Solen är här!!!

Publicerat: 2009-04-30 Kl: 11:38:52 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Imorse så vaknade vi av att solen lös in genom fönstret! Åh alldeles underbart! Just nu sitter jag med pappas nya minidator med mobilt bredband och inväntar lunchen. Levi sover och Noel busar runt, springer ut och in. Han trivs jättebra här ute. Igår när vi kom var han väldigt skeptisk och reserverad och ville åka hem. (Gick till bilen och ville sitta där) Nu springer han runt med sin skottkärra, hink, spade, gräver och hjälper morfar med både det ena och det andra. Nu på förmiddagen har vi fått igång fyrhjulingen som vi allihopa har åkt på Noel blev jätteledsen när jag åkte runt ett varv så han fick följa med ett varv sedan. Innan vi åkte till landet köpte vi en hjälm till Noel på Barnens hus!

En gammal bild, från förrra helgen

Nej detta var bara en snabb uppdatering. Nu ska vi äta lunch utomhus i det underbara vädret. Ha det gott!


 


Hejdå!

Publicerat: 2009-04-29 Kl: 09:55:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu vinkar vi strax hejdå!




Vi älskar dig PappaJonas!!
Kommer sakna dig massor!



Nu drar vi....

Publicerat: 2009-04-29 Kl: 09:53:54 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Jag tar med mig barnen och drar ut på äventyr alldeles strax. Vi ska köra en roadtrip upp till vårat landställe uppe i Sala! Åh det ska bli så härligt att komma ut på landet! Jonas kommer att vara hemma och jobba. Han kommer upp till oss på lördag! Vi ska fira valborg ute på landet tillsammans med Pappa och systrarna!

Nej nu måste jag packa färdigt. hämta bilen, packa in packningen och barnen i bilen, sen drar vi....!!
ha det så bra här hemma, vi kommer hem på söndag!


Levi 1 månad
-Bilden tagen på Öppna förskolan igår!-




Kärlek!

Publicerat: 2009-04-26 Kl: 23:21:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Kärleken till mina barn är större än allt!



Jag tillsammans med mina underbara barn!


Min kärlek till Jonas
går inte att beskriva
med ord!!


Älskar dig min underbara pojkvän
och
Världens bästa pappa till våra barn


I solens sken...

Publicerat: 2009-04-26 Kl: 23:06:17 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


...har vi varit hela helgen!


På friluftsfrämjandetsdag i Sanda spåret idag!




Mamma, Noel, mormor och moster Erica



       
(klicka för större bilder)
Noel kikar på kanoterna i Sanda Kärret och hälsar på SkogsMulle!

Vi grillade korv, gick tipsprommenad, njöt av det vackra vädret och naturen.
Det fanns massor av saker för barnen linbana, bergsklättring, hängbro och paddla kanot.
Spåret är 2,1 km långt och Noel gick nästan hela vägen. Han plockade kottar och pinnar
och trivdes hur bra som helst i skogen!








Grattis Levi 1 månad!!!

Publicerat: 2009-04-26 Kl: 22:52:10 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Grattis mammas lilla underbara kille 1 månad!

Levi 1 månad 090426


Mammas lilla älskling

Mulle Meck!

Publicerat: 2009-04-20 Kl: 08:37:50 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer


I fredags var tanken att vi skulle hitta på något med Jossan och Elika men Elika hade fått feber så vi ställde in. Vi får hitta på något en annan dag helt enkelt! När alla barnen är friska!

Istället gick vi ut och lekte på förmiddagen. Jag tog ut Noels svarta bobbycar som han fick av morfar och mostrar när han fyllde 1 år. Den har vi tänkt att han ska ha utomhus! Och det var verkligen läge att ta ut den nu! Noel åkte runt på den ett tag innan han skulle åka rutchkana, gunga och bygga sandtorn. Vi gick sedan in och åt lunch och Noel fick sova efteråt. Jonas skulle bara jobba halvdag och kom hem och åt lunch med oss. När Noel vaknat hade vi planerat en liten utflykt! Vi åkte nämligen till Mulle Meck lekparken i Järvastaden! Vi har tänkt åka dit förut men så har något annat kommit i vägen. Så nu passade vi på medan vädret var underbart! Vi köpte med oss lite fika och begav oss!

      
(Klicka för större bilder)



        
(Klicka för större bilder)

En mycket lyckad dag! Noel älskade att springa runt där och mecka med alls som gick! Bilen och flygplanet var nog roligast! Eller kanske alla rutchkanor! Ja i vilket fall som helst kommer vi självklart att besöka det här stället igen!


Sjukling som snackar!

Publicerat: 2009-04-20 Kl: 08:21:25 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Noel är sjuk min stackars pojke! Han fick feber i lördags kväll och den låg på 39 grader. Han fick lite alvedon då han hade svårt att sova. När han vaknade hade han bara lite feber kvar. Men hostar gör han väldigt mycket. Ni vet sån här jobbig hosta som sitter ända ner i magen. Så idag är han hemma från dagis. Jag ringde dit imorse och då sa dom att det är feber och hosta som går på Noels avdelning. Han var feberfri på dagen igår och hoppas han slipper febern idag oxå.

Levi mår hur bra som helst! Han har blivit mer vaken nu, än vad han varit dom första 3 veckorna. I helgen har vi prövat att lägga honom under babygymet. Noel hämtade nämligen in det från förrådet när jag skulle ställa in vagnen där i fredags! Han tyckte att lillebror skulle ha något att leka med, eller kanske  tänkte han att han skulle leka med det vem vet! Noel la sig bredvid lillebror under babygymet och visade hur man skulle göra!! hihi vad söta dom var! Juste Noel har börjat kalla Levi för "lille" Han ropar efter honom och går fram och pratar med honom. Åh vad jag älskar mina barn!

(Klicka för större bilder)
  

Brorsorna leker tillsammans!


En till grej som hände i helgen var att Noel sa sina första 2 ordsmeningar! Hittills har han sagt ett 30-40 tal andra ord men aldrig satt ihop två efter varandra
(eller jo mamma pappa  har han sagt) Men igår när Jonas skulle städa så frågade han Noel om dom skulle städa. Då sa han "Mamma Städa" Och vi tappade hakan, det lät så klockrent och han var nog förvånad själv tror jag! För han sa började skratta efteråt. Sedan vid middagen medan Jonas var och tränade så hade Noel bajsat. Då sa jag Noel ska vi gå och byta blöja varpå han svarade "byta böja". Gissa vad stolt man blir!!!!

Syskonkärlek

Publicerat: 2009-04-16 Kl: 09:50:48 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer



Bilden är tagen i söndags när vi var ute på promenad/lek/picknick med farbror Leo

Nu är min stora kille på dagis! Han trivs så bra där! Han gick halva vägen själv dit. Sen ville han åka i vagnen bredvid lillebror. När vi kom fram och jag klätt av honom kläderna var det dags att säga hejdå. Då sprang han direkt till dörren och ville gå ut och säga hejdå till Levi!! Vaddå syskonkärlek! Då blir man alldeles varm inombords! Han vinkade till Levi och gav honom en puss sen fick jag oxå puss och kram och vi vinkade. Sedan sprang han in och lekte!



Mina Underbara pojkar!
 

Nu kan vi börja packa!

Publicerat: 2009-04-15 Kl: 21:36:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Nu är det helt klart på riktigt! Nu kan vi börja packa, ja alltså inte nu på en gång. Idag har vi gjort en besiktning på huset av en besiktningsman och det var inga stora saker att anmärka på!! Hade det varit stora fukt och mögelskador i huset som skulle kräva stor renovering hade vi nog övervägt om vi skulle avstå köpet i så fall! (Vilket var har full rätt till om besiktning får avslag på något) Äntligen kan vi börja njuta av att vi ska få vårt hus! I augusti blir det inflyttning får våran del!

Mamma med en sovande liten Levi på magen

Visst är han lik Noel på bilden?!

Nu är vi tillbaka i vardagen efter lite "ny-bebis-ledighet" Jonas har tagit ut sina 10 pappadagar och Noel har fått vara ledig från dagis och bara njuta med hela familjen!! Sen kom påsken lägligt med en massa ledighet, fint väder, gott sällskap och en massa påhitt! :-) Noel var tillbaka på dagis igår och det märktes att han saknat sina kompisar och fröknar! Han ville inte alls gå hem. Så vi stannade kvar på gården så han fick leka ute med alla barnen innan vi gick vidare till en annan lekplats.

Idag lämnade jag Noel till kl 8.45 och gick sedan ner till centrum för att träffa Jossan för lite fika innan det var dags för Levi att vägas och mätas på BVC. Nu väger han 4520g och är 56,5 cm lång. Han har gått upp 375g från födelsevikten och vuxit 2,5 cm och han ligger jättefint på sin kurva!!! Efter besöket blev det lite lunch innan Jonas hämtade upp mig och Levi för att åka till huset!! hi hi vårat hus!!!!

Påskafton

Publicerat: 2009-04-11 Kl: 23:50:21 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


På Påskafton (Tack Jossan för korrigeringen) vaknade vi alla 4 efter en god natts sömn. Båda barnen sov hela natten och vi fick sova ända till 8. Så skönt! Vi kom hem ganska sen igår från ett besök från barnens farmor och farfar! Det bjöds på god mat och fika! Noel fick kläder i påskpresent! Tack för allt!
När vi vaknat efter lite mys och amning så gick vi upp och åt frukost. Såg att dagen bjöd på strålande sol och varmt väder. Vi hade redan bestämt aktivitet för dagen nämligen gå på Aquaria, vattenmuséeum.



Vi mötte upp L, M, J, L och F (hela alfabetet, hihi) och begav oss in till Djurgårn och Aquaria. Vi lånade bärsele där som jag kunde ha Levi i eftersom barnvagnar inte får komma in. Han trivdes väldigt bra i bärselen innan han blev hungrig och jag fick gå iväg och amma. Noel älskade att gå runt och titta på alla fiskar, hajar, grodor och andra spännande djur som fanns där. Växter och miljön var riktigt häftig. Kändes som att man gick igenom en regnskog. I dom stora tankarna fanns hajarna och jättefina korallrev och koraller. Vi såg en jättesöt lite "Nemo"-fisk som såg precis ut som på film.
Sedan blev det fika och lunch dags.

         







Vi bjöds på fika hemma hos L och F när vi kom hem från stan. Var helt underbart att sitta ute i solen. Dagen slutade inte där för efter det åkte vi direkt hem till barnens mormor och mostrar där vi bjöds på middag. Det var supergott. Efter middagen blev det påskäggsletning för Erica och Noel. I Noels påskägg låg 2 pkt russin och ett nalle puh-pussel. Levi fick oxå paket, en liten diinglis. Jag och Jonas fick oxå påskpresent. Jonas fick ett par träningsbyxor och jag fick en t-shirt och shorts! Tack för det! Mamma ställde sedan fram en stor skål med massa godis i! Mums! choklad!!!

Tack för en underbar dag!!







Långfredagen spenderade vi i "vårt nya område". Med det menar jag dit vi ska flytta i slutet på sommaren. Vi tog en långpromenad runt omkring och avslutade den med lek i nya lekparken som ligger alldeles intill vårt underbara radhus! Det var alldeles underbart väder att promenera i!
Nu längtar vi verkligen efter att få flytta!

Glad Påsk

Publicerat: 2009-04-09 Kl: 10:32:50 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer



Flytt!!!

Publicerat: 2009-04-07 Kl: 23:02:40 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer


Nu ska här avslöjas att...

...Vi har köpt HUS!!!

 


Vi kommer att flytta i augusti till ett radhus/parhus här i Upplands Väsby! Så här gick det till:

I fredags var vi på visning och det hela slutade med snabba bud och sedan kontraktskrivning sent, sent på kvällen.
Det var vi och en annan familj som budade. Det hela gick mycket snabbt och säljarna ville skriva kontrakt redan samma kväll. Den andra familjen la över vårt sista bud och vi kände att vi inte ville buda över de. Vi hade börjat lägga det här huset bakom oss när mäklaren, senare på kvällen, ringde upp igen och frågade om vi ville ha huset och kunde komma och skriva kontrakt på kvällen. Klockan var då redan strax efter 20.00 och vi hade precis åkt hem till L och F för att umgås. Vi var tvugna att bestämma oss väldigt fort om vi ville ha huset. Vilket vi absolut ville! Anledningen till att säljarna valde oss (säljarna väljer vilka dem vill skriva kontrakt med oavsett vilket bud som lagts) var för att den andra familjen inte kunde komma ifrån förrens fram mot 23-tiden med att skriva kontrakt. Vilket skulle bli alldeles för sent. Så det blev lite "först till kvarn" vilka kunde komma och skriva kontrakt fortast. Så vi lämnade kvar Noel hos L och F och tog med oss Levi och Jonas pappa och skrev kontrakt vid 21-22 tiden på fredags kvällen!




Vi är numera (snart) husägare då vi fick klart med lånet idag! Allting känns hur bra som helst!! Vi är överlyckliga och otroligt förväntansfulla! Vui har varit och ätit på restaurang hela familjen ikväll för att fira! Bilder kommer senare!



Känns helt overkligt,
Jag är 21 år snart 22! Tvåbarnsmamma och sambo med världens underbaraste och snart Husägare!
Kan det bli bättre!?!

10 dagar!

Publicerat: 2009-04-06 Kl: 00:45:16 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer



Lilla Levi har nu blivit hela 10 dagar gammal!
Han är otroligt snäll, äter jättebra och sover väldigt bra på dagarna och på nätterna.
På kvällarna är han mer vaken och vill mysa med mamma och pappa.
I fredags vägde vi honom då BVC-sköterskan var på hembesök, 4240 g.
Redan uppe och förbi födelsevikten, vilket är bra!


Självklart så har Levi oxå fått en Diinglis (Ni vet väl alla att Noel har sin älskade Kossa)
Levi fick tigern!  Han ser ut att gilla den ;-)
Eller vad tycker ni?!




Imorgon får vi besök! Längtar!

Våren är här!

Publicerat: 2009-04-05 Kl: 01:09:26 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer




Våren är nu äntligen här!!

Idag har vi varit ute och lekt hela dagen. Hela familjen såklart! Noel grövde med sin nya hink och spade och traktor. Levi sov i vagnen hela tiden. När vi lekt en massa, gungat och åkt i rutschkanan blev även Noel trött. jag la ner honom i vagnen och han somnade på sturt. Jonas gick in och började städa på vår uteplats för att göra iordning för grillning. Jag satt kvar ute i lekparken och läste senaste numret av tidningen Mama i solen. Åh dte var så härligt att bara sitta där och njuta av livet! Vi har nämligen en liten hemlis som vi håller på ett tag till. Ni får veta tids nog...

Medan jag satt och läste min tidning och Jonas tvättade och gjorde rent grillen kom våra kompisar över! Killarna åkte iväg för att handla för kvällen och jag och E satt kvar ute och pratade och njöt av solens sken. Mamma kom förbi en snabbis. Hon hade varit ute sprungit en runda och ville komma förbi och kika på lille Levi som blivit så stor.
Noel vaknade sedan och fortsatte leka. Han blev lycklig av att se sin mormor och ville väldigt gärna göra sandkakor med henne. När killarna kom tillbaka var det bara att dra igång middagen.

      
   
Åh så gott allting blev. Noel var självklart med och grillade. Jag och Levi var så trötta så vi gick och la oss på sängen och somnade en timme. Riktigt skönt!
Tack allihopa för en alldeles underbar vårdag! Nu är våren invigd i och med första grillningen!

 


hihi lite sugna blir ni allt va ?! :-)

Avslöjande!

Publicerat: 2009-04-02 Kl: 21:32:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Nu ska det avslöjas!
Nu har vi enats om ett namn till lillebror!

Namnet har vi haft länge men inte avslöjat för någon (bara en till som vetat om de...)

Välkommen lillebror LEVI!



Promenad i vårsolen

Publicerat: 2009-04-02 Kl: 21:21:10 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Dagarna bara rysar iväg. Det är nu en vecka sedan vi fick träffa vår andra son för första gången! Det känns helt underbart att vara 2 barnsmamma! Bättre än jag någonsin hade kunnat föreställa mig!

Idag har vi varit iväg på en grej på förmiddagen. Det får ni veta längre fram. Efter de så åkte vi in till stan och promenerade längst Norr Mälarsstrand. Båda barnen sov gott i vagnen och jag och Jonas kunde njuta av en skön promenad i vårsolen! Riktigt skönt var dte ute. Vi fick stanna i en fin park för att lillebror vaknade och var hungrig. När vi sedan gick vidare mötte vi min gamla lärare från gymnasiet. Hon har oxå precis fått barn en liten flicka på 7 veckor! Det var verkligen superkul att träffa henne för hon är den bästa lärare jag någonsin haft! (Jag vet att fler kan hålla med mig om de...)


Mamma sitter och ammar lillebor i solen!
Noel sover sött i vagnen i bakgrunden



Stolta föräldrar!



Efter det åkte vi hem och lekte i lekparken utanför oss. Jonas gick in och sov en stund. han var så trött efter att ha jobbat natt. Noel och jag grävde i sandlådan med hans nya hink och spade. Lillebror sov i vagnen. Sedan gick vi in för att plocka iordning lite hemma, slänga in en tvätt och laga mat! Vi fick besök på kvällen av mina kusiner som kom för att träffa vårt underverk! Alltid lika underbart att få visa upp honom! Vi är så stolta över våra 2 barn!


Bus i sandlådan

RSS 2.0