En förskola i Upplands Väsby brinner!

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 21:43:12 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarerBild lånad från Expressen.se

Vaknade i lördags morse av sms och telefonsamtal!! Det knöt sig i magen på mig när jag läsate smsen. Jobbar du på Råbäcken stod det. Ringde upp mitt missade samtal och fick höra att Råbäcken brinner!! Paniken sprider sig i hela kroppen och jag vet inte alls vad jag gör. Så många tankar som hoppar runt i huvudet och får så ont i hela kroppen och bara gråter. Allt efter det går slow motion varför tar allt sån tid jag ville ju bara dit och se det jag inte trodde var sant. Mamma kom och hämtade mig och vi åkte och tittade.

Paniken spred sig i kroppen när jag sprang fram till en kollega och kramade om henne och vi såg vår älskade förskola brinna ner till grunden...!
Det var en märklig känsla att stå och titta på sin arbetsplats där man bara för några timmar sen avslutade för att göra helg och vara nöjd efter en lyckad arbetsvecka som var fylld av nya idéer, tankar och inspiration. Allt jobb har brunnit upp...!

Det är en tuff tid vi har framför oss. Alla barnen och personal har jobbat under helgen och ställt i ordning de nya lokalerna för att kunna ta emot barnen redan i måndags! En tuff tid framför oss har vi! Vi gråter fortfarande och sörjer och det är otroligt vårt att förstå vad som hänt! Det viktigaste just nu är att vi tillsammans har varandra!! Aldrig någonsin tidigare har jag varit emd om att så många människor blir så enade och hjälpsamma, stöttande och helt magiskt underbara!

Bloggen kommer vila då jag inte riktigt mår bra och har annat fokus just nu! Vi får se om det blir om nån månad eller till sommaren eller att jag i och med detta slutar upp att blogga.

Hockey fredag!

Publicerat: 2012-01-27 Kl: 23:07:19 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Mycket hockey och skridskor i bloggen just nu. Förra helgen åkte vi och hälsade på Noel och Levis mormor på hennes jobb i Vasaparken och åkte skridskor.

På lördagen föll snön och vi passade på med lite snölek och invigning av syskonpulkan de fick i julklapp! :) de turades snällt om med vem som fick sitta fram och vem som skulle dra upp pulkan för backen. Väl inne blev det varm choklad och saffransbiscotti tillsammans med grannflickan.

I veckan som gått har varit fullspäckad. Barnen gympa har nu haft terminsstart! Levi går på måndagar och Noel på torsdag. I mellan det så ska både jag och Jonas få till det där med träningen. Perfekt då att nyttja Minisats. Levi följde med mig i torsdags trots att det var längesen han var där så var det inga problem att lämna! Jag körde ett hårt löppass på löpbanden!! Skönt! Kom upp och hämtade en glad Levi som fick med sig två små paket med flingor. Han gav det ena till Noel! :)

Så till idag! Lång dag på jobbet idag. Jobb till 17.00 men var inte ifrån där förrän 17.30. Vi åt enchiladas till middag och när vi sitter och äter så föreslår Jonas att vi ska åka och titta när hans kollega spelar hockey i vilundahallen!! Många som vi känner skulle dit! Kul spontan fredagssysselsättning! :) barnen tyckte det var kul att vara där!

Levi tyckte att de inte skulle puttas så mycket men skrika fick dom. Tills han hamnade mitt i skriken då ville han gå tillbaka till det lite lugnare läktaren! :)

Detta kommer säkert att upprepas med hockey på kvällen! Nästa fredag har Väsby sin nästa hemmamatch! Då kommer vi! :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/355429/images/2012/pic_186532724.jpg" class="image">


Hockey proffs nästa!

Publicerat: 2012-01-14 Kl: 20:47:20 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag var jag iväg och träna på morgonen! När jag kom hem var det Jonas tur att träna. Noel var iväg på invigningen av nya biblioteket. Levi byggde pärlplattor tills vi blev klara. För efter lunchen åkte vi ner till ishallen!

Hämtade upp Noel innan vi åkte ner till ishallen. Mötte upp Michelle, Tess och Micke och alla barnen! :)

Så duktiga våra barn på att åka skridskor. Då Tess snart ska föda barn så hjälpte jag Colin på isen! Nattis var ju en naturbegåvning!! :) Levi, Noel och Mio kör på riktigt bra nu! De satsar ju på att bli hockeyproffs!!!

Noel och Nattis skjutsade varandra på en kona! :)

Tack för en underbar dag!! :)


Levi pratar

Publicerat: 2012-01-13 Kl: 20:58:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Levi pratar:

Jag skulle gå och duscha efter träningen idag.
-nu går jag och duschar
-Ja gör det! Glöm inte kissa också!

Haha underbara Levi!

Levi sa till pappa i soffan:

-Pappa det är tv i dina ögon.

Han såg på Jonas glasögon :)
De säger att han aldrig är tyst på förskolan! :) Tyst är han inte hemma heller. Munnen går i ett dagarna långa!


Levis tankar

Publicerat: 2012-01-12 Kl: 21:50:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Levis tankar vid läggningen ikväll när jag sa, godnatt jag älskar dig.

-mamma jag älskar dig. Prinsessans mamma älskar också prinsessan. Prinsessan är en flicka och jag är en pojke och jag och Siv vi fyller i mars.

Sen kom:

-prinsessan har långt hår. Mamma har långt hår. Jag har kort hår. Jaaa som Flynn Ryder.

Haha! Goungen!!! :)


Lugn och harmonisk!

Publicerat: 2012-01-12 Kl: 16:16:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det är precis så jag känner mig just nu! Vet inte om det beror på den ändrade kosten och träningen. Försöker komma iväg och träna 5-6 gånger i veckan. Blandat med cykel pass och gym. Eller om jag just nu är inne i en fas där jag njuter otroligt mycket av där jag är i livet just nu. Båda privat och jobb! :)

Barnen verkar också ovanligt lugna och harmoniska. Tror det kan ha och göra med att både jag och Jonas inte är stressade utan verkligen tar oss tid med barnen. Njuter av tillvaron!

Igår när jag kom hem från träningen ville Levi bada och Noel ville leka på sitt rum med sitt Star Wars lego! :)


Här finner du snön!

Publicerat: 2012-01-11 Kl: 20:15:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I pepparkaksstaden!! :) hemma hos oss! :)


Ny vecka!

Publicerat: 2012-01-09 Kl: 22:27:55 | I kategori: Resa 2012 Thailand | 0 kommentarer


Nu drar allvaret igång på riktigt! Även om vi tjuvstartade förra veckan med att jobba så hade barnen en lugn vecka. Men de var glada att vara tillbaka på förskolan igen och träffa sina kompisar igen! Det blev en lång första dag på den här veckan och jag stängde på jobbet. Men hann träffa barnen och Jonas till middagen som var framdukad när jag kom hem! :)

Nu jobbar vi på som vanligt fram till vår efterlängtade resa till Thailand! Nu undrar jag om det är någon som läser min blogg som har lite tips att ge oss inför vår resa! Vi kommer att bo på Koh Lanta
! Vilka "måsten" finns? Utflykter? Boende? Vad gäller med vaccinationer??

Träningen körde vi igång med förra veckan och det är skönt att vara igång igen. Den här terminen blir det mycket spinning och konditionsträning med största fokus. Älskar nämligen det! :) Noel och Levi börjar sin gympa igen i Februari.


Vårt vackra vintervita förnster Eller!?! :)


Julen 2011

Publicerat: 2012-01-08 Kl: 22:17:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Har ju inte hunnit blogga om julen 2011. Vi firade hemma hos min mamma och lillasyster. Dit kom också min mormor och morfar, min andra syster och hennes kille, Jonas föräldrar och bror! Vi blev ett stort gäng som firade jul tillsammans.

Våra traditioner under julen är att alla får en morgonpresent under granen sen julgröt till frukost, äta julbordet till lunch. Titta på Kalle Ankas Jul kl 15 och efter det kommer tomten och sen äter vi kalkon till middag! Mums!! Underbar dag! Jag är riktigt sådär barnsligt förtjust i julen! :)


Morgonpresenten öppnas på julaftonsmorgonenTomten kom på besök efter Kalle Ankas JulNoel blev rädd för tomten. Tur att han hade sina mostrar nära!Levi var inte rädd mer förtjust, förväntansfull och nyfiken!2012!! :)

Publicerat: 2012-01-08 Kl: 13:19:13 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hej på er!!

Har inte bloggat på ett tag nu men vi har haft en helt otrolig julafton och julledighet både hemma och på vårt underbara favoritställe Guldgruvan i Sala! Nyår firade vi hemma hos oss med vänner och deras barn! Nu väntar ett nytt år som verkar bli ett resande år!! Vi har nu äntligen bokat vår Thailandsresa som vi längtat efter såå länge!! I mars bär det av! Ni kommer att få hänga med under våra förberedelser och under vår resa.

Igår var vi på (som säkert många andra barnfamiljer också) Disney on Ice i Ericson Globe! Det är andra året för Noel och första för Levi och för Jonas. Själv gick jag under många år som barn och det är minst lika bra då som nu! :) Barnen älskade det från första stund. Trots att de inte visste alla karaktärerna. Levi blev lite rastlös sista 10 minuterna.

Alladin Snövit och de 7 dvärgarna Prinsessan och grodan

Trassel, Askungen, Törnrosa, Ariel, Skönheten och OdjuretNär vi kom hem byggde vi pärlplattor och bara tog det lugnt hemma. Till middag åt vi tacos och sedan tittade vi på Harry Potter och hemligheterna kammare hela familjen.


RSS 2.0