Levi på Öppna förskolan! Idag är v

Publicerat: 2009-08-25 Kl: 10:11:15 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


-c3d386b0582040976caad0725e673c2.png

Levi på Öppna förskolan! Idag är vi på Öppna förskolan och leker. Levi rör sig runt och ska titta och leka med allt han får tag i.


Klara Färdiga....

Publicerat: 2009-08-20 Kl: 13:29:24 | I kategori: Våra Äventyr! | 7 kommentarer


FLYTTA!!!!!!!!!!!!!

Igår var vi och tittade på huset tillsammans  med säljarna. Vi godkände städningen och fick varsin nyckel! (resterandde när papprena skrivs) Vi frågade om dte var okej att börja flytta in eftersom varken mamma eller pappa kan hjälpa till förrens på kvällen på fredag! Så igår gick första flyttlasset och vi jobbade riktigt snabbt! Mamma pappa och båda mina systrar kom och hjälpte till. Jag hjälpte till att lassa på men stannnade sedan kvar med barnen medan dom åkte iväg och kikade på huste och lassade av! Två körningar och alla flyttkartonger var borta fårn lägenheten! Snacka om effektivt arbete!!

Idag är Noel på förskolan och medan han är ddär har Levi och jag uträttat ärenden och plockat iordning det sista! Imorgon kommer det sista och alla möbler att köras. När vi har hämtat Noel idag så ska han få vara med min farmor innan hans moster kommer och hämtar honom så ska han få sova där och vara med henne hela morgondagen medan vi skriver papper och flyttar, målar och tapetserar!!! När vi lämnat Noel så ska vi hämta våran soffa som vi köpt på MIO möbler och köpa lite saker på IKEA som vi åker och lämnar i huset sedan.

Änrligen är vi igång. Efter 4 månaders väntan har vi äntligen fått nycklarna till vårat egna hus!! Jag kan inte tänka mig att någon kan förstå den LYCKA vi känner just nu!!Öppna-Premiär och Bild på hemsidan!

Publicerat: 2009-08-18 Kl: 21:57:28 | I kategori: Levi | 0 kommentarer


Igår var det som jag skrev tidigare Noels första dag han skulle vara utan mig och Levi på förskolan. Det gick jättebra! Hämtade honom efter mellanmålet! han kommer från och med nu att gå 9-14,30 mån-tors och vara ledig alla skollov och klämdagar! Han trivs väldigt bra och hade haft jätteroligt! Han sjöng en ramsa om Igelkotten när han kom hem och berättade alla barnens namn som han kom ihåg! Charmtrollet!


Levi och Nick

Efter att vi lämnade Noel så åkte jag och Levi hem och åt frukost. Tog det lugnt innan det var dags att göra öppna-förskolan-höst-premiär. Först åt vi lunch tillsammans med Jossan och hennes barn innan ci gick ner till kl 13. Där mötte vi upp en av mina bästa vänner som fick barn 1 juni i år, en liten flicka. Fick visa runt lite grann. Det var väldigt många nya föräldrar på Öppna förskolan. Jätteroligt! Men klockan rann snabbt iväg och Levi han bara leka en kort stund innan det var dags att hämta hem storebror!


På kvällen åkte vi och hämtade vår tapet som vi beställt och blandade till färgen till alla 3 sovrummen!! Spännande nu närmar det sig!

Idag var det dags för förskolan för Noels del. Levi och jag åkte ner till öppna förskolan och mötte upp Jossan och hennes lilla Nick där. Inte alls lika mycket folk där idag! Levi har blivit riktigt nyfiken och uppmärksam på att det finns andra bebisar och barn runt omkring. Han riktigt står upp på armarna när han ligger på mage och börjar bli riktigt intresserad av leksaker som ligger framför honom! Han är verkligen i en riktig upptäckarfas nu! Men självklart så blir man trött efter det. Både Nick och Levi somnade mitt i leken! Vi var ensamma kvar och våra bebisar låg och sov. Jossan och jag passade på att ta kort på våra småpluttar! Även personalen tyckte att dom såg söta ut och fotograferade och frågade om hon fick lägga in bilden på deras hemsida! Självklart sa vi!!

Här är länken! Levi (4½ månad) ligger till vänster och Nick (1½ månad) ligger till högerEftersom våra små bebisar låg och sov var dte bara att packa ner dom i vagnen. Vi gick och hämtade Elika på förskolan och gick sedan och åt lunch tillsammans. Mia kom dit med hennes lilla mage som verkligen syns nu!! Så fiin! Vi stat och pratade en massa innan det var dags att röra sig hemåt för att ta med resten av familjen bort till IKEA! Jonas hämtade Noel idag vilket han blev väldigt glad över!

Inskolning

Publicerat: 2009-08-17 Kl: 07:52:22 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Nu är det alltså sista inskolningsdagen för Noel! Vilket innebär att han ska vara där helt själv hela dagen eller ja själv kommer han ju inte att vara där men utan sin mamma och lillebror! Hoppas verkligen att det kommer gå bra. Tror visserligen inte att det kommer vara några stora problem. Förra veckan gick han fårn 9-14 tisdag till fredag! Det har gått riktigt bra. Personalen var så snäll och hjälpte mig med Levi medan jag var inne med Noel för vilan. Levi fick hänga med på det som hände utanför vilrummet medan vi låg där inne. Levi har verkligen varit så duktig dom här dagarna och bara hängt med. Noel somnade 3 av 4 dagar. Mycket intryck skulle jag tro!

I helgen har vi varit hos min mormor och morfar på deras landställe i Norrtälje! Mycket god mat och gott sällskap! I går var det packningen för hela slanten! Denna veckan har vi fullt upp med förberedelser inför flytten!! Längtar!!

Nu ska vi äta lite frukost innan vi åker till förskolan sedan ska jag och Levi gå ner till öppna förskolan och hälsa på!


Levi på Ekebobadet för någon vecka sedan!

Noel 2 ÅR!!!!!!!!!!

Publicerat: 2009-08-10 Kl: 09:47:01 | I kategori: Noel | 5 kommentarer


Grattis Grattis Grattis!!!
Hipp Hipp Hurra!!!
Idag är det Noels 2 årsdag!!
Idag fyller min älskade lilla Noel 2 år! Tänk att han redan är 2 år! Kändes som det var igår han låg som en liten bebis i min famn men samtidigt känns det som att jag alltid haft honom hos mig! För ett år sedan hade han precis lärt sig gå och nu springer han runt och skuttar. Han har blivit riktigt hoppig och skuttig på senaste tiden!! En charmig liten 2- åring som tar sig framåt med stormsteg. Åh vad jag älskar denna lilla krabat!


Noel nästan 2 år i Blåbärsskogen

Imorse sjöng vi för vårt lilla troll (skulle Jonas fått skriva hade det stått gris där, hihi) Levi satt bredvid honom i sängen och Noel myste tillsammans med honom. Älskade barn!! Idag ska vi ner till BVC och väga och mäta sedan blir det en sväng i centrum. Det blir inget riktigt kalas för honom då vi tar det när vi flyttat in!

Hoppas ni får en riktigt toppendag som vi ska ha!!Noel 1 dag gammal


Noel 1 år!


Kika in i Denna fina hälsning till Noel
HÄR!


Pappa 45 år och besök på barnakuten!

Publicerat: 2009-08-10 Kl: 00:08:43 | I kategori: Noel | 3 kommentarer


När vi kom hem från Vaxholm var det bara att springa in och göra sig festfin igen eftersom min pappa fyllde 45 år igår! Så på med festkläderna igen  och hem till MOFFA på fest! massor av god mat och gott att dricka! Det var massor av folk där och han fick massa fina och bra presenter. Roligast var nog när hans bästa kompisar kom med ett paket. Ett stort paket som såg precis ut som en.... Gittarr haha det var precis vad det var oxå! På sommarfesten vi var på tidigare i somras så försökte min pappa spela gittarr och han har verkligen ingen talang för det! Men nu fick han en inlärningsDVD oxå! Så till nästa år vill vi ha lite melodi till låtarna!!

     Medan alla sitter och pratar och umgås hjälpte jag till att fixa i köket. Hör då plötsligt att Noel skriker och går dit. När jag öppnar dörren till sovrummet där han befann sig med min lillasyster så ser jag hur ledsen han är. Min lillasyster säger att han har ramlat i sängen och slagit i näsan. Jag hann inte se ansiktet på honom utan sprang upp till köket för att spola vatten. Ser dock inget blod från nästan och Noel säger "ooont oont" då ser jag att blodet kommer ifrån ögat! Jag försökte se vad som hänt men hade svårt att se då Noel bara skrek och grät för att han hade ont. Ber att min lillasyster hämtar Jonas och min pappa. Dom kommer uppspringade och hjälper mig med Noel eftersom jag höll i honom kunde jag inte riktigt se vad som hänt. Dom ser ett ganska stort jack i ögonlocket som blöder ganska bra. Vi tittar lite närmare på det och ser att det är ganska djupt. Jag hämtade en mamma som var där som jobbar på förskolan som Noel ska börja på. Vi kommer fram till att det där måste tjepas. Förökser lugna ner Noel så gått det går och torka rent. Vilket är svårt eftersom det blöder och han gråter. Pappa hade stripes "små tejpbitar" hemma som är bra att tejpa hop sår med för att det ska läka rätt. Men det visdae sig vara väldigt svårt att sätta dit de då Noel hade ont och jacket satt nära ögonfransarna. Vi ringde
NYA Sjukvårdsupplysningen 1177 (bra att ha inlagt på mobilen) sjuksköterskan som vi pratade med tyckte att en Kirurg skulle titta på det. Så vi packa snabbt ihop våra saker. Vi åkte hela familjen bort till Barnakuten på Karoliska Sjukhus. Noel somnade i bilen på en gång, klockan var 22. Vi kom snabbt in och fick prata med en sköterska som hämtade en kirurg på en gång. Noel sov i Jonas famn under hela tiden. Kirugen tyckte att jacket så fint ut och att dte inte skulle behöva åtgärdas mer än att tvätta rent och sätta på tejp så att det skulle läka ihop fint!  Så sköterskan tvättade rent och satte på tejp. Vilket var mycket lättare att göra nu medan Noel sov!


Noel och pappa Jonas på Barnakuten!


  
Noel, en liten slagskämpe

Det hela gick mycket snabbt och enkelt till! Skönt att det gickbra och  fort och att det inte var någon större fara! Skulle han bli sämre så ska vi kontaka St Görans ögonmottagning. Men det hoppas vi att vi inte behöver göra.

Detta är inte första gången det händer Noel något och jag kan nog nästan lova er att det defenitivt inte den sista gången som Noel kommer att få sina föräldrar oroliga!


Idag har han varit väldigt hänging och inte alls sig själv. Mot kvällen blev det bättre och vi åkte mot Kairobadet med ett par kompisar och tittade på solnedgången. Noel lekte med änderna på stranden!

Kräftskiva

Publicerat: 2009-08-09 Kl: 23:41:35 | I kategori: Våra Äventyr! | 1 kommentarer


I fredags åkte vi till Vaxholm, parkerade bilen där och tog färjan över till Ramsö som ligger i Stockholms skärgård. En av Jonas kompisars flickvän har sommarställe där. Vi var inbjudna på kräftskiva. Självklart var barnen med. vi var hela 5 par och så våra barn. Noel älskar att busa med alla som var där :-) Ett supermysigt ställe alldeles vid vattnet. Egen brygga soom vi låg och solade på och svalkade oss i vattnet. Så himla härligt solen lyste hela dagen och det var verkligen varmt. Noel badade massor och tyckte det var roligt. han simmade omkring med sina puffar på armarna. Levi låg på en filt på bryggan och charmade alla som kom i hans väg.

Grabbarna åkte ring efter båten medan vi tjejer satt och pratade och solade. När det började närma sig middagsdags hjälptes vi alla åt. Gjorde drinkar, värmde pajer, hällde upp kräftor i skålar, förberedde efterrätten, plockade blåbär (det gjorde jag), dukade och plockade fram allt!! Åh så mycket mat, kräftor, pajer, ägghalvor, sill och potatis och hembakat bröd. Det blev snaps till maten och en hel del snapsvisor! Noel fick ett eget snapsglas fast med jordgubbar och pärondryck. Till efterrätt blev det gino. För er som inte vet så är det massa frukt och bär med riven vit choklad över som man ställer in i ugnen. Vi hade kiwi, jordgubbar, hallon, blåbär och banan!!! Så himla gott. Serveras med glass. Noel älskade glassen!

Noel somnade inbäddad i min famn medan mörkret la sig och alla satt och pratade och drack gott!! Levi somnade och sov i liggdelen på vagnenPå morgonen vaknade vi före alla andra. Dagen var lika fin och solen lyste och det var varmt och skönt. Jag, Jonas Noel och Levi gick ner till bryggan och solade och badade! Vi stannade hela förmiddagen, åt lite lunch och vid 15-tiden gick båten tillbaka till Vaxholm!! Helt underbara dagar ute i den Stockholmska skärgården.
Kossan och Tigern och kräftan

Publicerat: 2009-08-07 Kl: 01:14:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har vi varit en sväng på Ekebo-badet tillsammans med barnens mostrar. Riktigt mysigt faktiskt. Maddis kom hem fårn Tunisien igår och det märktes att Noel hade saknat henne. Han badade och busade massor med henne och Erica. Efter det gick vi hem till oss. På kvällen åkte vi över till barnens farmor och farfar och åt middag och hade trevligt.

Imorgon bär det av till skärgården och sol bad och kräftskiva väntar!

På lördag fyller min pappa 45 år!!! Och det ska FIRAS ORDENTLIGT!!!


Noel och Levi  (slutet på juli)

Levi har nu lärt sig sitta väldigt bra och jag har försökt fånga det på bild. Men har inte laddat över bilderna till datorn än. Ni får allt ha lite tålamod. Juste en annan gullig sak som hände imorse. Noel älskar ju sin kossa mer än nånting annat, som de flesta av er redan vet! Levi får ju aldrig låna den och om den ligger nära honom så tar Noel alltid bort den från honom. Men imorse så var levi lite ledsen och Noel gav kossan till honom. Sedan sa han "lelli matt" (Levis napp) Levi har ju sin tiger och giraff i samma Diinglisar som Noel har sin älskade Kossa. Det är så kul att Noel blir mer och mer omhändertagande av sin lillebror nu när han börjar bli stor. Han försöker leka med honom och samtidigt ta hand om honom!! Skrutte-pluttar


2- årslistan

Publicerat: 2009-08-04 Kl: 10:15:39 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Nu börjar det närma sig med stormsteg! På måndag nästa vecka blir vår älskade lilla Noel 2 år gammal! 2 år sedan jag gick med jobbiga värkar en heldag på Eskilstuna Zoo innan han tittade ut 22.20 på kvällen samma dag. Den absolut lyckligaste dagen av mitt liv. Blev mamma för första gången åt en underbar och älskad son från första ögonblicket!
Vi kommer tyvärr inte att fira honom på hans 2 årsdag eftersom det är mitt i flyttpackningen och vi har redan packat ned hela köket och det står flyttkartonger överallt! Men så fort vi fått nycklarna till huset och flyttat in är det dags för 2 årskalas!


Här kommer lite Tips på vad Noel kan tänkas önska sig

1. Trehjuling
Noel är så nyfiken och älskar att åka runt på sina 3 bilar han fick i 1 årspresent. En trehjuling är lite mer utmaning i och med att han måste lära sig trampa.

2. Gunghäst eller gungbräda (plast)

Gunghästen finns på Babyringen.se
eller en gungbräda ifrån Maxi Ica Stormarknad som man kan sitta 3 stycken på. Tyvärr hittade jag ingen bild på den.

3. Mikrovågsugn från Food'n'Fun
När vi varit på Öppna förskolan är Noels favvo rum där köket. I det köket finns en liten hylla med en mikrovågsugn på som han står vid jämt och ställer in tallrikar och sätter på mikron tills det piper och dags att tas ut! Det ser så himla roligt ut och skulle verkligen passa in i hans kök.4. Tallrikar, bestick och glas  eller andra tuffa saker till köket
Noel älskar att vara med oss och laga mat och saknar lite saker till hans kök som vi ska göra iordning inne i hans rum så att han kan laga mat där.5. Kläder i stl 86/92
Kläder som han behöver är långbyxor, t-shirtar, lång tröjor, kalsonger, tjocktröja strumpor stl 22-24. Ja lite av varje. Lite nya kläder inför hösten!

6. Leksaker
Tågbana, Lego, bilar


7. Gosedjur i djungeltema
Vi kommer ha djungeltema i Noels rum

Dennna krokodil kommer från IKEA

8. Höst/vinter skor i storlek 24


9. Docka med tillhörande potta finns på BR

10. Böcker

11. Ritblock och pennor


Lite tips för er som vill ha.

Djungeln?!

Publicerat: 2009-08-02 Kl: 22:55:21 | I kategori: Våra Äventyr! | 1 kommentarerZebror i djungeln


Noel och Jonas i bilen. Vad tittar dom på?!Vad ska vi nu hitta på?! Noel i sin nya vagn!Och självklart hänger vi på men vart någonstans?!

Första "Smakisen"

Publicerat: 2009-08-02 Kl: 22:48:44 | I kategori: Levi | 2 kommentarer


Vår lilla Levi har blivit så stor att det nu är dags för att introducera mat som tillägg till bröstmjölken! Det ska verkligen bli kul och se hur man tycker om maten. Noel var jätteduktig och åt nästan all mat! I förra veckan fick han sin första smakportion. Vi kokade potatis som jag sedan mosade ner tilllsammans med lite bröstmjölk.
(Gjorde samma till Noel när han var liten)
   

Han tyckte om det och ville ha mer!
Han smaskade verkligen i sig det!

Efter det har han fått smaka på potais och majspuré som han också tyckte om!
(Vi kommer börja ordentligt när vi flyttat in och kommit iordning mer!)

Noels Djungel Äventyr!

Publicerat: 2009-08-02 Kl: 22:41:08 | I kategori: Våra Äventyr! | 1 kommentarer


Här var det tomt och ensamt med inlägg. Vi har haft så mycket för oss så att bloggen har fått vila. Hoppas att ni har haft tålamod att vänta! Den som väntar på något gott...

I förra veckan var vi ju med Jossan med familj på Barnens Djungel. För er som inte vet är det en temapark med klätterställningar och mjuka ytor som barnen kan röra sig runt på i djungels väld! Vi åkte dit på förmiddagen när dom precis hade öppnat i hopp om att det skulle vara lite folk, vilket det var. Vi tog oss ett bord och Noel och Elika började utforska Djungeln. Först i lilla hörnan för barn mellan 0-3 år. Tillslut började dom utforska vidare. Noel tog Elika i handen och som gick tillsammans och "småpratade" med varandra bort till klätterställningen. Hihi söta små barn! Så Jonas och Ali (Elikas pappa) gick med dem upp i klätterställningen. Åh vad dom höll på och hade roligt. Sedan turades vi om alla 4 med att springa omkring där uppe. För oss mammor blev det paus i form av amning av våra pluttar. Papporna var helt slut och alldeles trötta, vilket jag förstår för det var jobbigt och svettigt att springa omkring där. Noel och Elika sprang runt som tokar och hade verkligen hur kul som helst! När dom båda blev trötta gick vi mot bilarna! Noel somnade på en gång. Hörde sedan att Elika gjorde detsamma!


Lilla hörnan

  
Noel påväg upp till stora klätterställningen!

(Tyvärr blev det inte så många bilder. Får kolla med Jossan om dom fick några bra bilder därifrån)

Innan vi åkte hem passade jag och Jonas på att äta lite i lugn och ro. Båda barnen sov så vi åt riktigt god Thai-buffé. Skönt att få äta och sitta ner en stund! Sedan åkte vi hem och busade med våra små pojkar! På kvällen gick vi ut och lekte i det fina vädret!

    
Noel har lärt sig att själv klättre uppför klätterväggen upp mot rutschkanan. Innan har man fått lyfta upp eller hjälpa honom upp. Men nu klarar han det själv!


Visst ser det härligt ut med kvällssolen!!

RSS 2.0