Barnens Djungel

Publicerat: 2009-07-28 Kl: 09:52:06 | I kategori: Levi | 2 kommentarer


Idag åker vi till Barnens Djungel hela familjen tillsammans med Jossan Ali Elika och Nick! Jossan frågade oss igår om vi ville följa med dom dit! Självklart vill vi ju de! Senast vi var där var jag höggravid med en liten Levi i magen och Noel sprang omkring för fullt! Vi hade ägnat en hel helg åt bara vår älskade lilla Noel innan lillebror kom ut. Nu ska det bli kul att åka dit igen.

i Söndags blev ju vår älskade lilla Levi hela 4 månader!! Han är så underbar vår lilla kille. Han är glad och skrattar för det mesta, rör sig runt en massa och ligger sällan still. Han har börjat ta tag i leksakerna som hänger ner från babygymmet. Vända sig från rygg till mage och mage till rygg är han riktigt proffsig på. Han lyfter sig upp med bara armarna när han ligger på mage! hihi! Sitta kan han oxå nästan själv! Igår var vi på BVC och vägde och mätte honom. 7770g och 65,5 cm lång! Stor kille!


En gammal klassiker från Värmland!
(Har inte laddat upp bilderna från i helgen än)

1 månad kvar!

Publicerat: 2009-07-21 Kl: 18:47:13 | I kategori: Noel | 3 kommentarer


Idag är det exakt 1 månad kvar tills vi flyttar!!
Den 21 augusti får vi nycklarna till vårt alldeles egna HUS!!! Kan ni förstå vad vi längtar?!! Idag kom mamma över med massor av flyttkartonger efter att hon följt med min syster som köpt sin första systemkamera! Ja jag säger första för hon kommer fastna vid den och säkert kommer köpa fler objektiv och sen fler kameror! Haha! när dom var tillbaka var Erica i full fart med att leka med Noel och Maddis pysslade med nya kameran. Mamma och jag påbörjade nerpackningen av köket och lite annat!! Vi fyllde hela 14 banankartonger!! Nu är vi verkligen igång!!


Noel i lekparken inne i Karlstad!

Levi har verkligen varit lugn idag och sovit mycket! Igår var han vaken nästa hela dagen och kvällen sov bara någon enstaka gång! Så jag förstår att han sover mycket idag!

Snart är middagen klar!!




Men innan flytten har vi en liten kille här som fyller hela 2 ÅR!!!
Tänk vad stor han håller på att bli!!

Hemma igen

Publicerat: 2009-07-21 Kl: 00:48:10 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Nu är vi hemma igen efter underbara dagar i Portila, Värmland!
I lördags var vi inne i Karlstad och kikade runt i butiker för att sedan avsluta med middag på fin resturang med uteservering. Efter det åkte vi hem till Jonas morbror på fika. och vi fick följa med hans kusiner ut på sjön för lite Wakebord! Jonas testade jag hoppade över den här gången. Han var riktigt duktig! Bilder kommer senare! När vi var på väg i bilen hem på kvällen sedan blev vi väldigt överraskade av en stor älg med stora horn som sprang ut från skogen rakt framför bilen!!! Gissa om jonas pappa fick trampa på bromsen för att inte köra rakt in i älgen och skada den. Lyckligtvis hade vi ingen bil bakom oss och kunde lugnt köra vidare utan att ha skadat älgen som sprang vidare in i skogen sedan! Vi skrek till allihopa i bilen så vi både väckte och skrämde Levi som började skrika förtvivlat! Noel som var både trött och seg undrade oxå vad som försiggick. Vi berättade för honom om älgen och hela vägen tillbaka till huset sa han
-"äjl" (ni vet på sånt underbart gulligt faschinerande barnspråk)

Levi fick sitta i mitt knä sista biten så jag kunde lugna honom. Han somnade om ganska snart efter att vi kom hem. Men historien är inte slut än. Innan vi kom fram till huset tittade vi ut på ängen i hopp om fler älgar varpå vi ser en älg utan horn stå mitt på ängen och bara tittar på oss. Vi stannade bilen och Jonas gick ut för att ta kort på den. Vi såg hur älgen närmade oss men vek sedan av in mot skogen igen. Det var verkligen en häftig upplevelse. Det var första gången jag såg en älg och jag som sa innan vi åkte dit att jag aldtrig sätt en älg. I alla fall aldrig en vilt! Självklart har jag varit på Skansen och sett en. men det är inte samma sak som att se en när man minst anar det!!


Levi ligger på en filt i gräset och myser! Ser dock lite skeptiskt ut på bilden haha! Vår lilla rumpnisse!

   
Kärleksparet!                     Noel och pappa!              Huset i Portila

 
Min lilla "bus-Emil" i köket!

   
Noel skulle såklart hjälpa till. En fin bild som Jonas tog på mig när vi var inne i Karlstad!
Våra underbara söner ligger och myser tillsammans innan det var läggdags!

Vi åkte hem på söndagen och det var skönt att komma hem efter ett par riktigt underbara dagar! När vi kom hem började vi röja med allt vi haft med oss och fortsatte sedan med att packa ett par flyttkartonger!! NU är det snart bara en månad kvar! Vi längtar verkligen!!!!!


Så här fin var Noel medan vi packade och rensade! Han har själv valt kläderna och satt på sig skorna och kepsen själv. Tröjan är min gamla som han ville ha på sig! Han kom fram till mig och sa
-Fiiin! (Hihi han tyckte att han var fin och vi fick till och med ta kort på honom när han stod stilla)


Bilnyckeln och pennan i högsta hugg till att "skriva" på kartongerna med!
Charmtrollet!


  

Portila

Publicerat: 2009-07-17 Kl: 11:57:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Igår anlände vi till Portila i Värmland, Karlstad. Vi lämnade Stockholm igår strax efter 12 -tiden och kom fram till Portila vid 15.30 ungefär. Portila är ett gemensamt ställe för Jonas släktingar på hans mammas sida! Ett stort fint rött hus i sin egen karaktär. Huset är byggt någon gång på 1940-talet tror jag det var och dom köpte det 1963. (rätta mig om jag har fel) Huset står i sin egen charm! Naturen är väldigt fin runt omkring och Noel trivs som tidigare sagt att vara ute hela tiden. Noel har hittat sitt eget lilla ställe i en liten lekstuga med gamla leksaker från när Jonas och hans kusiner var små. Kul att sånt går i generationer.



När vi installerat oss här ute rörde vi oss in till Karlstad och Hammrö till Jonas morbror som fyllde år! Vi bjöds på grillat och mycket gott till! Ost och kex och avslutades sedan med underbar god somrig jordgubbstårta! Recept eftersökes gärna :-) Noel hoppade på deras stora studsmatta och sprang runt på den så man själv fick lite ont i magen att han skullee trilla ner. Självklart tyckte han att det var mer spännande när man sprang runt efter honom då han trodde att han blev jagad. Medan vi försökte förskona honom från att trilla ner! Noel trivdes med alla som var där. Både farmor och farfar, Jonas morbröder och moster med respetktive och kusiner! Tack så mycket för en riktigt trevlig kväll!



     


Idag bär det av till Edsvalla och lite shopping! Bilder kommer allt eftersom!



Yeah!

Hjälp jag tror det brinner!

Publicerat: 2009-07-15 Kl: 23:27:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Alldeles nyss körde brandkåren in på vår gata framför vårt vardagsrumsfönster! Vi kikade ut och såg ingenting. Efter ett tag började flera brandmänn gå med ficklampor i skogen! Vi öppnade balkongdörren och kände brandrök!! Jonas är nu ute för att få höra om dte hänt något!! Man blir ju verkligen orolig när man ser sånt!! Hoppas verkligen att det inte var något allvarligt!! Dom värkade i alla fall inte ha tokbråttom. Men just att dom letade med ficklampor uppe i skogen.

Hoppas inget allvarligt har hänt! *peppar, peppar!*



Glöm inte att läsa mitt lååånga inlägg alldeles här under!

Semester

Publicerat: 2009-07-15 Kl: 22:39:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu var det ett tag sedan jag skrev. Jonas har haft semester denna vecka och vi har passat på att göra massa roliga saker. I lördags åkte vi upp till min pappa och systrar i Sala! Lekte i en JÄTTESTOR lekpark!! Fanns allt man kan tänka sig och lite till. Med andra ord så var det inte bara Noel som lekte där. Tror vi alla 6 hittade något att göra!! (Jag, Jonas, Pappa, Maddis, Erica och så självklart Noel) Levi sov i vagnen medan vi andra lekte!

        
Lekparken!

 
Lekparken!            Den här är mer anpassad för större barn/ungdomar/lekfulla vuxna!

    
Fanns massa kul för alla som sagt! Jag och mina systrar och Noel




      
Jonas i skate-banan!

Vi stannade hela dagen och åt god middag på kvällen. Sov kvar där för att sedan åka hem vid strax innan 9 för att åka till Gröna Lund. Vi hade bestämt med några vänner att vi skulle köra en heldag på Grönan! Noel fick åka en karusell medan alla blev klara med köp av det ena och det andra. Noel yuckte om att åka karuseller. Speciellt bilarna som åker runt! Han åkte den säkert 20-talet gångerna! Han fick även följa med och gå lustiga huset tillsammans med mig och jonas och dem andra. En av tjejerna stannade kvar med Levi då han sov i vagnen. Blev massa god mat och glass hela dagen. Fint väder fick vi oxå. Innan det var dags att åka hem ställde jag och en av tjejerna oss i kön till nyheten Insane! Den var verkligen Insane, helt galet var det! Helt värt att stå i kö för den! Noel somnade i vagnen och sov i 2 ½ timme efteråt! Tyvärr blev det inga bilder eftersom vi glömde kameran i Sala! snyft!

I måndags åkte vi hem till Jossan, Ali, Elika och lilla Nick! Vi skulle få hälsa på Nick för första gången! Åh så liiiten han var. Jag fick hålla i honom på en gång och han vägde ju ingenting. Det kändes inte som om man höll i någonting. Endast 2700g Såå sööt! Noel och Elika var glada att se varandra igen. Vi fick fika och satt och pratade länge. Vi var där så länge att Noel hann bli hungrig vilket han visade genom att hämta frysta pommes från deras frys. haha! Medan han som bäst letade hittade han även en glass. Så Elika och Noel fick äta varsin! Sötungar! Ingen kamera nu heller! Tur Jossan har systemkamera!

I tisdags åkte vi till Fyrishov i Uppsala och badade. Jonas bästa kompis och hans flickvän följde med. Först stannade vi på Barnens Hus och köpte badbyxor till levi och en simring med byxa i som han kan sitta själv i och självklart nya armpuffar till Noel eftersom dom andra spruckit. Noel fick gå in med grabbarna och Levi fick följa med oss flickor! Levi trivdes jättebra i vattnet och inspekterade allt som hände. Lite reserverad blev han när det skvätte vatten på honom. Men dte var hans första poolbesök! Noel han är ju som fisken i vattnet och kastar sig överallt! Han är trygg i vattnet och det Tack vare att vi gått på babysim med honom! Vi kom dit vid lunchtid och åkte därifrån vid 17-tiden. Även här ingen kamera :-(

Min mamma tatuerade sig samtidigt som vi var på Fyrishov. Hon fick en tidigare tid vilket gjorde att jag inte kunde följa med tyvärr. Tycker den blev riktigt snygg!!! Här är resultatet!

3 Blommor som symboliserar hennes 3 barn!

Innan vi åkte hemåt åkte vi förbi lite affärer för att kolla soffa när vi ändå var i Uppsala. Vi stannade på Möbelhuset. Där var personalen alldeles för på och sofforna föll oss inte i smaken heller. Vi åkte vidare till MIO möbler. Vi hade tittat på en där innan och ville ha smakråd från våra vänner. Vi kunde alla enas om att den inte var en 10-poängare. Jonas hittade en annan soffa som det var kampanjpris på!! Den blev vi verkligen förälskad i så den fick följa med oss hem. Eller ja inte än. Men tills vi flyttar så har vi en ny soffa!! Åh det känns hur bra som helst!! Nu närmar det sig verkligen!!



Levi sitter i soffan på landet! 3½ månad (med stöd av kudden)

Idag har vi planerat lite för vad som måste fixas inför flytten. Men vädret var föör bra för att sitta inne resten av dagen så vi gick upp till Ekebo-badet som ligger knappt 3 minuter ifrån oss! Där mötte vi upp min kamera!!! Äntligen fick jag min kamera. Min syster var snäll och tog den med sig hem från Sala!!Vi stannade hela eftermiddagen innan vi gick hem. Noel somnade efter allt badande. Jonas åkte och tvättade bilen medan jag kunde passa på och vila en stund eftersom Levi oxå sov! Sedan blev dte lite ärenden för min del och sedan stooorstädning inför våran lilla resa! Ska strax packa färdigt väskorna för imorgon bär det av till Värmland och Jonas släktingar!! Ska verkligen bli jättekul!

Får se om jag hinner uppdaterna något i helgen. Datorn får följa med!

Noel har blivit pappa

Publicerat: 2009-07-10 Kl: 12:30:00 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Imorse kom Noel till mig med bärselen han hade försökt ganska länge att sätta sin bebis i den. Jag hjälpte honom med att få fast den. Det är faktiskt lite klurigt även för en liten pappa! Han gick omkring ganska länge med bebisen på magen! Se så stolt han ser ut lilla pappa Noel!

Pappa Noel med sin bebis!


Igår var vi inne på förmiddagen! Men Noel tröttnade ganska fort. Sova hoppade vi över och gick istället ut i regnet. På med regnkläderna och stövlarna och vi traska ut! Vi gjorde sandkakor, gungade, åkte rutschkana och sedan hämtade jag skottkärran som Noel fyllde emd allt han kunde hitta. Kottar, stenar blommor, gräs och sand! Jag satte mig ner på bänken medan han lekte så bra och Levi sov i vagnen och läste nya Föräldrar och Barn. Riktigt bra tidning. Mycket läsvärd! När Noel tröttnade gick jag och hämtade hans Bobbycar som han lekte massor med!!

Körde runt i vattenpölarna fram och tillbaka om och om igen!! HIhi! Barn är verkligen Lyckliga in regn och vattenpölar!


Noel kör i vattenpölarna! Levi ligger i vagnen i bakgrunden!

När vi kom var Noel ganska så trött! Förstår jag de. Han hade inte sovit på hela dagen! Så han la sig inne i sin säng med sin kossa och sa "Lille" vilket är Levi. Så jag la Levi bredvid honom och både tyckte dte var riktigt mysigt!! Älskar verkligen mina underbara barn!


Nu ska vi strax bege oss för att äta lunch med en en kompis till mig som var väldigt lääänge sedan jag träffade. Ska bli riktigt kul. Gissar att vi har mycket att prata om!

Baka baka liten kaka...

Publicerat: 2009-07-08 Kl: 01:01:06 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Hihi! Det är jag det! Nu har jag precis bakat färdigt! Jonas önskade sig lite fika till imorgon när han och hans 2 arbetskamrater ska åka till Västerås och jobba! Självklart ställer man ju upp på det! Det blev lite allt möjligt smått och gott! Hoppas verkligen att det ska smaka både på vägen dit, under dagen och på vägen hem!

Daimrutor, Drömmar, Brysselkakor och Kanelkakor!



Tyvärr är bilden tagen med min mobilkamera då min digitalkamera har fått fötter



Idag har vi varit och uträttat massor av ärenden! Och kikat på en stor present till familjen, hihi! Men det tänker jag inte tala om för er!

Välkommen Nick!

Publicerat: 2009-07-06 Kl: 18:38:21 | I kategori: Allmänt | 8 kommentarer


Nu är han född!!!
Elikas lillebror och Jossan och Alis andra barn!!
Stort grattis till er!!!

Jag har även fått den äran att gästblogga i Jossans blogg!
Ni kan läsa mer HÄR

Nick
Född 6 juli-2009
kl. 12.48 i v. 37+4 med planerat kejsarsnitt på KS
2830g och 47 cm lång



Visst är han underbart söt!

Spänning

Publicerat: 2009-07-06 Kl: 15:20:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Så har denna helg sprungit iväg och jonas är tillbaka på jobbet. I lördags var vi på Solviksbadet i Bromma med kompisar. Solade och badade massor. Vattnet var varmt och oinbjudande! haha tycker dte ser läskigt ut med mörkt vatten. Men vi badade allihopa. Eller ja alla utom Levi som sov skönt i sin vagn. Vi turades om allihopa med att bada så till och med jag, Jonas och Noel fick bada alla 3 tillsammans. Noel älskade verkligen vattnet och vi simmade ut till flytbryggan och hoppade därifrån innan vi simmade tillbaka! Han är så duktig vår lilla kille! Vi åt lunch vid brostugan alldeles vid Drottningholmsslott innan vi åkte hem till Bromma för att grillla! Underbart Gott var det!

I söndags åkte Jonas och jobbade medan jag och barnen tog igen oss efter en sen kväll. Jonas kom hem och åt lucnh med oss och vi följde sedan med tillbaka till jobbet så han fick jobba färdigt. Middag hos mamma och Erica. En riktigt mysig helg med andra ord. Juste Jonas tyckte att det började lycka WC-rent hemma hos mamma. Så när han kom in i hennes badrum möttes han av en liten Noel som hade hällt i WC-rent i toaletten och tryckte på spola knappen. Hahha underbara älskade lilla knas. Han tyckte väl att det behövdes och sett hur mamma och pappa gjort hemma!

Idag väntar vi med spänning på besked. Idag ska nämligen Jossan och Ali blir föräldrar igen! Elika ska bli storasyster åt en liten lillebror! Hoppas verkligen att allt har gått bra och att vi snart får höra ifrån ER!



En storebror och snart en storasyster

Tagit en paus

Publicerat: 2009-07-03 Kl: 09:27:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Efter många soliga varma dagar har nu solen tagit en paus för att låta regnet komma fram. I två veckors tid har vi nu varit på Ekebobadet och solat och badat dagarna långa. Men idag var det dags för regnet att göra sitt. Tror nog att ingen är gladare än naturen att få bli vattnad och alla pollenallergiker som haft det svårt senaste veckorna. Däribland Noel! I slutet på förra veckan (och även på dopet) var vi många som upptäckte hans röda kliande, irriterande ögon. Det gick nästan inte att gå misste om vad det var. När vi var på BVC i måndags för Levis 3 månaders koll med vaccinationer, mer om det snart, så såg BVC-sköterskan hur Noel kliade i sina ögon innan jag ens hann säga något. Hon sa att det är typiska pollenallergi-ögon. Så Noel har nu fått receptbelagd allergimedicin som han ska få varje dag och han är så duktig! Vi har också sätt en klar förbättring på honom!!

Jonas och Noel i poolen tidigare i veckan



Levi blev ju 3 månader i fredags innan dopet! Åh min lilla skatt har nu blivit 3 månader! Tänk så tiden går! Han väger nu 6820g och 64 cm lång. Nu ränner han iväg vår lilla skrutt! När det var dags för vaccinationerna så skrek han jättemycket!! Usch dte var så hemskt att höra men jag vet ju att dte är för något bra som håller honom frisk! Igår kväll när jag och Jonas skulle boka en liten minisemester för lilla familjen så låg Levi på rygg under babygymet bakom oss. När vi sedan vänder oss om för att kolla till honom så ligger han inte kvar som vi lagt honom. Nej för han låg på mage och hade puttat babygymmet framför sig!! hihi


Levi 3 månader på sin nya lekmatta han fick i doppresent av faster med familj



I nuläget har himlen verkligen öppnat sig. regnet öser ner och det både blixtrar och åskar. Usch jag som är så rädd för åskan och blixten. Det är så obehlagligt och mörkt och låter så läskigt. Ja jag är som ett litet barn när det gäller sånt. Men sån är jag!

RSS 2.0