklingen!
Massageolja-Harmonising och "Massage-trä-grej"

Body Shop

Sov jättedåligt natten mellan lördag och söndagen. Vet inte varfö r faktiskt. Men det börjar bli riktigt tungt med magen nu. Svårt att röra sig och allting är extra jobbigt. :-( Är ju inte så många dagar kvar nu, rättare sagt 32 dagar kvar. Jonas gick upp med Noel så jag fick ligga kvar och sova ut! Tack för de! Hela dagen fortsatte i samma lugna tempo. Jonas åkte och tittade på husvisning medan jag var hemma med Noel. Vid 14-tiden kom Noels mormor och Moster Erica över på fika. Dom hade med sig en present till Noel. En grön pyjamas med Blixten Macqueen på!! Den tyckte han om för han ville sätta på sig den direkt!

Vi fikade bullar och mjölk och pratade en massa. Även jag och Jonas fick en present.
Ett biobesök med barnvakt!
Så till veckan ska vi gå på Bio! :-) Tack så mycket mamma det uppskattas väldigt mycket!! 





Alla Hjärtans dag!

Publicerat: 2009-02-14 Kl: 10:29:04 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Idag är det Alla Hjärtans Dag! Hoppas att alla kommer få en riktigt mysig dag tillsammans med nära och kära! Jag ska mysa tillsammans med min älskade Jonas och vår underbara son Noel!

Ta hand om varandra och sköt om er!
Ge någon, som inte förväntat sig det, ett leende av dig idag!
Eller varför inte en oväntad hälsning!




Öppna och Fika

Publicerat: 2009-02-13 Kl: 20:51:20 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har jag och Noel busat på öppna förskolan hela förmiddagen! Var kul att vara där eftersom det var så längesedan sist. När vi kom vid 9.30 var vi först. tror många är hemma och är sjuka för det brukar vara väldigt mycket folk på fredagar annars!
Efter sångstunden passade Noel på att överraska pappa med en sak till Alla Hjärtans dag! Sedan var det dags för lunch och vi gick till waynes och mötte upp Jossan och Elika. Jag och Jossan åt ost och skink paj medan Noel fick en yoghurt och sedan plättar med sylt och grädde. (Elika hade ätit hemma strax innan)

Båda barnen somnade efter lunchen och vi mammor passade på att fika och tjattra på som vanligt ;-) Alltid lika trevligt! Unnande oss varsin smaksatt Latte! Mums!

När Elika vaknat gick vi runt och kikade i lite affärer. Köpte en Alla hjärtans dag pesent till Noel som han ska få imorgon! Tröja + byxor som kommer sitta jättefint på honom.

Noel som varit vaken sedan 06.00 imorse sov riktigt länge idag. Skönt för honom att få sova ut! vid 15-tiden kom min älskade Jonas ner till oss i centrum. Han skulle kika på nya glasögon. Han provade nog alla som fanns i butiken innan han bestämde sig för 2 par! Han får hem dem om ca 10 dagar! :-) Kommer bli en riktig snygging!

Ikväll åt vi tacos och ska mysa framför soffan. Finns ju inge bra på TV så vi kanske ser någon film eller bara myser :-)

Alla hjärtans dag- Lista

Publicerat: 2009-02-13 Kl: 20:41:17 | I kategori: Om oss! Frågor och svar! | 1 kommentarer


Hittade denna lista hos Nikita.
Tyckte den skulle passa in inför Alla hjärtans dag imorgon!



Vad heter ni?
Mikaela och Jonas
Hur träffades ni? Vi jobbade på samma jobb
Hur länge har ni varit tillsammans? 2 år och 4 månader
Är ni förlovade? Nej, vi väntar med det
Bor ni ihop? Ja, sedan juni-07
Har ni barn? Ja, en alldeles underbar liten Noel och nummer 2 på väg!
Har båda körkort? Ja
Kommer du ihåg er första kyss? Det är klart jag gör de! Jonas som tog initiativet! :-)
Vem sa "jag älskar dig" först? Det gjorde Jonas
Vem är äldst? Jonas är 4 år äldre än mig
Vilka stjärntecken är ni? Jag är Oxe och Jonas är Skorpion
Vem är längst? Jonas med några få cm
Vem sjunger bäst? haha ja det skulle vara kul att veta
Håller ni varandra i handen på stan? Varje chans vi får, då vi inte går med barnvgan
Vad har ni gemensamt? Båda är lika knasiga! :-)
Kände ni varandra innan ni blev tillsammans? Vi lärde känna varandra på jobbet och 2 månader efter föll vi för varann
Har ni nån speciell låt? Nej ingen speciell. Kommer med tiden :-)
Har ni stora framtidsplaner? Vi vill gifta oss och köpa hus!
Har ni gråtit i varandras armar? Ja båda två, många gånger
Har ni varit utomlands tillsammans? Nej, men vi längtar efter det
Vilket är ert bästa minne? Då vi blev föräldrar!
Vem lagar bäst mat? Jonas! Men jag har några paradrätter jag med!
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Busar med Noel innan han ska sova, sedan sitter vi en stund vid datorn innan vi lägger oss i soffan eller sängen och myser innan det är sovdags. Spelar spel eller löser korsord ibland.
Ger ni alltid varann en puss när ni ses? Ja och dte är alltid lika mysigt!
Bodde ni långt ifrån varann när ni träffades? 2mil
Blir du lätt svartsjuk? Nej det tycker jag inte.
Brukar ni bråka? Ja men mest om småsaker. Vi reder ut det mesta, somnar väldigt sällan ovänner.
Ringer eller sms:ar ni mest? Ringer, tror jag, men det blir mycket sms oxå! Gulliga sms :-)

hihi Nu vet ni lite om oss. Kopiera gärna ni som har blogg! Alltid lika uppskattat att läsa!

Fredag den 13:e

Publicerat: 2009-02-13 Kl: 07:25:43 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Blev ingen bloggning igår. Fick samtal tidigt igår morse om jag kunde komma och jobba idag (läs igår) Självklart kunde jag de. Snabbt upp och äta frukost och klä på mig och Noel. Jonas hade tur i oturen glömt sin mobil hemma och var tvungen att komma och hämta den. I samma veva kunde då han ta och köra Noel till förskolan medan jag åkte till jobbet. Skulle jobba till 17.00

När jag kom hem vart det bus och mys med familjen!!

Idag är det fredagen den 13:e februari! De flesta har ju 13 som otursnummer, speciellt fredag! Jag som själv är född den 13.e ser det inte som otur :-) hihi Men imorse så vaknade Noel redan kl 06 när Jonas alarm ringde. Hm, otur eller inte, det märker vi senare idag! Tänkte nog ta Noel och gå till öppna förskolan en sväng idag! Var så länge sen vi var där!

Imorgon är det Alla Hjärtans dag! Vad ska ni hitta på för mysigt och romantiskt då? Ska ni äta någon god middag? Skriv gärna en kommentar så jag får läsa!! :-)

MVC och BVC

Publicerat: 2009-02-11 Kl: 20:49:43 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


När jag vaknade imorse hade jag bara två planer för dagen:

-Möta upp Jossan och gå till MVC
-1 ½ årskontroll för Noel på BVC


Dessa två blev av och hela dagen blev fullspäckad! Jag mötte upp Jossan imorse vid 9-tiden på Waynes satt och pratade en stund innan det  var dags för mitt MVC besök. Jossan (som precis hade lämnat Elika på förskolan) hjälpte mig att passa Noel medan jag gick in till BM. Möttes av en Barnmorskestudent som skulle få börja undersökningen. Kollade blodtryck innan vi mätte magen och lyssnade på hjärtljuden.
SF-mått 32cm (mitt på "normal" kurvan) och 137 slag/minut.
I vecka 34+4
Bebisen ligger med huvudet nedåt fortfarande men är inte fixerat än. Mitt sockervärde var lite lågt men det berodde på att jag inte åt någon frukost imorse (jag vet det var dåligt gjort av mig)

När jag kom ut satt jossan och pratade med en mamma som vi båda träffat och lärt känna på Öppna förskolan. Alltid lika trevligt och hennes minsting är ju så söt! :-)

Jossan var sedan tvungen att rusa hem ett tag. Vi skulle mötas upp senare. Jag och Noel passade på att kika i lite affärer. Ringde Jonas och berättade hur det gått på MVC och vi bestämde sedan att han och hans arbetskompis skulle komma och äta lunch med mig. Men innan dom kom ner hann jag bli haffad av Mia (klicka för att komma till hennes blogg) och Becka som satt och fikade på Waynes. Hann prata med dem litegrann innan Jonas kom och plockade oss för lunch på farbror. blev supergod pasta. Noel åt mest grönsaker och lite pasta av oss. Han hade fått en yoghurt på waynes strax innan. Efter lunchen somnade Noel. Mötte upp Mia igen kikade i lite affärer innan det blev en Latte på waynes. Mitt tredje besök där idag men min första latte! hihi! Jossan skickade sms och undrade om vi var kvar så hon kom ner och fikade och pratade med oss.


Lägger in en bild som är tagen för någon vecka sedan.
Tycker den är så fin på min stora Noel!



Sedan var det dags för BVC och 1½ års kontroll för Noel! Vi har fått en ny BVC-sköterska och dte var första gången idag som vi träffade henne. Mycket trevlig och duktig måste jag säga. Noel fick visa att han kunde bygga med klossar och rita på ett papper! Upp på vågen som stannade på 12,6 kg och 84cm lång. När han låg för att mätas blev han alldeles ledsen och stora tårar kom. Vet inte om han tyckte det var lite obehagligt eller läskigt att ligga där. Men det gick över ganska fort. BVC-sköterskan hämtade ett fint plåster och vaccinations sprutan. Hon visade Noel vilket fint plåster han skulle få efter han fått sprutan. Det gick jättebra! (Ni får se bild imorgon)

Efter besöket följde vi med Jossan när hon skulle hämta Elika. Hon blev så glad att se mamma! Lite chockad tror jag hon blev när hon såg att jag och Noel var med! hihi sötisen! Sedan gick vi hemåt och möttes av Moster Erica som ska vara hos oss i kväll, så vi passade på att gå ut och leka innan vi gick in!

Pappa och Noel innan läggdags!


Fullspäckad dag! hihi förlåt det kanske blev lite långt! Kände att jag ville skriva av mig lite. har verkligen haft en toppendag idag och träffat många goda vänner!

Liten blir stor!

Publicerat: 2009-02-10 Kl: 22:12:35 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Grattis Noel på 1 ½ årsdagen!!
10 februari 2009

Tänk att tiden har gått så fort att du hunnit bli 1 och ½  år! Mammas stora kille som snart blir storebror!
Det märks att Noel har blivit stor för han vill gärna klara av att göra så mycket som möjligt själv.
Då menar jag, klä på sig vantar, mössam halsduk, jacka och skor själv, hälla upp i glaset själv, vill helst bre smör på smörgåsen själv! Vill köra sin egen vagn själv (man får inte vara med och styra)

Idag på förskolan hade 5 barn med personal varit ute på prommenad. 4 barn satt i vagnen och 1 barn ville gå själv. Ja ni kan ju bara gissa vem som ville gå själv. Ska bara tillägga att det är en småbarnsavdelning som Noel går på. hihi Tyckte det var lite gulligt när jag fick höra det! Noel älskar att vara ute och leka!

Mamma och Pappa älskar dig Noel!


Imorgon blir det ledigt från jobbet. Ska till MVC och till BVC!

Illamående eller?!

Publicerat: 2009-02-09 Kl: 19:59:30 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Tidigt tidigt imorse vaknade jag av att jag inte mådde bra. Gick fram och tillbaka till toaletten innan jag tillslut kräktes. Det var inte lite heller. Kändes som hela jag tömdes på allt som fanns. Efteråt var jag skakig och alldeles trött, klockan var bara 5 på morgonen. Det finns nog inge jobbigare än att krökas som höggravid! Vet att jag gjorde det emd Noel oxå! Usch vad dte är jobbigt för magen. Ja ni kan ju säkert förstå...

Gick och la mig och somnade på en gång. Vaknade vid 8-tiden av en glad liten sprallig Noel. Så det var ju bara till att gå upp. Jonas var redan på jobbet. Jag däremot skulle inte jobba idag. Mitt vikariat är slut men dom har mig i åtanke om det dyker upp något mer. Som det självklart gjorde idag. Var ju tvungen att tacka nej idag Trots att jag mådde hur bra som helst.
Jag och Noel fick en riktig lugn hemma dag idag. Det behövdes för jag känner mig helt frisk och har fått behålla all mat! :-)

Jag vet inte riktigt varför det blev så. Antingen måste det varit något jag ätit eller graviditetsillamående! För magsjuk är jag inte. :-) Imorgon blir allt som vanligt igen!

Följ mig!

Publicerat: 2009-02-08 Kl: 19:08:33 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer




<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/525009/mickan?claim=qvu45z9bkck">Följ min blogg med bloglovin</a>

Nästa man för rakning!

Publicerat: 2009-02-07 Kl: 21:59:15 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Igår hade vi en supermysig middag med min bästa vän och hennes sambo! Dom väntar sitt första barn till sommaren! Ska bli så mysigt med en massa bebisar till våren, sommaren och hösten! :-) Jonas hade lagat en riktigt god middag och vi satt uppe länge och bara pratade och hade det trevligt!! Själv var jag riktigt trött efter en lång arbetsvecka. Så jag slocknade nog på rekordtid efter att dom gått :-)

Imorse vaknade Noel vid 8-tiden.
han fick ligga i våran säng och titta på barnkanalen. Perfekt då slapp man gå upp på en gång! :-) På förmiddagen tog vi det bara lugnt och myste hela familjen. När Noel sedan skulle sova middag passade jag på att göra detsamma! Somnade på en gång då med. Snacka om trött!
När Noel vaknat åkte vi hem till våra vänner P och J och deras två barn. Deras son är 2 månader äldre än Noel. Dom busade en massa efter en lite blygsam start. Men efter ett tag var det full fart på grabbarna!

Lilla A var nyrakad på huvudet (Ja alltså inte helrakad utan 6 mm fanns kvar) Då började vi prata om Noels hår att det inte växer så mycket! Vi har ju inte klippt honom någonting och han är 1 ½ år den 10:e feb! Så vi tänkte att nu är det dags för första "locken" att klippas och första rakningen var ett faktum. Jag var lite rädd i början för att klippa i hans hår. Lilla A fick sen visa att det inte var någon fara att bli rakad med hårtrimmer. Han gick från 6 mm till 3 mm. Sedan var det Noels tur och han tyckte bara att det var roligt. Lite lättare när han hade fått se kompisen göra först! Han log hela tiden och ville sen pröva själv, vilket han inte fick!

Noel fick 6mm. Så nu hoppas vi att håret tar fart och växer på!
Han är super söt!!


Hade tyvärr glömt kameran hemma. Men här får ni en bild innan han somnade!
Visst blev han fin i nya frisyren!?!

Grattis!

Publicerat: 2009-02-05 Kl: 21:48:49 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Grattis M och G till eran son!!
Hoppas att allt går bra på sjukhuset och att hela familjen mår bra!
Lycka till!


Grattis oxå till A och F  till lilla Dottern!!
som föddes här i dagarna!


Nu längtar jag oxå till min lilla bebis kommer. Är i v. 33+5 idag! Inte alls långt kvar nu. Känner hur bebisen och magen "tränar" inför den kommande förlossningen. Har börjat få sammandragningar men inget som är för jobbigt! Orkar fortfarande jobba och det känns bra! Nu kommer jag förmodligen att vara ledig i 2 veckor innan jag går på och jobbar igen!

Nej nu ska jag lägga mig i sängen och lösa lite korsord med min älskling! Hihi ja vi gillar korsord vi! Löste massa korsord medan vi låg på BB med Noel. Vi fick ju inte ha honom uppe hos oss då han var tvungen att ligga och "sola" pga Gulsot!

Tack för alla kommentarer om min Nya design! Och tack till Karin som gjort den! Kika gärna in och kika i hennes blogg!

Håll Utkik!

Publicerat: 2009-02-03 Kl: 21:31:52 | I kategori: Allmänt | 6 kommentarer


Inom de närmaste dagarna kommer min blogg att få en alldeles ny design!
Så håll utkik och skriv gärna vad ni tycker om den nya designen!!





Finbesök!

Publicerat: 2009-02-01 Kl: 20:22:45 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


I fredags fick vi finbesök efter jobb och dagishämtning!

Jossan och Elika kom förbi och lekte med oss. Noel blev jätteglad och busig när dom kom! Elika höll sig i bakgrunden från början. Nu var det ju flera veckor sedan dom sågs sist och lekte! Efter ett tag släppte det och dom var lika busiga som vanligt! Fast elika höll lite avstånd från Noel ändå :-) hihi

Jonas, som oxå var hemma, gjorde iordning fika (kaffe och bulle) till oss. Vi hade så mycket att prata om nu när vi inte setts på jättelänge. Barnen fick oxå varsin bulle. Dom åt litegrann innan dom lekte vidare.
Elika var väldigt nyfiken på Jonas. I början iakttog hon hon honom hela tiden. Men medan jag och Jossan satt och pratade smet hon iväg till Jonas! hihi! Dom belv riktiga kompisar!

När klockan blev middagsdags sa Elika till att nu var hon hungrig och visst var det tajm för middag. Jossan värmde mat till henne och jag till Noel, pasta carbonara med ärtor. Men Elika var mer nyfiken på Noels mat så jag värmde till henne med. Hihi Ärtorna var det som båda ville åt! Dom gick hem vid 18-tiden.
Tack för en supermysig och trevlig dag!

Snart är det dags för Elika att börja på sin förskola. Jag tror det kommer gå jättebra för henne!

Bilder från besöket!

Vispsskålen var perfekt på huvudet tyckte Noel
Elika instämmer helt!


Vagnen är inköpt!

Publicerat: 2009-02-01 Kl: 20:04:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Har inte skrivit någonting under veckan. Vi har haft mycket och göra och orken har inte funnits där för bloggning. Har suttit vid datorn och följt alla bloggar jag brukar men inte haft lust att uppdatera. Sorry för det!

I måndags åkte vi direkt till babyproffsens nyöppnade butik i barkaby för att kika på vagn. Åkte sedan vidare till Babyland och kikade på deras vagnar. fick en bra genomgång av de syskonvagnar som finns att välja mellan. Vi åkte hem och funderade och pratade igenom viktiga kriterier. Det slutade i en lättare katastrof. Tror att vi båda var väldigt trötta då vi varit uppe sedan 05.30.

Beslutet togs några dagar senare. På torsdagen åkte vi till babyland för att köpa en bilbarnstol som Jonas kan ha i sin nya firmabil så han slipper åka hem och lämna bilen för att sedan gå till förskolan och hämta Noel. Vi kommer ju att behöva två bilbarnstolar när lilla bebisen vuxit ur sitt babyskydd. Så vi valde att köpa ett helt nytt! Babyland hade nämligen erbjudande på en exakt likadan som vi redan nu har till Noel. Självklart var den slutsåld. Vi åkte vidare till Babyproffsen för att beställa en:

Babytravel syskonvagn deluxe med liggdel i färgen oliv (svart liggdel då den inte finns i oliv)

Medan vi väntade på hjälp såg vi en Akta Graco Cosmic Comfort bilbarnstol för endast 1995:- (istället för 3195:-) En modell som är bättre komfort och någon extra funktion men i övrigt är nästan somd en Noel har Akta Graco duoflex XTP
Så det blev alltså en vagn och en bilbarnstol. Vagnen hämtade vi inte ut idag utan beställde den och betalade handpenningen. Hämtar ut den lagom tills bebisen vill titta ut!

Känns skönt nu när den är beställd! Nu kan jag äntligen andas ut....


Fast i färgen oliv!




Ny blogg!

Publicerat: 2009-02-01 Kl: 19:44:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jonas skrev ju blogg förut! (Min sambo, Noels pappa) Men slutade då han inte tyckte att han hade så mycket att skriva om. Nu har han insett hur mycket han saknar att blogga ;-) hihi okej kanske inte saknar men han har kommit på vad han ska blogga om. När man bloggar är det viktigt att ha ett tema på bloggen. Annars kan det vara svårt att veta vad man ska skriva. Jag skriver ju om mitt liv som snart 2 barnsmamma. Vad vi gör på dagarna och hur det går för oss!

I alla fall, Här ska ni nu få jonas nya blogg

Graph-Works Sthlm

Han kommer där att skriva om sitt jobb som egen företagare inom helfoliering/bildekor!

Kika gärna in och lämna en kommentar!
Han skulle bli så glad då!


(Jag kommer även att länka till bloggen på min startsida!)

RSS 2.0