Öppna förskolan

Publicerat: 2009-09-30 Kl: 08:28:02 | I kategori: Levi | 0 kommentarer


Godmorgon!

Ännu en underbar kall morgon och solen skiner!! Det är skönt med kylan när solen fortfarande skiner ute. Det gäller bara att gå rätt klädd. Ett tips är en fleecejacka som andas den är perfekt i sånt här väder! Gärna med ett par mysiga fingervantar till. Jag och Noel invigde våra fingervanatr igår när vi var ute och lekte. Kan säga att dom åker på idag igen.

Levi har vaknat och skrikigt flera gånger inatt. Kände på tandköttet och hann knappt titta förren han skrek igen. Antingen är dte tänder på gång där uppe (han har fått 4 tänder nere, ingen uppe) eller så gör det ont när han biter ihop med sina tänder mot tandköttet. Stackarn, såg verkligen hur jobbigt han tyckte dte var. han fick sova mellan oss hela natten.

Nu är det snart dags att börja klä på oss och ge oss iväg till förskolan. Lämna Noel där bland alla kompisarna och sen åka till öppna förskolan med Levi. Så himla mysigt att vara där. Levi var där första gången när han var 2-3 veckor och sen dess har vi gått minst 1 men ofta flera gånger i veckan. Det är så kul att se hur han växer oxh lär sig nya saker. Om inte hemma så är det där man ser mest! Alla andra barn där oxå för den delen. Hade hoppas på att få med mig Linda och Meja idag men dom kunde inte. Jossan och Nick och Michelle och lilla Mio och pappa Gabriel skulle i alla fall dit!


Såhär glad var inte min plutt inatt, stackarn

6 månaders kontroll

Publicerat: 2009-09-29 Kl: 22:58:10 | I kategori: Levi | 0 kommentarer


Tisdagar är egentligen träninsdag för mig... och Levi! Vi brukar ju köra Sats baby tillsammans med Michelle och Mio. Men idag fick vi hoppa över de. Hade nämligen bokat in 6 månaders kontrollen just idag mitt i passet. Attans! Efter att vi lämnat Noel på förskolan åkte vi ner till Öppna förskolan och spenderade tiden där tills det var dags för läkar undersökningen. Vi fick komma till vår gamla BVC-sköterska vilket var ett kärt återseende! Vi vägde och mätte Levi inna  det var dags att gå in till läkaren. Han fårgade lite om vad Levi kunde (rulla från mage-rygg och rygg-mage, sitta utan stöd, reagera på sitt namn, titta i böcker, ja och lite annat...) och sa sedan att han var en väldigt glad liten (stor) kille. Sedan kollade han hela honom, klämde och kände och allt verkar vara på sin plats. Så Levi fick en Godkänd-stämpel i rumpan även denna gången.

Levi 6 månader
9454g och 70,5 cm lång


Vi gick sedan tillbaka till öppna förskolan och var kvar tills dom stängde. Vi gick därifrån så att personalen kunde få äta lunch. Jossan och Nick som oxå var där frågade om vi ville fika hemma hos dom innan det var dags att hämta hem vår stora barn. Kladdkakemuffins och grädde! Mums! Måste köpa Leilas bok- Peace of cake



Lilla blåbäret och jag


Klockan 14.30 var det dags att hämta hem älskade lilla Noel. Dagen hade gått jättebra. Han var ledsen när jag lämnade honom imorse så det är alltid skönt att höra att dagen gått bra då! När vi kom hem somnade Levi så jag och Noel passade på att vara ute och leka, gunga, spela bandy, fotboll, gräva i sanden, åka trehjuling. Noel älskar sin trehjuling ilket är jättekul för han är så duktig på att åka omkring på den. Nästa sak att köpa- cyckel med stödhjul

När Jonas kom hem åkte jag iväg och tränade ett spinningpass på sats. När jag kom hem blev det middag och sedan Jonas tur att åka iväg och träna. Så skönt att vara igång med träningen. Barnen sover sedan några timmar tillbaka!


Update!
Försökte blogga via mobilen tidigare idag men det verkar inte komma fram. Vad gör jag för fel?!

Premiär

Publicerat: 2009-09-27 Kl: 17:31:44 | I kategori: Levi | 2 kommentarer




I torsdags efter att vi hämtat Noel så tog vi en prommenad till en närliggande lekplats! Noel älskade den och lekte massor. Levi fick göra premiär på lekplatsen nämligen att gunga för första gången i sitt liv! Åh vad han älskade de. Tror att det kittlade ganska så bra i magen på honom.


6 månader och sjuk

Publicerat: 2009-09-27 Kl: 16:44:21 | I kategori: Levi | 0 kommentarer


Grattis Levi på 6 månaders dagen

090926

6 månaders sjuk Levi- lite småtrött sådär

 

Levi firade sin 6 månaders dag med Babysim och feber. På morgonen var han jättepigg, åt gröt till frukost och vi klädde på oss och åkte mot babysimmet. Noels tur först. Jag simmade med båda barnen idag och fick hjälp av mamma. Noel fick simma med simfötter och han var hur duktig som helst. Han kunde simma en lång stund med bara hjälp av simfötterna. Häftigt att se! Sedan var dte Levis tur och dom har fått börja dyka, 3 gånger får man dyka och lika duktig är han varje gång.

 

Efter babysimmet åkte vi hem till Jonas som låg och vilade i soffan efter fredag kvällens festligheter. Det blev lunch och båda barnen somnade efter de. Även Jonas. När Levi vaknade åkte vi hem till min mamma och lillayster som bjudit över oss på fika. Jonas och Noel kom en stund senare. Mycket goda bakverk! Levi började kännas varm och vi tog tempen och visst visade den på feber, 38,4. Så honom var det bara att bädda ner, stackarn. Han sov i stort sett hela eftermiddagen, kvällen och natten.

 

Jonas åkte på hockey och vi stannade kvar. Åt middag där och det blev resterande av det som blev kvar av Taco-tårtan vi åt hos mamma i fredags. På kvällen började även mamma känna sig dålig och tog tempen och självklart hade även hon feber. Så dte var bara till att bädda ner henne. Vi stannade kvar hos mamma. Om vi nu blivit smittade så blev vi det redan i fredags eftersom man smittar innan man blivit sjuk. Det blev en lung kväll framför teven med en bra film. Jonas kom förbi efter hockeyn och tog sedan med sig Noel hem så han fick sova. Jag och Levi åkte hem senare.

 

Inte vidare rolig dag och fira 6 månader på. Men vad den här tiden har varit underbar. Levi är världens snällaste lilla bebis. Han är för det mesta så nöjd och glad. han charmar alla i sin omgivning och sprider glädje. Ingen kan vara lyckligare än jag för mina underbara barn, vilken lycka att få vara föräldrar till 2 helt underbara barn.

 

 

Noel vill titta till lillebror och pussa och lägga filtar över honom.

 


Jobbet kallar...

Publicerat: 2009-09-23 Kl: 09:00:13 | I kategori: Noel | 4 kommentarer



"heddå...ja gå.... obba"

Nu ska vi strax åka till förskolan och lämna Noel! Se vad fin han är i sina jobbarbyxor han fick av Jonas i måndags. Så nu ska Noel gå och jobba.

Jag och Levi ska åka ner till Öppna förskolan. Ska möta både Michelle och Mio, Tess och Colin och Jossan och Nick!

Ha en toppendag alla!

Objuden gäst!

Publicerat: 2009-09-23 Kl: 00:10:25 | I kategori: Våra Äventyr! | 3 kommentarer




Historien till detta är att vi hittade denna kräfta på vår stengång hemma. Gissa om vi blev chockade. En livs levande kräfta låg där... Vi vet inte om någon försökte spela oss ett spratt eller om den rymt från någon granne som tjuvfiskat kräftor (det är förbud att fiska kräftor efter 8 september har jag för mig)

Det slutade i alla fall med att vi släppte ut den stackars kräftan nere i Norrviken sjön där vi tror att den hör hemma. Den fick i alla fall leva lite längre...




21 september 2009

3 år av Kärlek!

Publicerat: 2009-09-22 Kl: 08:12:54 | I kategori: Om oss! Frågor och svar! | 3 kommentarer


3 år av kärlek!

Den 21 spetember är våran alldeles speciella dag!!!
Många minnen dyker upp och man blir alldeles varm och kärleksfull!
3 år har gått och mycket har hänt sedan dess. Jag känner mig som Världens Lyckligaste som hittat min prins för livet! Nu ska vi leva sagan rakt ut!

...och så lever dom lyckliga i alla sina da'r!

 


Speciell dag

Publicerat: 2009-09-21 Kl: 08:42:30 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Godmorgon på er allihopa!
Vi har haft en riktigt lugn helg, hyrt film och bara slappat. Kalas hos Elika på lördagen och sen mammaträffen igår! Tyvärr måste jag säga att dte var dålig uppslutning. Bara jag och Malin som hade annordnat det här dök upp. Självklart var ju Jonas och barnen med och sedan Malins dotter Nova. Det kanske helt enkelt inte är så intressant som vi hade hoppats på med en träff för oss mammor och pappor i Väsby att dela erfarenheter, ge tips och råd. Eller vad vet vi! Vi hoppas kunna genomföra en till träff och att fler skulle vilja komma. Vet oxå att några blev sjuka.

För tredje natten i rad är Noel blöjfri. Inga problem här inte. Han är torr på natten och säger till när han vill kissa på morgonen! Han blir lika stolt varje gång han gör de. Men nu till förskolan blir det blöja på. Han måste bli mer säker på dagarna med att säga till när han vill kissa innan det blir blöjfritt på förskolan. Alldeles strax ska vi bege oss och börja en ny vecka.

Idag är det en väldigt speciell dag! Men mer om det senare!


Blöjfri?!

Publicerat: 2009-09-20 Kl: 11:07:58 | I kategori: Noel | 0 kommentarer


Noel alltså! Eller ja inte riktigt men vi försöker. Han har ju aldrig varit, inte ens minsta lilla, intresserad av den där fina gröna potten vi köpte till honom. Men sedan han började ny förskola i höstas har han blivit mer intresserad och perosnalen där rekomenderade och föredorg att lära dom på toaletten istället för pottan. Så vi skynde direkt hem för någon månad sedan oich prövade på toaletten. Med gott resulatat! Han har sedan dess kissat på toaletten i stort sett varje dag mer eller mindre.

I veckan uppmärksammade jag att blöjan ofta är torr på morgonen och vi beslutade då för att pröva om inte Noel skulle vara blöjfri på natten. För andra natten i rad har han sovit utan blöja. Första natten hade han somnat utan blöja vid 20-tiden och sedan vaknat vid 03 och kissat i sängen. Han väckte Jonas och fick sedan sova i våran säng med blöja. Vi ville inte ge upp utan pröva inatt igen. Han somnade vid 19-tiden och sov till 8-imorse. Det gick hur bra som helst!!! Han hade inte kissat i sängen, duktiga killen. Nu idag får han gå blöjfri hemma. Det är inte alltid han hinner säga till att han vill kissa så självklart händer det olyckor. Men inget ont som inte för något gott med sig!

Måste ju börja någonstans!



Noel, september-09

Levi mitt lilla blåbär! Nu ska vi

Publicerat: 2009-09-18 Kl: 17:24:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


08bba265e5631b8a19895bb66fc2ff94.png

Levi mitt lilla blåbär! Nu ska vi åka en sväng och handla inför ikväll. Noel stannar hemma med pappa.


Framsteg Levi

Publicerat: 2009-09-18 Kl: 09:12:39 | I kategori: Levi | 0 kommentarer


Titta vad duktig Levi är!

Han ställer sig i krypställning allt mycket oftare och snart blir han nog stadig på det med. Sitta har han ju för en vecka sedan blivit riktigt stadig och kan sitta längre stunder! Det är så kul att se framsteg och det händer nya saker varje dag. Maten har han blivit jätteduktig med vilket känns jättebra. Vid det här laget med Noel så åt han fulla portioner med mat och jag ammade bara som tillägg och på natten. Så det känns riktigt bra att vi kommit igång nu med maten!

Idag är dte fredag och Noel är hemma fårn förskolan. Imorse kom han in vid 07.30 och sa "Hej". Inga planer idag men vädret ser ut att bli fint!! Vi får se vad vi hittar på idag!


Stinsen

Publicerat: 2009-09-17 Kl: 22:34:22 | I kategori: Levi | 1 kommentarer


Imorse efter att vi lämnat Noel på förskolan inväntade vi besök. Nämligen Michelle och Mio som skulle komma hit. Michelle ville kika på vårat hus så grabbarna låg nere i vardagsrummet på lekmattan med alla leksakerna medan vi gick husesyn. hihi tror visst dte var någon som fick en stark längtan efter att få flytta! Snart är det eran tur! Efter dte packade vi in oss med barnen och vagnarna i Michelles bil och begav oss till Stinsen. Det var dags för lite miljöombyte. Så kul är dte inte att se Väsby centrum dag ut och dag in (okej så ofta är jag inte där). Vi gick runt där och kikade i affärerna. Jag tror att vi båda har samma favoritbutik i Stinsen nämligen Bubbel. Åh så fina kläder dom har där! Men idag blev dte ingen shopping för min del. Känner att jag måste ha bestämma vad som ska handlas den här månaden innan så att man inte handlar kläder som barnen inte behöver. hm... kan det vara för att jag nyss såg lyxfällan! I alla fall. Michelle hittade dte hon var ute efter och efter lite shopping blev vi hungriga och åt lunch. Levi som absolut inte ville sitta i vagnen idag fick sitta i bärselen och han väger ju bra mycket nu så det börjar bli riktigt tungt långa stunder. Men han satt i barnstolen och tittade medan vi åt varsin sallad och pratade massor! Klockan hade då blivit så mycket att det var dags att åka hem för att hämta hem Noel från förskolan. Tack Michelle och underbart söta Mio för idag. Det gör vi gärna om flera gånger!


Levi 5½ månad
Bilden är tagen tidigare i veckan

Levi har blivit jätteduktig på att äta. Hans rutiner ser ut som följer Gröt på morgonen och på kvällen och burkmat till lunch. Kombinerar det med amning fortfarande men den har vi verkligen trappat ner på. Tror även att levi får sin tredje tand väldigt snart. För han har varit klängig och gnällig i några dagar så vi hoppas de går över och att tanden vill spricka fram. Juste jag har ju glömt att berätta, Levi har ju blivit jättestadig på att sitta men han har vid flera tillfällen ställt sig eller försökt ställa sig i krypställning! Min lilla plutt är snart redo att utforska världen på sitt eget lilla vis!

När vi kom hem efter hämtningen var vi ute och lekte. Levi som bara sovit ca 30 minuter idag ville verkligen inte att vi skulle vara ute. Han ville bara bli buren eller busa med Noel. När Jonas kom hem blev de middag och sedan kom barnens morfar som skulle vara barnvakt åt båda två medna vi skulle åka på föräldramöte på förskolan.  Jag är så nöjd med valev av förskola till Noel!!! Vilken underbar personal och föräldrarna som har barn på samma avdelning är hur trevliga som helst!!!

Det hade gått jättebra hemma för min pappa att vara barnvakt. Även min lillasyster hjälpte till efter hennes träning!! Tackar!!

Grattis Elika 2 år!!!!!!!

Publicerat: 2009-09-17 Kl: 09:41:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Grattis Elika på din födelsedag!!!

Idag blir du hela 2 år!!
Stora tjejen!!

Från att bara vara en liten liten tjej som sov dagarna i enda första gången vi träffades (okt-07) har du nu blivit en stoor tjej med mycket spring i benen, busigare än aldrig förr och det med ett stort leende i hela ansiktet!
Du charmar alla i din närhet och vi är så glada för att vara med och se dig utvecklas!

Vi älskar dig Elika,

Noel Levi Mickan och Jonas

 

Kika på Bonusbilden här!



Glädjen is no more

Publicerat: 2009-09-10 Kl: 08:12:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jonas ringde mig för en stund sedan. han bad mig att åka förbi Glädjens restaurang. Varför undrade jag. Han svarade mig genom att säga Glädjens i no more. Inatt brann hela Glädjens restaurang ner i Upplands Väsby. Däckfirman som låg bredvid, Dialect buktiken låg där oxå. Allt brann ner till grunden =( Glädjens Restaurang har nyligen nyöppnats som nyrenoverad. Tyvärr misstänker dom att branden var anlagd!

Ni kan läsa om det här på Aftobladet.se


Uppdaterat!

Efter att jag lämnat av Noel på förskolan så åkte jag till Glädjens Restaurang för att titta. Måttes av en hemsk syn. Det var nerbrunnit till grunden. Tacket har fallit igenom och det ligger bråte överallt. Allting är svart och täckt av sot. Brandmännen stod fortfarande och höll på att släcka det sista!





Mammaträff!

Publicerat: 2009-09-09 Kl: 23:34:25 | I kategori: Tips! | 0 kommentarer


Hej hopp alla mammor i Väsby!!

Tror att ni är några av er som läser min blogg som känner sig träffade just nu. Hoppas det i alla fall! Det är nämligen såhär att jag och Malin som är mamma till Nova snart 3 år har tänkt att det vore kul att samla ihop ett stort gäng, unga som gamla mammor, och träffas tillsammans. Dela med sig av sina erfarenheter, goda som dåliga, ge tips och råd, och allmänt bara sitta och prata om allt vad vi mammor älskar att prata om!

Tanken med den här träffen är att kunna knyta nya band med nya mammor och självklart de man redan bekantat sig med. Lära känna varandra och alla våra underbara barn!


Var när och hur är det då tänkt?!

Söndagen den 20 september kl 12.00 träffas vi på Stora ängen uppe i Sigma.
Alla har med sig en egen picknick korg och filt att sitta på.
Hela familjen är självklart välkommen att följa med!
Det vore väldigt kul om ni som gärna vill komma,
om ni hör med era vänner och bekanta som har barn
eller väntar barn också vill följa med.

Ju fler desto roligare!

Även ni som inte bor i Väsby, men i närheten, och känner att detta vore kul kom gärna ni också.


(Skriv en kommentar i detta inlägg om ni vill komma!
)


Liberoklubben

Publicerat: 2009-09-09 Kl: 20:36:51 | I kategori: Tips! | 1 kommentarer


Som erfaren mamma så vet man att blöjor är det rykande åtgång på! Det har nog ingen missat vid det här laget. Dessutom är det väldigt dyrt i längden med blöjor och förr oss småbarnsföräldrar som är föräldralediga är inkomsten inte skyhög. Då kan det vara bra med lite hjälp på traven. Som trogen "Libero-blöj-användare" kan jag varmt rekomendera deras blöjor såklart (!), men oxå deras Liberoklubb. Som medlem får man rabattkuponger hemskickade lite titt som tätt. Vilket gör att kostnaden för blöjorna minskar! Men vill inte ha bra blöjor till bra pris! Jag har testat Pampers blöjor men är inte alls lika nöjd som med Liberos blöjor!

Man kan även samla poäng i klubben som man sedan kan köpa för i deras poängshop! Så man kan alltså förena nytta med nöje. Köpa blöjor, skicka i symbolerna och för att senare kunna köpa något i deras poängshop! Kika gärna på deras hemsida! Jag kan tacka dom för hundratals sparande kronor som istället kan gå till annat kul!

Läs om klubbsidan HÄR!

Bilden lånad härifrån

 

Dessutom trillade det ner ett brev från Liberoklubben att jag hade ett paket från dom att hämta ut från Lindex, helt gratis! En box fylld med allt ifrån blöjor och liberos egna tvättservetter till en liten boll och strumpor

Up&Go blöjor
Tvättservetter
Neccesär med barnolja och schampoo
Engångshaklappar
Boll
Strumpor
Bindor
Information

 

www.libero.se
Bäst på Blöjor

"Äsk dä"

Publicerat: 2009-09-07 Kl: 22:39:43 | I kategori: Noel | 2 kommentarer


Så var det ny vecka igen. Tänk att vi bott i vårt efterlängtade hus i 2 veckor nu! Det är alldeles underbart! fast vi saknar både mattor och gardiner så vi ännu inte bestämt klart vilken färskala/mönster de ska ha! Känns väldigt "onödigt" att köpa något bara för att ha för tillfället. Vårt hem är under uppbyggnad just nu- Men som vi trivs!! =)


Huset- framsidan Noels rum                    Levis rum

Imorse åkte vi och lämnade Noel på förskolan. Det blev bilen idag. Vi var sega imorse, regnet hängde i luften och lusten att gå bara var som försvunnen. Alla barnen var ute när vi kom. Noel sprang direkt till en cykel där ocxh började cykla. Han är så duktig på att trampa på cykeln. Han fick ju en trehjuling av min farmor i födelsedagspresent. Och till jul har vi redan bestämt vad det blir! hihi! Han vinkade snabbt hejdå och sa "äsk dä" vilket betyder älskar dig på Noel-språk! Hela helgen har det bara ploppat ut nya ord och 2-ordsmneingar från Noels mun. Det är så härligt att höra och han är i en alldeles underbar period just nu.

Helgens nyheter
"posit" - prosit efter att Jonas nös
"ja bäja" - Jag bära
"faffa bil" - farfars bil
"pappa bil" -
"mamma bil" -
"kotten" - Igenlkotten
"voel fova" - Noel sova
"lelli fova" - Levi sova
"ha böja" - vill ha blöja

Minns tyvärr inte fler just nu. Måste bli bättre på att skriva upp allting han gör och säger som är roligt och charmigt.

klockan 12 var dte dags att gå till tandläkaren. Sist jag var där kunde jag nämligen inte fullfölja undersökningen eftersom jag var gravid då. När man är gravid så får man inte röntga tänderna så dte var anledningen till mitt besök idag. Det gick jättebra och jag hade fina tänder. Inte behövde jag betala heller eftersom jag betala för hel underslning då sist jag var där. Skönt att ha koll på sina tänder!! Hur många går regelbundet hos tandläkaren?

När jag och Levi kom hem vid 12.30 hade Jonas kommit hem fårn jobbet. Han hade jobbat färdigt för dagen men hade lite fakturering att göra hemma. Eftersom Noel inte var någobn idé att hämta hem tidigare så han sover efter lunchen på förskolan så åkte vi ner till öppna förskolan. Där mötte vi Michelle och Mio (kika in där och titta på lite bilder fårn idag) Levi låg på mage och lekte med leksakerna och var jättenyfiken på alla kompisarna som var runt omkring. Skönt att Levi fick egentid med mamma och pappa. Det blir inte så ofta att han får det med både mamma och pappa samtidigt så det var riktigt mysigt! Efter sångstunden åkte vi och hämtade Noel och han blev verkligen glad att se oss! =)



Levi i fredags på Öppna förskolan
5 månader




Premiär

Publicerat: 2009-09-06 Kl: 01:07:01 | I kategori: Våra Äventyr! | 0 kommentarer


Imorse klev vi upp gjorde oss iordning, packade färdigt våraväskor och åkte iväg. Idag var det nämligen premiär för Levi på babysim! Men först ut var rutinerade storebror på Minisim. Noel har gått alla 3 babysimkurserna och nästa kurs är Minisim. Jonas fick bada med honom och Levi och jag satt och tittade på i väntan på vår tur. Först sjöng dom "hjulen på bussen..." Efter det skulle dom gå på madrassen och sedan hoppa i. Noel var jätteduktig och gick på madrassen och hoppade i. Det syntes att han tyckte det var roligt. Men sen fick han fart när dom skulle hoppa från kanten då gick han längre bort från pappa som var i vattnet och hoppade åt ett helt annat håll, knasunge. Tur pappa är snabb!

Sedan var det dags för mig och Levi att hoppa i. Han tyckte det var mysigt i vattnet. Vi började även här med "hjulen på bussen..." Instruktören hade sedan introduktion med dom nya och vi andra fick cirkulera. Så tyvärr han vi inte med så mycket instruerad babysim. Men som den rutinerade kommer man ju ihåg nybörjargreppen. Händerna under bröstkorgen och tummarna vid axlarna så att dom simmar på mage! När Levi låg på mage försöktee han bara smaka på vattnet. På rygg gick de bättre. han var så duktig!

Efter simmet åkte vi hem och hängde upp våra badkläder och åkte sedan ner till höstfesten i centrum. Levi somnade på en gång medan Noel höll sig vaken lite till. Vi gick runt och kikade i affärer och träffade på folk vi kände. Jag köpte nya träningskläder för på tisdag ska jag och Levi på Babysats med Michelle och Mio! Jonas köpte en snygg puma college tröja!


Noel på väg hem från förskolan.


Ikväll  har vi haft Linda Farzad och Meja över på middag. Noel blev jätteglad när jag sa att Meja skulle komma. Åh vad han tycker om henne. Han vill se efter henne hela tiden. Ge henne nappen när hon är ledsen. Han vinkade och pussade på Lindas telefon när hon visade en bild på Meja, söta!! Vi hade riktigt trevligt! Levi fick provsitta gåstolen ikväll under middagen. Vi plockade fram den igår och det gillade han. Inte riktigt än har han förstått hur man gör men han pillar nyfiket på alla sakerna som finns där.

Imorgon kommer bilder har inte laddat över dom från kameran än.

Öppna Förskolan

Publicerat: 2009-09-06 Kl: 00:30:13 | I kategori: Levi | 0 kommentarer


Fredag innebär Ledigt för Noel från förskolan. Så idag hade vi bestämt att åka ner till öppna förskolan och träffa Jossan och hennes barn, Mia med sin fina bebismage och hennes son Kevin och Tess och hennes barn!
Noel började leka och springa runt på en gång. Levi satt och "pratade" med Nick till en början. hihi Efter det var det dags för sång och det är alltid lika mysigt. Sedan ringde Linda mamma till Meja och frågade om det var öppet för bebisar oxå! På fredagar är det nämligen  öppet för 0-5år! Så hon skulle även få med sig Michelle och Mio ner.
Vi lekte vidare där nere. Medan jag ammade Levi som blev hungrig gick Noel in i målarrummet. När levi ätit färdigt somnade han och jag la ner honom i en liten "myspöl" gick sedan för att kika vad Noel gjorde. Då satt han där snällt och fint och höll på med playdoh. Han hade även på börjat ett halsband och trätt på pärlor alldeles själv! Då blir man glad att han är så duktig.
Vi fortsatte att pyssla ett tag till medan Levi sov. Josan och gänget gick förr att äta lunch. Jag och Noel stannade kvar och åt köttfärspaj som jag tagit med mig. Levi hade ju redan ätit. Michelle och Mio och Lindaoch Meja kom ner. Så vi ät färdigt och sedan satt vi och pratade där tills dom stängde. Pratet fortsatte sedan över en fika! Mycket trevligt! Det måste vi göra om snart!!


Levi ligger och sover i "myspölen" på öppna förskolan, hihi.
Fast det är i tisdags. Han tycker om att sova där!

Gröna dagar

Publicerat: 2009-09-03 Kl: 10:46:11 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


I veckan har jag insett att våra barn inte har såmycket kläder. Till mitt nöje har jag shoppat en del kläder till dom. Levi fick lite kläder från Lindex och Noel fick kläder ifrån Hm. När Noel hade kalas fick han en jättefin marinblå college tröja av min mormor. Perfekt för honom att ha utomhus just nu när man inte riktigt vet vad man ska klä barnen i. Så jag köpte en till college tröja fast denna blev grön med matchande t-shirt!!! Så snygga våra barn blir. Ska se om jag hinner ta kort på kläderna innan jag glömmer bort de.

Noel på väg hem från Förskolan
i den marinblå college tröjan!


Ni kan även skymta dom nyinköpta gympaskorna från Stadium!

Idag har vi lämnat Noel på förskolan. Han sprang inoch började leka med alla kompisarna. Dom lekte hela gänget på den blå samlingsmattan och Noel var inte sen att hoppa in i leken tillsammans med dem. Han såg så lycklig ut när han ville att jag skulle titta på honom. Det stod ävenpå tavlan i hallen att dom haft ett fall av vattkoppor på avdelningen bredvid. Så vi får se om någon mer blir smittad.

Efter att jag och Levi lämnat av brorsan på förskolan åkte vi hem. Levi somnade på en gång. Idag ska vi äta lunch med en av mina bästa vänner och hennes dotter sedan ska vi gå till Öppna förskolan och leka där. Vi hinner vara med på sången innan det är dags att hämta hem Noel. När Jonas kommer hem ska vi åka in till Djurgårn och gå på gröna lund tillsammans med pappa och systrarna och några vänner till. =) Längtar! 



På väg till förskolan!

Tandisar!

Publicerat: 2009-09-02 Kl: 13:47:31 | I kategori: Levi | 1 kommentarer


Barnen leker tillsammans ute på altanen förra veckan när det var så otroligt varmt.

 

Vi fikade ute efter att jag och Levi hämtat hem Noel från förskolan med kall saft och vindruvor. Så underbart att kunna sitta utomhus och utan problem kunna gå in och hämta något utan att behöva ta med sig barnen in. Barnen känner sig trygga. Det finns grindar så att dom inte kan springa ut på gatan men samtidigt kan dom springa runt på tomten!!

 

Nu väntar vi bara in fler nyfikna som vill komma över och fika och leka med barnen. =)

 

Levi har, för snart en vecka sedan, fått två små tandisar! Två vita små vassa tänder sticker upp från tandköttet där nere. Vi har även börjat få in rutiner vad gäller mat. Han tycker om puréerna han fått och gröten. Noel har blivit väldigt nyfiken på vad lillebror får för gott. Så han hämtar mer än gärna en sked. Inte vilken sked som helst utan ni vet en sån där barnsked från bambino. Jag lovar det är mer än ett år sedan han åt medsån sked sist!

 

Mina sötisar!

Noel 2 år och Levi 5 månader!

Jonas 25 år och Mickan 22 år

en familj!


"Svensson livet är underbart!!!"

Publicerat: 2009-09-01 Kl: 22:19:17 | I kategori: Om oss! Frågor och svar! | 1 kommentarer


För lite mer änen vecka sedan fick vi nycklarna till vårt HUS! Första veckan har vaarithelt otrolig och vi har verkligen hunnit med massor. Samtidigt som vi flyttade alla våra saker målade vi och tapetserade om alla 3 sovrummen. Vi fick upp alltikng på plats och på söndagen hade vi 2 års kalas för Noel som fyllde 2 år mitt i flyttpackningen. En riktigt lyckad dag fick han!


Vårt underbara hus!
Det vita till vänster är vårt garage och vårt hus sitter ihop med grannens.



Det är helt underbart att bo i ett eget hus med egen tomt att vara ute på. Noel älskar att springa ut och in, upp och ner för trapppan. Hans rumligger en trappa upp och han är jätteduktig på att gå i trappan! Levi har det blivit mer fart på oxå. Han hasar/ålar sig fram vänder och surrar runt och kommer verkligen fram på sitt eget lilla vis. Eftersom Noel är ute så mycket får Levi mer plats inomhus att leka med sina leksaker och snurra omkring.

Svensson livet ärverkligen underbart!! Att bo på en gata medmassa grannar som är hur trevliga som helst, ett hus att vårda som sitt eget och en tomt att sköta och ta hand om!! Lyckan är fullbordad! Jag njuter verkligen av varje stund i huset!!! För att inte tala om hur skönt det är med diskmaskin.


RSS 2.0