Tack!

Publicerat: 2009-01-25 Kl: 10:12:37 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Tack för alla kommentarer angående mina kramper i vaden (läs här) och alla fina kommentarer angående min jobbiga dagislämning när Noel blev så ledsen! (Läs här) Det har blivit bättre nu! Han är inte alls lika förtvivlad även om han gråter till precis när vi ska säga hejdå! Jag blir verkligen jätteglad för alla kommentarer jag får! Är väldigt dåålig på att svara på dem men jag ska bli bättre!

Om det är någon som undrar något eller har en fråga får ni jättegärna skriva en kommentar under detta inlägg så ska jag svara på dem!

Ryggont och sammandragningar!

Publicerat: 2009-01-25 Kl: 10:07:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I fredags så hämtade både jag och min mamma (alltså Noels mormor) Noel på förskolan. Mamma ville se vart han gick och hälsa på personalen där eftersom hon säkert kommer att få hämta några gånger! Noel blev alldeles till sig när han såg oss båda. Han skulle visa allt man kan göra, åka rutschkana, bygga lego osv.

När vi kom hem var jag alldeles slut efter en hel arbetsvecka till. Det märks att sjukdomarna är på ingång. Många barn är hemma och jag börjar känna lite lätt i halsen. Noels hosta har blivit mycket bättre! På kvällen körde jag Jonas och hans kompis till Arlanda. Dom skulle nämligen flyga upp till Umeå och hälsa på lite kompisar och köra en riktig grabbhelg där uppe! Så Noel och jag har varit ensamma i helgen. Vi festade till det och åt Noels favoriträtt stuvade makaroner och falukorv till middag. vid 19-tiden slocknade han i min famn och det var bara att lägga ner honom i sängen. Utan välling!

Jag passade oxå på att gå och lägga mig tidigt. Kändes att det behövdes. Noel vaknade vid 3.30 och då gjorde jag iordning välling som han snabbt drack upp och somnade om bredvid mig. Vi sov till 8! Skönt! Hela lördagen tog vi det bara lugnt. Det märktes att både jag och Noel var trötta då vi mest myste i soffan och läste böcker! När Noel somnade efter lunch gjorde jag iordning en bulldeg som fick jäsa! När Noel sedan vaknat bakade vi ut degen, Blev många smarriga bullar!
Lekte och busade på Noels rum! Vädret var inte så lockande att gå ut i!

Hela dagen kände jag av ryggont och sammandragningar. Usch det gör så ont i ryggen. Sammandragningarna är inte så farliga, känner mest att hela magen blir hård! När Noel somnat vid strax innan 20-tiden tittade jag på körslaget och sedan gick jag och la mig! 

Lämna med gråt...

Publicerat: 2009-01-20 Kl: 21:33:51 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Imorse vaknade Noel redan 06.30. Han gick inte in utan jag fick bära honom sista biten in till våran säng. Så kunde vi ligga och mysa där hela familjen. Planen var att gå upp kl 7.  Upp duscha äta frukost och sedan iväg. Idag var det min tur att lämna Noel på förskolan. Han började redan att vara tjinkig hemma. Han ville väldigt gärna leka i lekparken utanför oss istället för att gå till bilen.

 När vi väl kom fram till förskolan blev han nyfiken och skulle titta vad de andra barnen gjorde. När en av personalen tänkte sätta på honom sina tofflor blev han så arg och helt förtvivlad att han tryckte in sig mot väggen och skrek. Tog sedan tofflorna och gick till mig. Bara Mamma fick sätta på dem. När det var dags för mig att säga hejdå tog jag upp honom och pussade på honom. En av personalen tog honom och sa hejdå mamma! Då brast det igen och han skrek och grinade och var helt förtvivlad.
Vi vinkade i fönstret och inte tror ni han vinkade till mig. han bara skrek och skrek och var Arg för att jag lämnat honom där.

Jag vet ju hur det är med avsked ur en personals synvinkel. Man vet att om en liten stund har barnet förträngt att föräldern har gått och börjar leka och busa med de andra barnen. Nu var det första gången som jag var på den andra sidan, lämna mitt gråtande barn och bara vinka hejdå och gå därifrån...

Det var mycket jobbigare än vad jag trodde. Även fast jag vet hur det fungerar så var det mitt barn som blev ledsen för att jag gick. Det känns i hjärtat att bara gå därifrån... Samtidigt som jag vet att Noel skulle leka och busa efter bara en liten stund efter att jag gått. När jag kom till bilen satt Jonas där och väntade. Tårarna rann nerför mina kinder. Inte för att jag kände mig dum som gick utan av att se honom så ledsen när jag lämnade honom. Jag visste att någon gång skulle han inse att vi faktiskt lämnar honom där, tidigare har det ju gått utan problem. Han har aldrig visat en min. Idag kom denna tunga dag!

Mamma och Noel på nyårsnatten

När jag kom fram till jobbet så passade jag på att ringa och kolla så att allt var bra! Och ni kan ju gissa vem som busade runt och var precis lika glad som han alltid är! :-) Min lilla Noel såklart!

Just nu är jag inne i en period där det inte krävs mycket för att få mig att gråta. Graviditetshormonerna och alla känslor som spökar!

Grattis Mamma!!

Publicerat: 2009-01-19 Kl: 22:24:35 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Grattis Världens Bästa Mamma och Mormor på födelsedagen!!


Noel och Mormor!


Igår var vi hemma och firade mamma tillsammans med nära och kära! Riktigt mysigt och gott var det oxå!

(Jag är supertrött idag så det blir ett kort inlägg! Vi mår bra allihopa, Noel är dock lite snorig men det är allt!)

Första dagen i verkligheten

Publicerat: 2009-01-14 Kl: 20:45:53 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer


Nu var det ett tag sedan jag skrev. Har jobbat väldigt mycket senaste dagarna och varit så trött när jag kommit hem. Har velat busa med Noel oxå innan det är dags för honom att sova för natten. Noel sover nu sedan några timmar tillbaka. Även jag har sovit en timme idag efter att jag kom hem från jobbet! Skönt då vi var uppe kl. 6 imorse.

Idag var det Noels första riktiga dag på förskolan! Inskolningen är nu slut och både jag och Jonas är tillbaka på jobbet! Första dagen i verkligeheten! Vi har ju haft det ganska bra i 1½ år som jag har varit hemma med Noel! Nu är det dags att känna på jobb som ska tajmas med hämtning och lämning på förskolan och planering av mat kläder vad vi ska ha med oss, städning och matlagning och allt annat man ska komma ihåg.

Det gick riktigt bra att lämna imorse, vi lämnade honom till frukost vid 7. Det hade gått så bra och han trivs jättebra på sin förskola. När Jonas hämtade honom idag ville han inte gå hem :-) Söta barn!


Noel hemma hos farmor och farfar!
Prövar på farfars kluring han fick i julklapp av oss

Det går jättebra att jobba. Börjar ju närma mig höggravid! :-) Men det går så bra och alla barn på förskolan där jag jobbar (inte samma förskola som Noel går på) vet att det ligger en bebis i min mage och dom frågar hela tiden om bebisen inte ska komma snart! Ja, litet tag till kan bebisen få stanna. är i v.30+4 idag! Det enda jobbiga är att jag blir så trött när jag kommer hem. Det går hur bra som helst att jobba och vara uppe i varv men så fort jag kommer hem och slappnar av blir jag alldeles trött och matt i kroppen. Men det hör till! :-) Inga klagoord här! jag trivs med att jobba!

Nu är det dags att lägga sig i sängen och se en bra film innan läggdags! Tror jag kommer somna nästan med detsamma. Juste måste bara skriva och undra om fler har samma som jag. Inatt vaknade jag av att dte bara krampade i vaden, Läs hela vaden "drar-ihop-sig" jag minns att jag hade så med Noel oxå! Är det vanligt eller har det inte ens med graviditeten att göra?!

Får fråga min Bm på fredag!

Hoppas alla ni läsare mår bra!

Godmorgon

Publicerat: 2009-01-09 Kl: 09:07:12 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Godmorgon! Tänkte bara bloggen en snabbis innan det är dags att åka till jobbet!
Noel och Jonas är redan på förskolan och jag ska strax ge mig iväg. Jobbar min senaste dag idag till kl. 17. Efter det är dte helg och då vet jag inte vad vi ska hitta på. Försöka träffa lite vänner tror jag!! Så om någon har något tips på fika som jag kan baka, någon paj, kaka eller annat mumsigt, så får ni gärna skriva!

Nej nu ska jag ta och ta på mig och åka till jobbet för ännu en arbetsdag! Känns riktigt bra måste jag säga!
Ha en toppendag!

Jobb och inskolnings-rapport

Publicerat: 2009-01-08 Kl: 23:35:16 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Noels andra inskolningsdag och min första arbetsdag avklarad!
Första inskolningsdagen (läs igår, onsdags) hade gått jättebra! Noel hade charmat alla barnen och fröknarna. Vid lunchen blev dom imponerade för att Noel drack ur glas och åt med gaffel, lite stolt faktiskt! Jag mötte upp Jonas och Noel efteråt och gick en långprommenad. Noel somnade på en gång i vagnen. Många nya intryck som ska in!

Idag var det min första arbetsdags som vikarie på en förskola med bara 5-åringar. Jag gick imorse innan Noel hade vaknat, kändes lite konstigt att gå utan honom. Jobbade 8-16.30 idag. Var skönt att vara tillbaka. Tillbaka i ordets rätta mening, sist jag jobbade där var jag oxå gravid! hihi! Vi har pysslat med massa saker idag, nyårsraketer, varit ute och lekt, busat i lekhallen och en hel del annat! Är lite trött sådär efter första arbetsdagen!

För Noel och Jonas hade det gått bra på inskolningsdag nummer 2.
Idag var dem där till 14 vilket innebar att Noel sov middag där. Det hade gått jättebra och han somnade på en gång i vagnen (här sover alla barn utomhus i sina egna vagnar) När mamma kom hem blev han jätteglad och började "fjanta-sig" Visa allt han kan på en och samma gång!

Några kompisar var här när jag kom och vi åt middag tillsammans och fikade. Riktigt mysigt faktiskt! Härligt med gott sällskap! Men som sagt trött var jag! Nej nu är det dags att sova innan det är dags att gå upp och jobba igen! Imorgon är det 9.30-17 som gäller!

Ensam morgon

Publicerat: 2009-01-07 Kl: 10:10:25 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Jonas och Noel gav sig iväg för lite mer än 1 timme sen. Känns så ensamt och tyst här hemma. Är ju så van att höra Noel springa runt och prata och pyssla med sitt! Tanken var att jag skulle sova ut imorse men det blev inte mycket med det. Jag hade nämligen svårt att sova, drömde och tänkte alldeles för mycket! Ja om inskolningen såklart! Jag kände inte att jag kunde koppla av, förmodligen för att jag inte kommer att vara där. Det blir nog annat imorgon när jag ska iväg och jobba.

Imorse i alla fall så väckte jag Noel. han var så trött så trött. gav honom frukost medan Jonas gjorde sig iordning och tog fram vagnen och alla saker de skulle ha med sig! När Noel ätit färdigt klädde Jonas på honom och sedan fick Noel vinka till mamma. Helt oförstådd med vad han ska få uppleva just nu! :-) tror han kommer att älska att vara på förskolan! Det tvivlar jag inte på.


Noel och pappa på nyår- 12slaget
Ja Noel var lite trött där men vi åkte hem direkt efter raketerna och han somnade i bilen och sov hela natten sedan.

Nej nu sitter jag här alldeles ensam. Helt ensam är jag inte pratar med Jossan på Msn, Alltid lika trevligt! Men kanske man ska ta och slänga in en tvätt eller göra något annat nödvändigt. (Som ni säkert förstod kopplade Jonas in nya tvättmaskinen innan Jul och den fungerar alldeles utmärkt!)

Inskolnings-tajm

Publicerat: 2009-01-06 Kl: 22:26:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu börjar det verkligen närma sig. Om några timmar kommer Noels inskolning på förskolan börja! Eller ja imorgon bitti, såklart! Känns verkligen så spännande att han ska börja på förskola och bli en stor kille! Eftersom jag kommer ju börja jobba på torsdag så får Jonas ta hela inskolningen. Det har vi tänkt i och för sig från början att han ska göra. Jag har ju/kommer att jobba på förskola och vet hur en inskolningen går till, dock inte med mitt eget barn men dte ska nog gå bra med pappa på plats!


Bilder från i somras, Halmstad 2008!
      mamma och pappa  

12-slaget på nyår 2008


Imorgon ska dem gå 9-12 vilket innebär lunch första dagen! Idag har vi märkt alla Noels kläder, ytterkläder, regnkläder, skor, stövlar, mössa, vantar, kossa, extrakläder och så vidare. Alla papper är ifyllda och jag tror i alla fall att Jonas känner sig redo att börja inskolningen!

På torsdag är det alltså dags för mig att börja jobba. Jag kommer att jobba som vikarie på en förskola här i Väsby ända fram tills det är dags för bebis att titta ut. Senast jag jobbade var juni 2007 och det känns inte så länge sen egentligen! Tiden hemma med Noel har verkligen varit helt underbar! Vi har hunnit med en del under den här tiden och jag känner att jag kunnat ta vara på tiden. Nu är det ju inte så långt kvar tills jag ska vara mammaledig hemma igen. Men det känns verkligen bra att få komma ut och jobba en stund i mellan.

För er som kanske undrar varför jag ska jobba såhär sent i graviditeten är dels för att jag vill jobba och dels för att vi trodde att dagarna inte skulle räcka ända fram tills mars-09 (nu visade det sig att vi kollat fel) När jag var gravid med Noel mådde jag riktigt bra hela graviditeten och kunde jobba riktigt länge. Gick hemma ungefär 3-4 veckor innan han kom. Nu är det 10 veckor kvar tills bebis kommer och jag mår hur bra som helst och jag satsar på att jobba fram tills det är dags ungefär!
En fin sommarbild på familjen i maj-08


Mer rapport imorgon om hur det gick! :-)


Utelek och efterlängtad bild!

Publicerat: 2009-01-06 Kl: 00:33:12 | I kategori: Graviditet 2 | 2 kommentarer


Idag har vi varit ute i det fina vädret på förmiddagen! Jossan och Elika kom förbi och var ute med oss. Elika och Noel sprang runt. Elika "ramlade" hela tiden hihi och Noel tyckte att hon skulle upp igen! Vi åkte rutschkana och busade runt i snön. Efter lite rosiga kinder och hungriga magar var det dags att gå in och äta lunch. Fast igen av barnen verkade speciellt hungriga när det väl serverades mat! Leka på Noels rum med alla hans nya saker var betydligt roligare!


Lite bilder från dagen!
(klicka för större bilder)
         


Elika inspekterade granen

(hon smakade sedan på en julgranskula...)



Jossan och jag unnade oss varsin kopp varm O'boy efter en härlig ute-förmiddag! Det finns nog inget bättre just då! Barnen ville inte somna så vi lekte vidare innan det var dags för Jossan och Elika att kila hemåt! Elika somnade på en gång i vagnen och Noel strax därefter i sin säng! Tack för en underbar dag!

Noel blev  lite avis på Elikas timrå mössa och provade den!










Vid 15-tiden kom Jonas hem! Åh vilken lättnad att se honom igen! Har verkligen sakna t honom så mycket! Jag hade dukat fram med te och lussebulle och lite annat fika. Och tända ljus såklart! När Noel vaknat åkte vi hem till Jonas föräldrar och åt god middag och god fruktsallad till efterrätt! Vi stannade där hela kvällen och Noel somnade i bilen på vägen hem så det var bara att bära över honom till sängen! :-)

Någon skrev och efterlyste en magbild och jag håller väl med! Har ju inte haft någon digitalkamera att ta bilder med! (bara mobilen) Ska bli bättre på bilder nu!

Magen i v.30 (29+2)
Gravid bild i v. 30


Visst syns den nu! (Fast jag tycker inte att den ser så stor ut ändå...)

Middag hos mormor

Publicerat: 2009-01-04 Kl: 10:17:25 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Igår packade vi ihop oss och tog bussen hem till Noels morfar. Vi hade bestämt att vi skulle stanna på middag ikväll. Så då passade Noel och jag på att ta bussen över och leka i lekparken utanför! Sagt och gjort satt vi på bussen som Noel alltid blir lika faschinerad av! På busshållplatsen pekar han och låter förtjusad av alla bussar och lastbilar som far förbi.

Väl framme gungade vi och åkte rutschkana och sprang runt. Noel la sig ner i den lilla snö som fanns och bara skrattade! hiihi lyckligt barn det där! När det var dags för lunch gick vi in till morfar som inte var hemma. Noel fick lunch och vi bestämde att middag får det bli en annan dag. Tänker inte gå in på varför men vi ringde till Noels mormor som kom och plckade upp oss och bjöd in oss på tacos kväll med henne och Noels mostrar!

Noel klättrar upp för stegen till rutschkanan



Och åker snabbt ner!
(Det var halt så jag fick ta emot honom så han inte skulle flyga iväg)



Här la han sig i snön och bara skrattade


Vi började hacka grönsaker och Noel sprang runt och kikade på allt som finns i mormors lägenhet! Hämtade salvan som han brukar och skulle smörja alla på handen! Erica busade han med oxå, gick och hämtade massa saker från hennes rum och började leka med.
Vi åt massor och noel plockade av allt som fanns! Vi pratade massor, det rä så sällan alla vi tjejer i familjen är samlade! Mysigt var det! Noel började bli trött då klockan närmade sig 18.30 och mamma körde hem oss. Jag la Noel i sin säng vid 19 med välling och han somnade nästan på en gång!

Tack mamma för en riktigt trevlig kväll! Ni betyder massor för mig!

Mormor och Noel
(klicka för större bild)


Det är så skönt att han trivs i sin säng och på sitt rum. imorse låg han kvar och myste i sängen. jag hörde att han var vaken och gick in för att kika. Då låg han i sängen och jag la mig bredvid honom vilken han uppskattade väldigt mycket! Idag vet jag inte vad vi ska hitta på! Ut i det fina vädret ska vi i alla fall!

Vad ska ni andra göra en dag som denna?

Kort resumé jul och nyår 2008

Publicerat: 2009-01-03 Kl: 00:20:04 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Tänkte bara skriva lite om vad vi gjort under jul och nyår. Har nämligen inte haft så mycket blogg tid över.

Firat jul hemma hos pappa med farmor och Arne på Juldagen. Åt mumsig kalkon!

Firat jul hemma hos mamma med mormor, morfar, moster och kusiner på annandagen. Åt tacos!

Firat jul hemma hos farfar och Ingalill tillsammans med farbror, mariana och kusiner!


Efter det var det färdigfirat med julen. Självaste julafton var vi hemma hos oss med som ni läst tidigare!

På söndagen passade min farmor Noel medan jag och Jonas åkte till Ikea för att handla för våra presentkort!

Vi kom hem med bland annat:

 En vit barnsäng
 En barnfåtöl
 En potta

och
 En ny vardagsrumslampa


Allting skruvades ihop och Noel fick inviga sin nya säng. Det gick förvånandsvärt bra och han sov hela natten i sängen och klev upp när han vaknade! Fåtöljen står i vardagsrummet och används flitigt! Lampan är vi riktigt nöjda med och pottan har vi ännu inte invigt.


Såhär ser Noels rum ut just nu!



Julklappar!

(klicka för större bild)

Noel dricker välling i nya fåtöljen! Kossan och kossafilten är såklart med!




På måndagen planerades en utedag som slutade i en innedag pga dålig planering. På tisdag morgonen åkte vi in till kronobergsparken och lekte med Noel. Jonas är uppvuxen i den parken då han växte upp alldeles i närheten. Där var den många barn och vuxna och Noel blev alldeles till sig av allt roligt som fanns där. Roligast var Gungorna och den stora rutschkanan!



På eftermiddagen fick vi ett erbjudande om att följa med till Fyrishov (för er som inte vet är det ett äventyrsbad i Uppsala) Självklart ville vi det och packade in oss i bilen. Hämtade upp Erica min lillasyster och brassade iväg. Noel som älskar vatten blev helt till sig. Vi satte på honom hans armpuffar (som är anpassade för barn 0-15kg) Sedan var det bara att plaska! De som hade svårast att kliva upp när vi skulle åka hem var såklart Erica och Noel. hihi! En lyckad dag med gott sällskap och många goda skratt!





I onsdags var det som sagt nyårsafton och vi hade bestämt oss för att vara hemma och äta god middag. Vi lagade tillsammans Pasta med fläskfile, lök, svamp i gräddsås med en skvätt rädvin i!!! Mums vad gott det blev. Noel sov senare på eftermiddagen/kvällen så han kunde vara uppe vid 12-slaget. Vi åkte hem till min pappa och firade 12-slaget där. Noel var riktigt trött men tittade faschinerat på alla raketerna! Efter det åkte vi hem och somnade allihopa på en gång. Nyårsdagen hade vi en riktigt slappardag! Erica kom över och vi tittade på som säkert många andra på Vänner-maraton som gick på femman hela dagen.

2008 avslutades på bästa möjliga sätt bland nära och kära, släkt och vänner. God mat och dryck och vackert väder! Nu väntar ett 2009 med många nya förändringar och förhoppningar! Vi ska ju som sagt bli 4 i mars!


Vinterlek!

Publicerat: 2009-01-02 Kl: 23:48:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Imorse vaknade vi tidigt. Jonas skulle upp och åka sista svängen till Göteborg. Han har ju varit hemma med mig och Noel sedan han kom hem från Göteborg senast. Så lite bortskämda har vi allt blivit! Nu kommer han stanna till Måndag troligtvis! Han måste vara hemma innan onsdag då Noels inskolning börjar. Själv börjar jag jobba den 8 januari (alltså Torsdagen) Känns konstigt att börja jobba igen efter ca 1 ½ års mammaledighet men jag ser otroligt mycket fram emot de!

När Jonas åkt klädde jag och Noel på oss och gick ut och lekte i den lilla snö som faktiskt lagt sig på backen. Klarblå himmel och snön lyste som små kristaller. Det isade om det kinderna men det är precis så det ska vara! Noel gick runt och kikade på allt i lekparken. Rutschkanan var mycket roligt. Den åkte han i några gånger och skrattade högt varje gång! Så underbart!

Så underbar bild

                                                

Efter lite lek hörde vi med Jossan och Elika om de var vakna,
Visst var dem det så vi traskade över för att busa med dem. Elika har fått ett bollhav som vi bara var tvugna att se!! Noel gick in direkt som vanligt, Känner sig verkligen som hemma där. Bollhavet var intressant ett tag men roligast av allt var nog Elikas dammsugare hon fått i julklapp. Noel stödade hela lägenheten! Lunchdags blev det och Jossan lagade korv och makaroner båda två åt som tokar! Hungriga efter all lek. Tror de var lite trötta oxå för det tog inte lång stund innan båda två sov. Då passade Jossan och jag på att snacka igenom allt som hänt. Var ju ett tag sedan vi sågs (innan jul för att vara mer exakt) Fikade på choklad och julmust!

När barnen vaknat och ätit mellis, lekt lite mer så  gick vi en sväng i centrum. Köpte regnställ till Noel som han ska ha på dagis. Kunde inte heller motstå att köpa första, ja FÖRSTA bodyn till bebisen. Tänk att jag hållt mig så länge. Går in i v.30 imorgon. Någon mer än jag som är chockad över att jag kommit så långt...! 10 veckor kvar!

Hemma har vi ätit plättar från mitt nya plättjärn jag fick av mamma i julklapp.... grönt såklart! Plockat undan, slängt in en tvätt som är både upphängd och torktumlad. Noel fick bada och sedan hoppa i säng! Tog sin lilla tid att natta honom men han sover nu sen några timmar tillbaka.

Noel i rutschkanan
 
                                           



Testade en svartvit bild. Tyckte den blev riktigt bra!
                                                
                                            

RSS 2.0