Årslistan 2009

Publicerat: 2009-12-31 Kl: 11:05:42 | I kategori: Om oss! Frågor och svar! | 1 kommentarer


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Skrev papper på att köpa hus!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga speciella nyårslöften mer än att glädjas åt mina nära och kära. Det tycker jag att jag lyckats med!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja en av mina bästa vänner fick en underbart söt liten dotter. Vi var jättemånga som fick bebisar år 2009! Vi har blivit ett riktigt "mamma-bebis-gäng"
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Åland och Kolmårdenland hihi Bamseland såklart!
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? En Thailandresa vore ju rena drömmen!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 26 Mars då mina andra son Levi föddes såklart är ett datum jag aldrig kommer glömma. Sedan var det 21 augusti när vi fick flytta in i vårt alldeles egan hus!
8. Vad var din största framgång 2009? 2 barnsmamma och husägare
9. Största misstaget? minns inget just nu men nåt misstag har jag ju gjort!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej bara ett jobbigt Migränanfall som jag inte haft på flera flera år.
11. Bästa köpet? Vårt Hus!!! Alla kategorier! =)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Huset, pantbrev, legafarten
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag kom hem med Levi från BB och fick se första mötet mellan syskonen på hemma plan. Det var Lycka!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? igelkotten och pippi sången som Noel sjunger om
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? gladare och lyckligare
16. Vad önskar du att du gjort mer? sagt till personer att jag uppskattar och tycker om dem!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat och haft press på mig själv när jag inte behövt de.
18. Hur tillbringar du julen? I vårt hus med våra familjer och släktingar
19. Blev du kär i år? Lika nykär i Jonas som den dag vi valde att spendera våra liv tillsammans. Kärleken växer större för varje år som går!
20. Favoritprogram på TV? NCIS
21. Bästa boken du läste i år? Harry Potter och Halvblodsprinsen och sen flertalet barnböcker bland annat Halvan och Nalle Puh och "Nicke fik" som Noel säger Nicke Nyfiken alltså
22. Största musikaliska upptäckten? Noels baka baka liten kaka och Igelkotten!
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En snygg VCT tröja och presentkort
25. Något du önskade dig men inte fick? En systemkamera
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Var hemma med mina 2 barn min sambo mina föräldrar och syskon och åt god mat!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite mer pengar och lite mer tid
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Började med mammakläder och avslutade med leggings/jenas och tröja. Inget speciellt! Bekvämt och färg
29. Vad fick dig att må bra? Min familj. Min underbara sambo Jonas och våra 2 underbara barn!
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Va?! Ingen!
31. Vem saknade du? Jonas när han jobbade i Malmö!
32. De bästa nya människorna du träffade? Alla nya (och gamla) som jag umgås med på dagarna! Alla i mammagänget! Tack för att ni finns och fan vad kul vi har ihop!

Första Väggordet!

Publicerat: 2009-12-13 Kl: 11:46:20 | I kategori: Våra Äventyr! | 13 kommentarer


Sådär nu var Första väggordet på plats. Tidigare i veckan kom Jonas nya "leksak" hemlevererad till oss. En skärmaskin som man skär i folie med. För er som inte vet så är Jonas egenföretagare och jobbar med helfoliering av bilar lastbilar, bildekor, inredningsdekor och solfilmning av bilar. Nu ska vi även så småningom påbörja en producering av väggord till försäljning. Men först måste vi ju testa hemma såklart! Så igår efter att jag och Noel kommit hem från Gamla stan där vi tittat på julmarknaden med min mamma och mina systrar så satte Jonas upp första väggordet i hallen!

Vad tycker ni?!
Visst blev de snyggt! Eller?!

nu har vi haft babysim eller ja mi

Publicerat: 2009-12-05 Kl: 11:11:03 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


2511bb4ef63daf1289bf3d37b4acd28d.png

nu har vi haft babysim eller ja minisim för dom stora. Noel och Nattis och jag är ute och leker medan Levi colin och Mio simmar. Hoppas ni alla får en trevlig lördag!


Julklappstips Flicka

Publicerat: 2009-12-04 Kl: 17:11:48 | I kategori: Tips! | 1 kommentarer


 

Julklappstips Flicka 1-3 år

Julklappstips pojkar


Julklappstips Pojke

Publicerat: 2009-12-04 Kl: 14:26:44 | I kategori: Tips! | 4 kommentarer


 

 

Julklappstips pojkar 1-3 år


Nybakat

Publicerat: 2009-12-03 Kl: 23:26:50 | I kategori: Syskon | 4 kommentarer


Det luktar nybakat i hela huset! Hur underbart är inte de. Nu äntligen har vi påbörjat julen. Vi har bakat lussebullar ikväll. Åh så gott det är och vad dom doftarunderbart! Jonas värmde glögg och vi fikade med glög och lussebullar. Levi som hade somnat strax innan 19 vaknade strax innan jag var färdig med bullbaket. Han stod upp i sängen och sken upp som en sol när jag kom. Han är ju helt underbar och han lyckas alltid charma till max. Ni som känner han och vet att han lägger huvudet på sne och ser söt ut. Det har han gjort hela kvällen haha!


Just nu är Jonas ute och åker bil med honom för nu ville han ju inte somna om Vanligtvis brukar vi göra tappra försök men efter så många nätter i rad som ingen av oss fått sova så orkar man helt enkelt inte. Jullov skulle inte sitta fel just nu. Jonas kommer nämligen att vara ledig från och med den 18 eller 19 december och nästan 3 veckor framåt. Såå skönt!

Idag har vi bara varit hemma och vilat och tagit det lugnt. Noel lämnade vi på förskolan till 9 imorse. Kallt var det ute. Nu gäller dte att klä sig bra. Hör och häpna jag fick sätta på honom vantar idag! Jonas slutade så pass tidigt att vi möttes upp på förskolan och hämtade hem Noel tillsammans! Noel blev alldeles till sig när han såg att pappa var med! Hemma sen så ville Noel spela Guitarr Hero. Han har nämligen en alldeles egen gitarr som ser nästan ut som Guitarr Hero gitarren. Han vill att man spelar tillsammans! När jag kom och frågade hur de gick när Noel och Jonas spelade så svarade Jonas:

-Vi rockar fett
varpå Noel svarar:
-Rocka fett

Hahaha helt underbar!


Mina små pepparkakor!

Julen -09


Tisdags fika

Publicerat: 2009-12-02 Kl: 11:44:01 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Igår efter en jobbig lämning av Noel till förskolan åkte jag och Levi till Jossan och Nick och fikade Lussebullar och Kaffe! Mums vad gott det var. Vi pratade som vanligt om allt och ingenting. mest och huset och inredning, möbler och detaljer. haha inte så kontigt faktiskt! Nick sov när vi kom och vaknade efter en stund. Då var dte dags för Levi att sova. Han fick låna Nicks spjälsäng och det tog kanske 2 sekunder så hade Levi somnat där.

När Levi vaknade sedan så passade vi på att ta lite kort på grabbarna. Även fast det skiljer 3 månader på dom så skiljer det inte lika mycket i stolek på dem som det alltid gjort mellan Noel och Elika som det bara är 1 månad imellan. Haha så är det med grabbar! =) Jossan har bild på sin blogg. Kika in där. Jag har inte laddat över bilderna än.

När det var dags att hämta hem våra storskruttar sa vi hejdå och jag sprang in på Ica och köpte Saffran. Sen hämtade till dagis. Levi hade somnat igen så stackarn fick inte sova så länge eftersom vi skulle in och hämta brorsan. Noel visade oss sin fina tomte han hade gjort av en toarulle! Hår och skägg hade tomten!

Hemma så lekte vi en stund innan Jonas kom hem. Snabba ryck och sedan satt vi i bilen med barnen på väg till deras mormor. Lämnade av dom där och sen åkte jag och Jonas och körde Body Pump på Sats! Så skönt att komma iväg båda två tillsammans och träna!

Nu hör jag att Levi har vaknat. Han har haft en jobbig morgon så vi skippade Öppna förskolan men ska ändå åka ner mot centrum. Måste köpa bättre vantar till Noel. Fast att jag åkte vid 9 imorse så fick jag skrapa rutorna på bilen. Första gången i år!

Uppsala och julklappsshopping och viktminskning

Publicerat: 2009-12-01 Kl: 01:06:50 | I kategori: Våra Äventyr! | 2 kommentarer


Måndag och ny vecka!

Vill börja med att Gratulera Jossan och Ali till huset ni köpt!
Är verkligen så glad för eran skull!
Fint är det oxå för den delen och bra lekplats har dom oxå (den har vi redan testat för flera månader sen)Förskola för Noel precis som vanligt. Snart går vi in i ny månad oxå. Efter lämningen åkte jag och Levi ner till BVC för 8 månaderskontroll alltså vägning och mätning. I fredags blev min lille plutt 8 månader och han har blrja resa sig själv mot möbler och börjar sakta men säkert att gå runt möbler. Hujedamig sånt barn jag har...

På BVC stannade vågen på 9860g både jag och vår sköterska såg ut som frågetecken. vi gjorde om för att se att dne verkligen stannat rätt. Den visade samma vikt. Anledningen till att vi var så frågande var för att Levi vägde vid 7 månadersvägningen 10 005 g Riktigt konstigt. Men han har ju börjat röra på sig väldigt mycket. Springer runt efter Noel och busar med alla sina kompisar. 72 cm lång var han i alla fall. Vi ska dit nästa månad för att kolla vikten igen. Det roliga i det hela är att Noel och Levi hade exakt samma vikt vid 8 månaders ålder! Det har dom aldrig haft tidiagre i deras utveckling. Levi har alltid varit lite större =)

Vi plockade upp Michelle och Mio hemma hos dom och begav oss till Uppsala för lite julklappsshopping. Vi fick in båda våra vagnar bredvid varandra i Jonas pappas bil som vi fått låna igen. En Emmaljunga Scooter och En teutonia (Mistral S eller Fun, osäker) Först en sväng på Ikea där vi åt lunch för 10 kr!

Pizzaslice och dricka för 10 kr

Våra grabbar ville inte alls äta någon mat. Ingen av dem. Inte ens Levi som äter allt i princip. Vi åkte vidare bort till Barnens hus där jag köpte lite julklappar. Michelle hittade lite julklappar hon med! Vi kom fram till att Uppsala är ett bra shoppingställe. Vi gick in på Babyland oxå inann vi åkte hemåt. Tack för en toppenbra dag!


Grabbarna bak i bilen

Ni skymtar även en viss herres julklapp
(Nu önskar han sig en Mikrovågsugn från Food´N´Fun på BR-leksaker)


Hämatade Noel hos Moster Maddis vid 15 tiden. Hon hämtade honom nämligen fårn förskolan idag! Tack för de! Vi åkte direkt till Ikea i Barkaby för att köpa en julstjärna som dom inte hade i Uppsala. Hade ju bara Scootern med mig vilket betyder att Noel måste gå. Han var så duktig och höll mig i handen bland bilarna gick snällt inne på Ikea (Gick in vid ta-själv-lagret) Julstjärnan fanns där Lycka! Vi köpte hem lite annat pyssel som jag och Noel pysslat med nu på kvällen innan Jonas kom hem.
Julstjärnan och gardinerna jag köpte sitter nu uppe i sovrummet! Älskar de!

Pappa kom förbi på en snabbfika och lite Noel bus ikväll oxå!


Har lagt ut lite tradera auktioner oxå- Hoppas att jag får lite sålt nu så vi blir av med lite kläder som vi rensat ut.

Imorgon blir det fika hos......!

Kram på er!


Inga problem med två vagnar i bredd inte!
Volvo XC 90

Hela familjen är Vaccinerad!

Publicerat: 2009-12-01 Kl: 00:44:04 | I kategori: Levi | 0 kommentarer


Tack till er som skrev en kommentar om hur ni ska göra med era pluttar! Det behövdes verkligen! Tacl för era tips och råd!
I Onsdags så fick jag min dos. Hämtade Noel från förskolan på torsdagen lite tidigare än vanligt. Åkte ner med honom och levi. Mötte upp Jossan och barnen på BVC. Jonas hade även hunnit dit. Fyllde i hälsodeklarationen och fick komma in på en gång. Båda två fick sina sprutor i låret och båda skrek till. Tur vi gjorde på Noel först så han inte hann förstå vad som var på gång. Levi skrek till men tystnade fort. Känns skönt att äntligen ha tagit ett beslut om vaccinering.

På kvällen åkte vi hem till min pappa för att äta middag. Mums! Efter middagen åkte jag och min ena syster ner till Centrum och Tomtenatta där vi mötte upp mamma. Passade på att inhandla lite julklappar till min äldsta son innan höjdpunkten på kvällen. Martin Stenmarck!!! En riktigt sköön kille som verkligen bjuder på sig själv! Mycket lyckat!
Åkte sedan hem till pappa igen där Jonas och barnen var. Levi sov i morfars säng och Noel sov i soffan. När dte var dags att åka hemåt tyckte jag att Levi kändes varm. Vi åkte hem och tog tempen på barnen. 38.5 grader på båda två! Orolig som man blir fick Noel sova i vår säng och spjälsängen bar vi in till vårt sovrum. Vill höra om något skulle hända. klart man är nojjig efter vaccinationen.

På fredagen (Levi 8 månader) hade Noel 37,5 och febern var på väg bort. Levi däremot hade fortfarande 38,8 och var helt färdig. Han drack upp en liten flaska vatten och somnade sedan om. Vi stannade hemma hela dagen och bara vilade och tog det lugnt. Min mamma kom förbi en sväng. Hon hade semester och sedan kom Maddis förbi (min syster) Hon stannade hela dagen och kvällen.Båda mina systrar stannade på middag! Det uppskattas! Levi blev piggare mot kvällen och ville äta igen! Skönt. Men inget babysim på lördagen för oss inte. verkade inte varit någon annan där heller.

8 månader

Bild på Levi från lördagkvällen när han var lite piggare!


Hela helgen har vi pysslat och donat hemma. Byggt om lite där satt upp en fönsterbräda där. En tavla där och lite julpynt där. På kvällen åkte all julbelysning utomhus upp!!! Så mysigt blev de! Har ni vägarna förbi när det börjar bli mörkt ute är ni välkomna hem till oss och kika! hihi! Söndagen var det julmarknad i centrum och Noel gillade grisen bäst. Tomten var inget att hurra förr tyckte Noel. Vå får väl se på julafton... Efter en sväng i centrum blev de Advent och glögg fika hos min mormor och morfar! Mycket gott och trevligt sällskap! Det Tackar vi för!


Mamma och Noel tittar på grisen Julius!Noel spanar in Julius

Mysig helg helt enkelt! Levi var feberfri på söndagen morgonen när han vaknade. Juste Jonas tog sprutan på fredagen så nu är vi alla vaccinerade! Pojkarna får sin andra dos om 3 veckor. Hoppas vi hinner ta den innan jul...

RSS 2.0