Nytt och Nött

Publicerat: 2010-06-29 Kl: 00:17:14 | I kategori: Tips! | 0 kommentarer


I Sala finns en underbar butik som heter Nytt och Nött!
Det var första gången som jag var inne i den butiken nu när vi var uppe i Sala under Midsommarhelgen.
Så fort jag kom in insåg jag att jag funnit ett smultronställe i Sala!
Åh så mycket fint!

Jag fick stora VILL HA begär där inne och mycket riktigt fick jag med mig lite fint hem också som jag ska visa er!

Hon som äger butiken har precis nyligen öppna en webbshop som jag har varit inne och tittat i!
Mycket fint finns de!
Jag blev så lycklig över att jag fick med mig detta smultronställe hem.
Nu behöver jag inte vänta tills jag ska till Sala varje gång för att gå in i butiken och hitta massa fint som passar hemma hos oss.
Nu kan jag kika in i webbshopen när jag vill! Bra va!
Tycker även att DU som också gillar Nytt och Nött, nya saker i gammal stil ska passa på att kika in!


Den fina butiken i Sala
Självklart kommer jag att besöka butiken vid varje tillfälle så jag befinner mig i Sala!


Mina fina inköp står på bordet. En tavla med både svartgriffeltavla och hönsnät med klädnypor,
ägghållare och en fin korg



Ägghållaren och den fina korgen matchar fint ihop och ska få en fin plats i köket


Här ska Tavlan snart få hängas upp och prydas!
Plats: Köket


Ekebobadet

Publicerat: 2010-06-28 Kl: 23:58:41 | I kategori: Våra Äventyr! | 0 kommentarer


Premiär på Ekebobadet


Levi Noel och Mio i barnpoolen
Båda småkillarna spanar in vad Noel tänker göra för bus härnäst


Levi och Mio bästa poolarna ;)
Lite kallt var det i vattnet


Erica och Noel i stora tuffa poolen



Fina Mio


Fina Levi


Midsommar 2010

Publicerat: 2010-06-28 Kl: 23:41:28 | I kategori: Syskon | 1 kommentarer


Här kommer lite bilder från vår midsommarhelg uppe i Sala!

Onsdag till Lördag spenderade vi ute på min pappas landställe.

 


Noel poserar i ena kransen på vår alldeles egna midsommarstång!


Noel tyckte bäst om 'små grodorna' och den ljuvligt goda jordgubbstårtan åt vi efter dansen


Levi sov genom dansen och tårtan men vaknade lagon till vattenspridaren sattes igång.


Levi fick även passa på att sitta på fyrhjulingen medan storebror sov.
Moster Erica fick sitta bakom när det var dags att åka.
(Självklart då med hjälm på huvudet!)

 


Storebror hjälper lillebror på trampbilen!

 


Noel blev myggbiten på ögat som svullnade att han knappt kunde öppna ögat.

 


Men självklart går det att köra fyrhjuling ändå!


Noels besök på barnaukten! (hittades bland utkasten)

Publicerat: 2010-06-28 Kl: 22:58:54 | I kategori: Noel | 0 kommentarer


I fredags (Nu för 2 veckor sedan då detta inte publicerades som de skulle) efter Tacos-middagen busade Noel i soffan. Jag sa åt honom att han inte fick hoppa i soffan för attt han kunde ramla och göra illa sig. Själv står jag med med händerna fulla med tallrikar som jag skulle duka ut efter middagen när det händer. Precis i sekunden efter som jag sagt nej till hoppandet i soffan, hoppar han och landar med fötterna på soffkudden, får bakåtstuds och faller baklänges med fart och slår i bakhuvudet i soffbordskanten.
Jag ställer så snabbt jag bara kan ner tallrikarna på bordet för att ta upp Noel som skriker värre än någonsin. När jag får upp honom förstår jag varför. På bara några sekunder var hans vita T-shirt täckt av blod på ryggen. Det pulserar ut blod och jag sprang till köket för att spola kallt vatten och få stopp på blodet. Jonas kom inspringande och hjälpte mig. Det tog tid innan de slutade att blöda. Medan jag höll i Noel kände jag hur jag själv började må dåligt. Jonas tog över och jag blev tvungen att sätta mig ner. Jag är absolut inte överkänslig för blod men det här var jobbigt att se. Mådde dåligt och gick därifrån innan jag skulle svimma. Jonas fick stopp på blödningen och satt med en ledsen Noel i famnen på golvet medd en handduk för bakhuvudet som var helt nerblodad. Jacket i bakhuvudet var 1,5cm stort . Vi satte oss ner med Noel hela familjen och bara kramade om honom. Levi blev ledsen och undrade vad som hade hänt.
Ringde till min mamma och berättade snabbt vad som hänt och hon kom över på bara några minuter och kollade till sitt älskade barnbarn. Vi bestämde tillsammans att läget var under kontroll och att vi skulle ha uppsyn över honom om han skulle visa ett avvikande beteende från hans normala. Levi gick vi och nattade eftersom det var dags för de. Noel höll vi vaken ett tag till. Jonas ringde sjukvårdsupplysningen som inte tyckte att vi behövde åka in om inte Noel skulle börja bli illamående och kräkas eller visa andra tecken på att det kunde vara en hjärnskakning. Vi väntade ytterligare en stund. Noel höll sig lugn och visade inga tecken på avvikande beteende.
Det var först när vi bestämde oss för att gå upp och lägga honom som vi bestämde oss. I den stunden hade han hunnit bli så trött och dunkade bak huvudet i Jonas och jacket började blöda massor igen. Snabbt var jag och Noel inne i bilen på väg till barnaukten på Karolinska Sjukhuset. Vi behövde få dem att få stopp på blödningen.
Väl inne gick de fort. Vi fick komma in nästan på en gång. Sjuksköterskan tittade på jacket, tvättade rent mot Noels illvilja. Det gjorde ont. Sköterskan ville inte röra mer utan gick och hämtade en kirurg som fick besluta. Noel var rädd och ville inte att doktorn skulle komma tillbaka. Det gör ont mamma sa han till mig. Kirurgen bestämde att dom skulle låta limma ihop jacket och att det såg fint ut. Det gjorde ont att limma ihop jacket men fort gick de. Noel skrek och skrek och ville inte alls titta på någon annan längre än gömma sig djupt in i filten jag hade runt honom. Vi åkte hemåt, men först stannade vi på Statoil i Järva krog och köpte varsin glass. Han i kassan undrade vad an detta med glass mitt i natten och så fick jag berätta och han instämde i att en glass behövdes.

Det var Noel andra besök på barnaukten i sitt snart 3-åriga liv! Var ska det här sluta!




Levi åker fyrhjuling.

Publicerat: 2010-06-27 Kl: 12:29:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_1185 (MMS)

Levi åker fyrhjuling.


Vi är på kvarnbadet idag! Tillsammans med ...

Publicerat: 2010-06-22 Kl: 12:58:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_1173 (MMS)

Vi är på kvarnbadet idag! Tillsammans med Mio och hans familj!


Bästa kompisarna håller handen! Så söta oc...

Publicerat: 2010-06-21 Kl: 17:51:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_1171 (MMS)

Bästa kompisarna håller handen! Så söta och underbara!


Vi är på Stinsen! barnen har fått middag o...

Publicerat: 2010-06-21 Kl: 17:40:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_6807 (MMS)

Vi är på Stinsen! barnen har fått middag och nu har Colin blivit friserad! Visst blev han fin!!! :) nu är det Nattis tur! :)


Renoverar kök!

Publicerat: 2010-06-21 Kl: 02:04:04 | I kategori: Noel | 0 kommentarer


Noels kök har fått sig en liten renovering. Mer kommer inom kort!

Köket

Nya hängare och nya hyllor och behållare


3- årskalas för Adrian idag!!! Nu har vi ä...

Publicerat: 2010-06-19 Kl: 18:35:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_1166 (MMS)

3- årskalas för Adrian idag!!! Nu har vi ätit god tårta och barnen har lekt massor. Noel och jag stannade kvar i lekplatsen på vägen hem för att gunga. Levi följde med pappa hem för att laga middag! Noel mår bra efter kvällen/nattens besök på barnakuten. Jacket i bakhuvudet är nu ihop limmat! Mer om det senare! Ha en fortsatt solig dag! Och grattis till det kungliga brudparet!!!


Sunwing resort Makrigialos!

Publicerat: 2010-06-17 Kl: 13:48:39 | I kategori: Våra Äventyr! | 1 kommentarer


Fick en fråga angående hotellet och tänkte kort skriva lite om de!

Hotellet är uppdelat i olika lägenhetsbyggnader beronde på vart man vill bo. Nära havet, nära poolen, huvudbyggnaden, nära lekplats för barn, lite lugnar, mitt i. Ja Det finns nog alla möjliga krav beroende på vad man vill få ut av sin vistelse. Vi bodde i huvudbyggnaden Apollon i en 2-rumslägenhet med stor balkong. Perfekt med 2 rum så att barnen kunde få sova ostört medan vi vuxna kunde sitta uppe och prata en stund och njuta av den underbara kvällen!

Vi beställde All inclusive och hade frukost lunch och middag redan betalt. Kan säga att vi inte var ensamma med det beslutet utan de flesta gästerna (barnfamiljerna) hade valt samma! Maten var riktigt bra och variationsrik. Middagarna bestod av olika teman för varje dag allt för att det inte skulle bli samma mat varje dag. Barnen åt av Lollo och Bernies Buffé och fick självklart äta av vår buffé dom med! Restaurangutbudet är lagom och inom gångavstånd. Precis utanför entrén ligger en fin restaurang och vi åt på en restaurang en bit ner på gatan som vi blev väldigt förtjusta i! Barnvänlig då dem hade en lekplats utanför restaurangen som barnen fick leka på! Utbudet är inte så stort som i Chania (den större staden på andra sidan ön) men är lagom om man är ute efter en lugn och skön semester och inte behöver lämna hotellområdet om amn inte vill.

Utbudet av shopping är inte heller jättestort. Men det finns några väldigt trevliga butiker på gångavstånd från hotellet. Med början strax utanför hotellet. Vi köpte med oss fotbollströjor och andra märkes T-shirtar hem och lite solglasögon och armband och annat smått kul som man vill ha med som minnen från semestern.

På själva resorten finns ett stort utbud av aktiviteter både för barn, ungdomar och vuxna. Miniland och Lollo och Bernie är ständigt på besök. Varje fukost kom dom och skulle äta sin frukost och busade med alla barnen. Det var väldigt uppskattat! Det finns 4 pooler på området. En 30 cm barnpool med solskyddssegel över som är perfekt för dom minsta. En 60 cm pool för dom lite busigare barnen. en familjeppool som var 110cm. På övre däcket fanns en sportpoolen där alla sportaktiviter hölls, 110-280 cm djup. För vuxna finns vattengympa i sportpoolen och träningsklasser om man skulle vilja de i Helth Club. Det fanns även utflykter att åka på om man skulle vilja. Vi valde att hoppa över de och bara sola och bada på hotellet.

Som barnfamilj är dte lätt att känna sig "i vägen" med t ex barnvagn, barnstolar, barn som skriker, gråter, spiller, skrattar busar, springer runt. Här är det OKEJ! För alla barn gör så! En lekplats fanns uppe på soldäcket (där man åt buffén) som barnen kunde leka vid. På kvällarna var det minidisco för barnen och sedan familjeshow med 4 otroligt duktiga showartister varje kväll. Olika uppträdanden varje kväll! Där kunde vi sitta och njuta av en bra shox och dricka paraplydrinkar!

Som första resa kunde det inte blivit bättre vi kunde koppla av, njuta av solen, busa med barnen, sola, bada, gå på shoppingtur, leka på stranden, äta på restaurang och bäst av allt slippa tänka på att laga mat för en vecka!
Vi kommer varmt att rekomendera barnfamiljer att åka dit! Är man ute efter mer storstad och shopping ska man nog leta sig bort mot Chaniakusten!
Vi är otroligt nöjda!


Utsikten från vårt rum var sagolik!



Grekland 2010- Bilder

Publicerat: 2010-06-16 Kl: 22:27:51 | I kategori: Våra Äventyr! | 5 kommentarer




Arlanda flygplats. Barnen spanar ut över flygplanen och imponeras!


Framme på Hieraklions flyplats!


Noel vaktade bagaget och Levi höll koll på det tomma bagagebandet.



Bussresan var lång men Noel visar hur han ska sola när han kommer fram.




Utsikten från vårt hotellrum


Första frukosten fick besök av 2 fina barn men även av Lollo och Bernie


Pappa och Noel vid Poolen. Lekplatsen med solskydd och en nyvaken Levi


Lite strandbilde från första dagen



Mina grabbar i havet. Noel sprang snabbt in. Han gillade inte havet!

Levi i poolen



Levi var inte så förtjust i att bada i poolen. Han satt hellre på kanten och plaskade



Fin mamma uppklädd för middag!



Underbara familjen sitter och äter middag!

Utsikten från Limebar (där vi åt Buffé)

Bilder från Poolen







Restaurang-besök





Noel med sin lilla apa i munnen. Levi vaknade lagom till efterrätten!


Poolen

Pappa passar på att sola medan Noel vilar badandet med att läsa Halvan och Helikoptern






SnyggNoel







Uppklädda inför Grekiska Buffén


Stranden

Levi tyckte mycket om att leka med sanden


Se så koncentrerad han är!


Världens Bästa!!!


Jag och Levi ute i havet. Han älskade det!


Noel höll sig på behörigt avstånd från det underbara havet.


Syskonen poserar i gröna linnen från Lindex och vita shorts från HM


Så himla underbar du är Noel!




Mammas stora underbara son!


Levi blev trött under middagen och somnade strax efter bilden togs.



Noel var med på Minidiscot och fick chansen att krama Bernie

En drink ville han oxå ha!


Sista baddagen!







Noel ville inte sitta själv med Lollo och Bernie så pappa fick sitta med!

Våra underbara söner!



Levi ville inte vara med på bild. Men det ville hans föräldrar!

'


I väntan på bussen till flyplatsen



På väg in i flyplanet för att åka hem



Hoppas det inte blev för många Bilder att titta igenom. Hade svårt att välja mellan alla 1500 bilder som tagits under resan. Vi har verkligen haft en toppensemester och kommer verkligen njuta av alla minnen när man tittar på alla bilderna. Barnen har trivts jättebra men längtade efter att komma hem och busa med sina kompisar hemma!


Rabarberpaj med goda vänner och deras unde...

Publicerat: 2010-06-16 Kl: 15:21:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_1158 (MMS)

Rabarberpaj med goda vänner och deras underbara barn hemma hos oss idag! :)


Tyvärr

Publicerat: 2010-06-15 Kl: 20:41:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tyvärr blir de inga bilder idag! Ska försöka igen senare men just nu går de inte att ladda in bilder på bloggen! För er som har mig på facebook kan se bilderna där! Det blev en hel del bilder hade svårt att välja och vraka bland alla bilderna vi hade tagit. Älskar verkligen min systemkamera!!!

I lördags fick vi besök här hemma! Michelle och Mio och Tess och båda hennes barn kom förbi hemma hos oss. Barnen lekte tillsammans och vi pratade en massa, Fick berätta allt om resan! hihi! Efter lite fika åkte vi ner till centrum allihopa. Eller ja Levi som hade somnat fick vara hemma med Jonas. Vi åt lunch på Waynes och sen gick vi runt i affärer. Hade två ärenden att göra. Dels en födelsedagspresent till min ena kusin och dels att kolla Noels skostorlek. Michelle behövde ett par skor till Mio hon med. Noel älskar sina "spriinga-snabbt-skor" från Stadium. Vi mätte hans fötter där och de visade sig att hans skor var en halv cm för små. Hade tänkt vänta med att köpa ett par nya skor men efter det här beskedet blev de ett par nya skor redan samma dag! Michelle köpte samma skor till Mio. Så grabbarna kommer bli så snygga! Tack för en toppendag tjejer!

Den här veckan har varit väldigt lugn än så länge. Lite trotsbeteende från Noels sida. Så skönt att bara vara hemma. har en hel del att stå i.

Grekland 2010

Publicerat: 2010-06-15 Kl: 00:58:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi är hemma från en underbar vecka på Kreta! Imorgon tänkte jag uppdatera med lite bilder då det inte funnits tid till det tidigare. Vi har massor av projekt här hemma just nu! Men lite bilder från resan ska ni allt få se!

Men det får ni se imorgon!

 

Noel

 

Levi

 

 

Grekland 2010


Nu är vi på Arlanda och barnen är faschine...

Publicerat: 2010-06-03 Kl: 08:02:52 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


img_1150 (MMS)

Nu är vi på Arlanda och barnen är faschinerade av flygplanen!!! Snart lyfter vi mot solen!!!!! Kramar från oss alla


Äntligen!!!

Publicerat: 2010-06-03 Kl: 00:57:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Nu är det äntligen dags!
Imorgon bitti går flyget mot Kreta, Grekland! Så underbart det ska bli att komma iväg hela familjen. Blir första resan tillsammans! Som vi har längtat efter det här. Allting är packat och är så redo man kan vara! Hoppas jag!
Barnen är förväntansfulla. Ja i alla fall Noel som är mycket väl medveten om vad som väntar. Han ska nämligen få flyga flygplan och vinka till huset och till "noffa" (han har en period när han ändrat namn, nu gäller noel, nevi och noffa) sola bada och äta glass!

Vi åker till arlanda redan vid 06.30 och sen lyfter planet några timmar senare. Ska bli helt underbart!

Nu ska jag ta och sova en stund innan det är dags att stiga upp och göra sig färdig inför resan!

ses om en vecka!

 

 

 

 



Levi har tagit sin plats i resväskan! Nu ä...

Publicerat: 2010-06-01 Kl: 13:57:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


img_1140 (MMS)

Levi har tagit sin plats i resväskan! Nu är det bara att åka! :)


RSS 2.0