Levis Dop!

Publicerat: 2009-06-30 Kl: 22:56:35 | I kategori: Allmänt | 7 kommentarer


I lördags var det dags för Levi att döpas. (Har inte skrivit någonting om det i bloggen) Alla förberedelser var klara och veckors arbete och planering var nu äntligen till ända! Nu var det dags! Solen sken och det var riktigt varmt och skönt ute! 36 grader i solen!

Klockan 13.00 började dopet i kyrkan. Levi var jätteduktig i kyrkan. Men efter ett tag så tröttnade han. Det var varmt med dopklänningen och han började skrika. Han överröstade alla! Jag och jonas skulle läsa dikt men ingen hörde och prästen hade liten mick så han hördes i alla fall :-) Få vatten över huvudet var lite spännande men han fortsatte skrika efter de. Inte förrens gudfar och farbror började spela Local Hero på gitarr blev han tyst. Det var såå mäktigt och häftigt. Var faktiskt lite svårt att hålla tårarna tillbaka då. Noel satt hos morfar under hela dopcermonin. Han har börjat att reagera på pollen och var alldeles röd och det kliade så mycket i ögonen. Så han var lite trött!

Noel utanför kyrkan innan dopet börjat


        
I kyrkan, pappa, mamma, gudfar/farbror och självklart lilla Levi och prästen som även jag är döpt av!
Levi skrek tillslut så mycket att jag tog honom en stund

Utanför kyrkan när allt var färdigt!
Levi hos gudfar       Mamma och Noel   Pappa och Noel
     

Utanför kyrkan blev vi fotade av alla gästerna. Det är lite ovant att stå i centrum sådär när alla fotade! Efter det åkte vi i karavan till lokalen sär det skulle bli fest! Det bjöds på smörgåstårta som vi gjort själva (jag och Maddis och sedan min mormor och svärmor och svärfar) Mycket goda. Under maten läste även farmor Karin en ramsa. Hon gjorde likadant vid Noels dop. Den var lika bra och fyndig även denna gång! Jag och Jonas läste sedan upp våra dikter igen eftersom vi blev överröstade i kyrkan. Sedan serverade vi kaffe, bullar (som min mamma bakat) och tårtor som jag och Maddis gjort! Den ena fick formen av en dopklänning och det andra var en "vanlig" rund.

Smörgåstårtorna               Pappa och Mamma           Sista piffningen på tårtan
     

Tårtorna!     
Tårtorna innehöll egen bakad tårtbottnen, vit chokladmousse och chokladkräm, spaclad i grädde och täckt och dekorerad i MMF.
Med på bordet fanns även en mintchokladtårta som jag gjort och nybakade bullar som barnens mormor gjortEfter att alla fikat färdigt var det presentöppning.
Den fick ju jag och Jonas stå för eftersom Levi är så liten än. Men han var med under hela presentöppning! Åh vad massa fina presenter han fick. Tack så hemskt mycket för alla presenter!! Vi tackar och bockar! Eftermiddagen fortsatte och vi pratade en massa och umgicks med släk och vänner! Helt underbar dag! Alla verkade nöjda och somriga och på glatt humör! Det gör att man känner sig nöjd med dagen! Alla tyckte att levi var så söt och lik Noel! hhihi

Presentbordet                    Pappa och Levi      Mamma och Levi
     

Noel utanför lokalen. Han trivdes jättebra och sprang ut och in!


Noel och Levi vad gjorde dom under tiden. Jo Levi sov väldigt länge efter dopet. Vaknade lagom till presentöppningen. Noel han var ute med dom andra barnen och lekte i lekparken utanför tillsammans med min syster. Han trivdes jättebra med att springa ut och in. Massa folk som passade upp på honom och lekte med honom. Båda barnen somnade gott på kvällen i lokalen efter en lång dag med många nya intryck. Vi kom hem sent på kvällen och sov lääänge på söndagen!

Tack för att ni alla som kom gjorde våran dag till en alldeles underbar och minnesvärd dag för vår lilla Levi!
Vi kommer att läsa för honom ur boken som ni "alla" har skrivit i!

Fler bilder kommer under dagarna.

Tack!

Publicerat: 2009-06-30 Kl: 22:28:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tack snälla för alla snälla och underbara kommentarer jag fick under inlägget nedan! Ni anar inte hur mycket det betyder att få höra/läsa dem! Det värmer i hjärtat och jag kan faktiskt ta det till mig! Ibland behövs det något så enkelt som att få höra några peppande ord och lite uppskattning! Tack Till alla mina läsare jag har på bloggen! Jag vet att ni är många som läsar och det är för er jag skriver. Ibland blir det ofta och ibland blir det sällan. Det är skönt att få skriva av sig lite. Lätta på hjärtat istället för att gräva ner sig. Det är då ni behövs mina trogna läsare. Att hjälpa mig att hålla humöret på topp och glädjen i sin rätta hand!Solen skiner - Mamma ledsen

Publicerat: 2009-06-23 Kl: 09:52:58 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Igår hade vi tvätt dag. Vi tvättade allt som vi hade haft med oss till landet! För 4 personer så blir det en hel del kläder. På eftermiddagen gick vi ut och lekte i det fina varma vädret. Noel åkte runt på sina bilar. Han fick ju 3 stycken när han fyllde 1 år och dom används otroligt flitigt! Alla bilar har sin egen charm. Just nu används 2 bilar som ute bilar och en bil som innebil. 

Levi har vi några tillfällen i helgen (och vid några tillfälen tidigare) skrikit så mycket att ingenting hjälper. Ni vet sådär högt och förtvivlat och alldeles hjälplöst. Han vill inte äta, kan inte sova för han skriker så mycket, vill inte ligga still, vill inte vara ensam, bara gå omkring och då spänner han sig som en pinne. Han skriker så han blir alldeles röd i ansiktet och ibland så mycket att han inte andas på en stund. Tårarna rinner ner för hans kinder. Jag räcker inte till! Igår hade en en sån dag! Med dag då menar jag hela dagen. Istället för som en "vanlig" dag brukar jag hinna med en del saker. Båda barnen är nöjda och belåtna. Men igår kändes det som jag tog ett steg fram och två steg bak. Att slänga in tvätt efter tvätt hänga tvätt vika tvätt gjorde ju inte det hela bättre. Noel fick vara ute på balkongen tills vi tillslut kom ut. Under tiden vi var ute var dte inga problem.

När vi kom in igen hade jag lagt Noel i vagnen så han kunde sova. Levi hade redan börjat skrika där ute. Jag körde in vagnen i hallen och Levi fortsatte att skrika högre och högre och jag blir mer och mer stressad. Noel kunde under den stunden somna i vagnen medan jag gick runt med en skrikande Levi. Jonas kom hem tidigare igår och det var min räddning. Det är så frusterande att inte räcka till åt en liten bebis som skriker och gråter otroligt mycket. Att har matvägran gör inte det hela lättare. Jonas tog Levi när han såg att jag inte klarade mer. Han sa åt mig att gå in i vårat rum och släppa allt en stund. Jag la mig i sängen och brast ut i gråt av misslyckande...

Efter lite spring i lägenheten med Levi somnade han.
Jag älskar mina barn över allt annat på denna jord. Dom gör mig så lycklig och det är väl därför jag blir så förtvivlad när det inte finns något jag kan göra för att hjälpa! Jag är otroligt stark som person men håller väldigt mycket inom mig. Det brister då ibland och känslan av misslyckande är ett faktum. jag har för högra krav på mig själv och prestationsångest. Det har jag alltid haft. Men jag har lyckats oxå! Men jag kan hålla med om att som 2barnsmamma hinner jag inte med allt jag väldigt gärna skulle vilja hinna med. Att be om hjälp är svårt. Även fast jag vet att det uppskattas av folk runt omkring mig. Tack för alla som ställer upp för mig och min familj! Tack
min älskade Jonas för allt stöd du ger mig! Jag kan inte vara lyckligare men även en lycklig mamma måste gråta!

Det är helt underbart med kärleken till ens egna barn!

Levi och Noel

Vit Droppe

Publicerat: 2009-06-23 Kl: 09:21:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vad gäller dessa samlarglas till Levi så är det Intermezzo Satin med vit droppe!
Vi har tänkt att samla på vinglasen, ölglasen och highball glasen först och främst!
Glasen kommer från OrreforsNi kan kika på glasen HÄR!
Bilden är Lånad från Orrefors.se

Midsommar 2009

Publicerat: 2009-06-20 Kl: 12:47:54 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vilken underbar Midsommarafton vi hade igår! Vi började med sill-lunch som sagt när Jonas föräldrar kommit! Sill, färskpotatis, ägghalvor, gravad lax, gräddfil med gräslök, köttbullar, janssons frestelse, nubbe och massa annat gått!
Efter lunchen blev det lite fyrhjulingsåk för Noel och trampolinhoppning. Sedan dukade vi fram sommartårta och jordgubbar med glass och Whiskey till alla utan jag och barnen.När vi fikat färdigt bestämde vi oss för att bygga oss en alldeles egen midsommarstång. Så pappa snickrade ihop en lite snabbt. Jonas fikade björkris och jag och Karin fixade lupiner och andra blommor. Kåre och jag hjälptes åt att ta björkris i knyten till stången som pappa band fast med sprängtråd. Fin putsa med blommor och vips så hade vi oss en Midsommarstång. Medan vi höll på hoppade två Grodor fram på gräsmattan. Noel blev alldeles till sig när han såg dom. Lite läskigt var det att hålla i den men samtidigt väldigt spännande!


  
Här fixas det inför midsommarstången. Noel pussar på grodan! Undra om det blir någon prinsessa?!
                                                                                  
Noel håller i Grodan!     
Midsommarstången kläs och alla hjälper till

Jag i Midsommarstångens ena krans!
Härlig sommarbild!


Noel åkte runt på sin bobbycar med släp som han har ute på landet. Modigare och modigare har han blivit sen senaste gången vi var gär. Han åkte runt hela huset och åkte till terräng i skogen. Viljan är stor hos vår lilla Noel!
      

Levi har varit väldigt lugn hela tiden vi har varit här. Bilbarnsstolen fick fungera som babysitter och det fungerade super bra under lunchen! Sovit bra har han gjort på nätterna och mycket uppmärksamhet har han fått av alla som är här!
   

Tack för en underbar Midsommarafton! idag väntar ännu en dag med festligheter men först lite fyrhjuling, målning av grill, klippning av gräsmatta och annat smått och gott! Får se om det kommer fler bilder senare!
Kramar från Oss1


Glad Midsommar!

Publicerat: 2009-06-20 Kl: 00:25:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer
Hoppas ni alla haft en bra midsommar! Det har i alla fall vi! Efter sill-lunchen idag så blev det fika. Sommartårta och Jorgubbar. Whiskey till dem som kör alkoholhaltiga drycker!


Fler  bilder kommer imorgonLevi 2 ½ månad

Publicerat: 2009-06-18 Kl: 23:56:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


     Tog lite bilder på Levi häromdagen! Tog nästan exakt likadana med Noel i samma ålder. Tänker lägga in någon bild när jag kommer hem så ni får se! hihi! Just nu är vi på landet i Sala! Visst är han underbar min lilla Levi! Han har blivit så stark i nacken, tycker om att ligga under babygymet på mage och på rygg, snackar och ler, tycker om när storebror kommer och busar. Han har rullat från mage till och och från rygg till mage. Han förflyttar sig runt "snurrar" när han ligger både på mage och rygg. Babysittern, bilbarnstolen och bärselen och hos mamma och pappa trivs han mycket bra! 


Älskar mitt andra lilla underverk! Blir bara lyckligare varje dag som går!

Levis nya kompis!

Publicerat: 2009-06-18 Kl: 23:42:06 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag har vi varit på fika tillsammans med Michelle och hennes underbara lilla son Mio snart 5 månader och hennes kusin Angelica. Mio och Levi skulle varit jämngamla om det inte var för att Mio ville titta ut till världen redan 10 veckor för tidigt. Japp ni hörde rätt 10 veckor för tidigt och mår hur bra som helst. En riktig liten kämpe det där. Det skiljer ca 2 månader, nästan exakt på dagen mellan min lilla Levi och lilla Mio, hihi Levi är snäppet större med några hundra gram än vad Mio är. Dom kommer bli bra kompisar när vi snart blir grannar, nästan i alla fall! Kika gärna in på Michelles blogg HÄR
Vi satt och fikade, åt lunch och pratade en massa. Eller ja vi pratade mellan varven då mitt lilla busfrö Noel ville springa runt så jag fick springa efter honom. Fast han satt snällt i vagnen och vilade en stund fast sova ville han inte göra. Det
fanns för mycket spring i benen på honom. Levi satt snällt hos Angelica som fick lite bebismys. Tack Michelle, Mio och Angelica för en toppen dag. Det här gör vi snart om igen!!

    
Mio född 25 januari 2009        Levi född 26 mars 2009


Kompisarna i sina vagnar!
Mio och Levi
 

Efter fikat gick jag Noel och Levi och köpte en midsommarpresent till deras morfar. Sedan begav vi oss hemåt där Jonas väntade. Noel blev glad att se pappavara hemma. Vi packade klart och satte oss i bilen för att åka mot Sala. Nu har vi varit och handlat inför imorgon och resten av helgen, ätit middag, Noel har fått åka fyrhjuling hela kvällen och nu ligger han och sover. Vi andra har haft skön TV-kväll. Levi sover i soffan bredvid mig!


Samling

Publicerat: 2009-06-16 Kl: 12:10:37 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Jag tänkte tipsa om något som vi har påbörjat till Noel och som vi självklart kommer att påbörja till Levi! Nämligen en Samling! När Noel döptes så bestämde vi oss att vi ska hjälpas åt att samla i Lasse Åberg serien som Noel får när han flyttar hemifrån. Perfekt som doppresent, födelsedagar, konfirmation, studenten, examen, bröllopspresent och vid andra tillfällen som kan tänkas bra.

Till Levi har vi valt att samla till Orrefors glasen Intermezzo Satin.
Bild lånad från Orrefors.se
BVC

Publicerat: 2009-06-15 Kl: 10:41:32 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Förlåt för dålig uppdatering i helgen! Men vi har haft en alldeles fööör underbar helg för att sitta vid datorn och kladda ner något i bloggen! Så tyvärr så har bloggen fått lida trots det dåliga vädret i helgen och speciellt igår. Inte för att vi inte fick tiden att gå, haha!

Idag är det dags för BVC som vi skulle gått till egentligen förra veckan men eftersom Noel var sjuk så fick vi en ny tid idag! Ska alldeles strax klä på oss och gå. Noel ska få ha på sig sina stövlar idag efter hans vilja :-) Tittar man ut genom fönstret så skulle jag tro att dte kommer behövas idag. Det skulle inte regna lika mycket som igår men regn skulle det komma i alla fall!

Ha en toppen dag allesammans!

Grattis

Publicerat: 2009-06-10 Kl: 09:07:24 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


NOEL!!!
Idag är det den 10 juni och det betyder att du är precis idag 1 år och 10 månader!
Nu är det bara 2 månader kvar till din 2-årsdag och inskolningen på nya förskolan!!
Ingen BVC

Publicerat: 2009-06-10 Kl: 09:02:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag hade vi tid bokad på BVC. Vi skulle prata om hur jag mår efter förlossningen och hur allting känns och sånt! Det finns ju något som heter förlossningsdepression och kan drabba kvinnor som föder barn, mer eller mindre. Eftersom Noel fortfarande hade feber igår kväll (även fast den sjönk till 37,7) så kan han inte gå till förskolan idag. Jonas kunde tyvärr inte heller ha honom den tiden då han inte skulle jobba i Väsby. Så vi fick boka om tiden till på måndag och hoppas att Noel blivit bättre.

Noel somnade vid 19 igår oxå men vaknade och skrek vid 21-tiden. Han fick vara uppe och dricka lite vatten och äta en drickyoghurt som han ville ha. Bara bra det för någon mat ville han inte ha. Varken lunchen eller middagen. Just nu sover han så vi får se om han är feberfri idag när han vaknar.

Regnet öser ner idag så vi blir hemma idag. Kanske hittar på något på eftermiddagen om Noel mår bättre!
Lycka till  idag Jossan!!!

Tråkigt slut!

Publicerat: 2009-06-09 Kl: 09:08:03 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Igår morse när dte var dags för Noel att vakna och äta lite frukost var det lite tröttare än vanligt. Kvällen innan hade vi ju varit iväg och kikat in en nyfödd liten bebis! Vi blev sent hemma och Noel somnade på en gång. Men när det var dags att vakna så var dte mycket svårt att hålla ögonen öppna. Vad jag än gjorde så somnade han om igen och var riktigt grinig. Tills slut gav jag upp och ringde Noels förskola och sa att han fick vara hemma och vila upp sig! Under eftermiddagen sedan vid han feber, ingen hög feber, men feber. 37,7 låg tempen på hela dagen. Vi myste och tog det lugnt hela dagen, ritade, läste böcker och tittade på film. Noel körde runt med sina bil och satte i våra bilnycklar i bilen. Påhittig får man ju vara!

Levi låg mest i babygymet hela dagen och vände sig flera gånger från mage till rygg. Han är så duktig min lilla plutt. Det är så kul när det börjar hända saker!


 När båda barnen sedan sov, jag har blivit duktig på att få dom att sova samtidigt, passade jag på att slänga in en tredje maskin tvätt för dagen och hänga och vika den rena tvätten! Kände mig riktigt flitig! När Levi vaknade och var hungrig la jag mig på sängen och ammade och vips så somnade vi båda två och vaknade av en liten Noel som kom och kramades!

Hel kvällen fortsatte i samma temp. Noel somnade tidigare än vanligt redan kl 19. Vaknade vid 22.30 för att sedan somna vid 23 i våran säng. han vaknade vid 05 imorse och lekte med sin kossa. Han kändes lite varmare men inte mycket. Det blir till att vara hemma från dagis idag igen. Tråkigt slut då detta är hans sista vecka, inte bara för sommaren utan för alltid eftersom han börjar på en ny förskola till hösten! Hoppas han hinner bli frisk och kry tills på torsdag eller redan till imorgon kväll då det är sommarfest på förskolan. Noel och Levi har precis somnat och jag börjar känna mig riktigt trött som varit vaken till och från sedan kl 05, är inte van att vara vaken så tidigt då mina barn gärna sover länge på morgonen. Kollade Noels feber och den har stigit till 38,2 så vi får väl se hur detta slutar!

Jag kan själv!

Publicerat: 2009-06-08 Kl: 10:11:50 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Noel har börjat komma i en period där han ska göra allting själv! Igår morse hittade vi honom såhär! (se bilden nedan). Han hade satt på sig sin mössa och höll på att ta på sig sina Nova Star Jeans alldeles själv! Utan blöja! Han lyckades utan någon som helst hjälp från oss! Vår duktiga lilla kille.


090607

Han sätter även på sig sina skor själv och tar av sig dom själv. Ibland behöver han såklart hjälp men helst vill han klara av det själv! Inte ska vi stå i vägen för det! Han har blivit så duktig dom 2 senaste månaderna. Pratar en massa och berättar långa historier för oss (kan inte påstå att jag förstår allt) vällingen har han slutat med sen i Januari i år!  Så vi har lagt middagen senare och han håller sig mätt hela natten. Så skönt att han själv valde att sluta.

Noel är nu 1 år och 10 månader gammal (på onsdag)


Igår var vi och träffade L och F nyfödda dotter. Så otroligt söt och alldeles liten. När jag såg henne kom det tårar av lycka. Tänk att min lilla Levi 2 ½ månad inte är minst längre. Han växte genast några cm till!
Grattis Grattis till er nya familjemedlem som föddes 1 Juni 2009


Tävla

Publicerat: 2009-06-08 Kl: 09:55:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerJag tävlar om en Nova Star mössa från Pilutta
i Nikitas blogg,
Tävla HÄR du med!

Underbara Sommar!

Publicerat: 2009-06-06 Kl: 15:20:23 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarerFarmor och farfar häller upp saft på Morsdag-Fika!

Är det inte underbart med sommar! Vilka underbara sommardagar vi hade förra helgen och början på den här veckan! Hoppas verkligen att värmen kommer tillbaka. men visst har det varit skönt att dte kommit regn oxå!
Bilden är tagen på självaste Morsdag! Noel och Levis farmor och farfar var förbi på lite fika. Det blev jordgubbssaft och jordgubbar med mjölk! Så otroligt somrigt och smarrigt gott!  
Levi och Farmor busar!
Lite bilder från dagar som gått!

Publicerat: 2009-06-04 Kl: 21:48:47 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Här kommer lite bilder från dagarna som varit! Senaste veckorna har vi hittat på massor av saker!

Noel hemma hos morfar i hans nya radhus!
Vi hjälpte honom att flytta!
     
Noel springer runt på tomten!

Lika som bär! Mamma barn barnStorebror och lillebror

Vi gjorde fotavtryck på öppna förskolan!

Stockholm maraton
    
Levi och Mamma                 Noel och Pappa

Brorsorna leker tillsammans!

2 månader

Publicerat: 2009-06-04 Kl: 21:35:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har ju missat att skriva i bloggen att Levi blev 2 månader den 26 maj! Tänk att vi haft vår andra son i snart 2 månader nu! Vi är en alldeles lycklig familj på 4!! Den 27 maj var det dags för Levi att göra sin 2 månaders läkarundersökning. Han mår superbra min lilla plutt! Foten ser bra ut vilket känns skönt! Vi ska kolla den igen vid 6 månaders kontrollen!

Levi väger nu : 5920g
Levi är nu: 60 cm lång


Mamma och Levi 2 månader


vi är ute i regnet och leker. Sn

Publicerat: 2009-06-02 Kl: 15:11:13 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


44b08a6f8c64354a9345d533053f7a39.png

vi är ute i regnet och leker. Snart ska vi gå till biblioteket och lämna tillbaka böckerna vi lånade där. Ha en fortsatt bra dag!


Soligt Inlägg

Publicerat: 2009-06-01 Kl: 13:05:19 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Just  nu ligger vi ute och solar. Noel och Levi ligger och sover i vagnen. Jag Jonas Jossan och Elika ligger på en filt i gräset!! Så underbart varmt och skönt är det!!! Det är så underbart att vara ute idet här väädret. Trots att det är så varmt så att man rinner bort! glöm inte att dricka mycket vatten när ni är ute!! Vi har massor av vatten och frukt som vsi smaskar i oss. Läser tidningar och surfar gör vi oxå!!

Jonas slutade tidigare idag!!! Så skönt att han kan sluta tidigt ibland. Speciellt en sån här dag!!

Nej nu ska jag sola lite mer!! ha det gött!!

Solen skiner idag igen

Publicerat: 2009-06-01 Kl: 08:51:15 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Nu har vi verkligen blivit bortskämda med bra väder! Noel fich ha på sig T-shirt och shorts till dagis idag! Själv tog jag på mig shorts och linne och Levi fick ha en kortärmad bodysuit! hihi sommarklädda är vi! Nu sitter jag och fikar efter att jag lämnat Noel på dagis. Väntar på att jag ska passa Elika medan Jossan är på MVC!

Lycka Till L och F  vilken underbar upplevelse ni har framför er!!! Mina tankar går till er idag!!!

Igår somnade Levi vid 20.00 och sov ända till 00 innan han ville äta! Han somnade på en gång och vaknade sedan och åt vid 04 för att seadn somna igen och äta igen vid 06! Så skönt med lite sammanhängande sömn! Kände mig riktigt utvilad imorse!


Idag blir det till att vara ute i solen! Längtar tills det är dags att hämta min underbara Noel! Mamma och lillebror saknar dig!!

RSS 2.0