1 vecka

Publicerat: 2013-02-28 Kl: 16:50:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tänk att vi haft vår lilla skatt hos oss i 1 hel vecka. Det är helt otroligt vad vi bara älskar vår efterlängtade kärlek. Han är världens underbaraste och sötaste lilla bebis. Han sover för det mesta, vaknar när dte är dags att äta men somnar gott om igen. En lugn liten kille precis som han var i magen. Vi som var så oroliga och gick på specialist MVC och extra ultraljud för att se att bebisen mådde bra. Nu kan vi konstatera är lika lugn bebis i magen som utanför magen.

Imorgon kommer BVC på besök och då är det dags att väga och mäta. På återbesöket i måndags hade han gått ner från 4120g till 3750g vilket är 9% och bebisar ska helst inte gå ner mer än 10%. Hoppas att han ätit upp sig lite. Amningen fungerar bra och nu har han börjat att sova lite mer på natten. Vilket är skönt för jag har lite sömnbrist efter förlossningen med inte så mycket sammanhängande sömn och mycket besök på dagarna.

Noel och Levi är helt underbara med sin lillebror och de är så stolta när de visar upp honom för alla som kommit hit för att kika på bebis. De märks verkligen att de har längtat efter lillebror och de vill gärna hjälpa till med allt som ska pysslas, ammas, bytas blöja, klä på kläder, ge nappen.

Kan inte med ord beskriva kärleken till mina 3 underbara barn och för att inte tala om kärleken till deras pappa. Är så otroligt lycklig över min fina familj!

Bilden är tagen på BB strax innan hemgång den 22 februari. (lillebror föddes den 21 februari kl. 19.44)

Mina tre underbara barn

Publicerat: 2013-02-26 Kl: 23:37:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Mina 3 underbara barn! Älskar er så otroligt mycket! <3


Nu är lillebror här!

Publicerat: 2013-02-26 Kl: 22:54:00 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


 
Äntligen har lillebror kommit! Efter 8 dagar över tiden torsdagen den 21 februari så vaknade jag av att haft värkar under natten. Skickar ändå iväg Jonas till jobbet då jag inte tror att det är på gång på riktigt. Efter 2 timmar kommer han hem igen och har gjort helg. Blir stressad över att det kanske inte är på gång och att han behövs på jobbet.

Väl hemma så bestämmer vi oss för att hålla igång. Värkarna kommer nu med 12-15 minuters mellanrum och de känns, men är absolut hanterbara. Vi åkte till Big Baby för att handla det sista till bebisen. Vi fortsatte vidare till Rusta och sedan till Ica. Vid kl. 14 så hade värkarna tilltagit ordentligt 7 minuter i mellan. Vi ringde till min pappa som skulle vara barnvakt åt Noel och Levi. Barnen gick och packade varsin väska och vid 15-tiden åkte vi över med dom. Nu var det 2 minuter mellan värkarna och det kändes riktigt ordentligt. andades igenom väkarna och tänkte hela tiden på att vara avslappnad. När vi lämnat barnen åkte vi hem för att ringa till KS förlossning. Vi fick till svar att det var fullt men att de skulle ringa tillbaka och ge oss en plats då hon tycker att vi verkligen behöver åka in eftersom jag har så täta värkar och det dessutom är tredje barnet.

En stund senare, klockan var då 15.30, så ringer hon tillbaka och ger oss en plats på Södra BB som ligger på Södersjukhuset. vi förbereder oss på att föda på ett tredje sjukhus. Lite komiskt är det ändå att alla våra barn är födda på olika sjukhus.

Vi packar det sista i BB-väskan innan vi sätter oss i bilen. Vi kör upp på motorvägen kl. 16.00 och inser att vi nog kommer att hamna i köerna. Stillastående köer och värkarna kommer med 2 minuters mellanrum. Andas igenom värkarna och tänker att varje värk är ett steg närmare bebis. Vi parkerar vid Södra BB kl. 17.05 och blir inskrivna på Södra BB kl.17.15. Får träffa en helt underbar Barnmorska som heter Anna. Hon berättar att på Södra BB får man en egen barnmorska som har ansvar för just dig. Så hon kommer att ta hand om oss fram tills det att barnet föds och inte gå till någon annan. Dessutom så kommer vi att få stanna i samma rum hela vistelsen, även när bebisen är född så är det vårt BB-rum. Rummet hade två sängar. det var stort och hemtrevligt och dessutom eget badrum med badkar fanns i rummet.

Hon lyssnade på hjärtljuden och gjorde CTG-remsa. BM Anna tycker att jag har väldigt täta och intensiva värkar men tycker att jag andas på bra. Blir undersökt och är öppen 3 cm. Kl. 18.00 får jag hoppa ner i badet. Så otroligt skönt och avslappnande. Någon gång undertiden som jag badade tror vi att hinnorna spräckts och vattnet sipprat för när jag inte klarade av att ligga i badet längre så klev jag upp. Blir undersökt då kl. 19.00 efter en timme i badet, hinnorna är borta och jag är öppen 7 cm.

Det hela har gått mycket snabbt och jag får börja andas lustgas. återigen blir lustgasen en otroligt kär vän precis som vid tidigare förslossningar. Tänker hela tiden på att vara avslappnad och låta kroppen sköta värkarna. EDA är inget jag vill ha och har inte testat det tidigare heller. Efter ca 30 minuter med lustgas så känner jag en tryckande känsla. Talar om för BM anna att jag vill börja krysta. Hon undersöker och jag är fullt öppen och det bara är att krysta.

Efter 3-4 krystvärkar så föds en liten pojke kl. 19.44. Han är lite blå direkt när han föds och skriker efter en liten stund! Lyckan är total och det hela gick väldigt fort. 2,5 timme efter inskrivning så föds vår tredje lille skatt.

4120 g och 53 cm lång och 36,5 cm i huvudomfång.

RSS 2.0