Bvc-besök

Publicerat: 2013-03-19 Kl: 14:07:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag stod det Bvc-besök på agendan. Levi skulle dit på 4-års kontroll ovh Milo skull väga och mäta sig. På torsdag blir han 4 veckor och dessutom är det hans 1-månadsdag. Februari är en kort månad.
 

Noel fick vara på förskolan idag och Levi fick vara hemma. Levi var jätteduktig på sin 4-års kontroll, ritade en gubbe, huvudfoting med ögon, mun, ben, fötter. Sen fick han armar och fingrar och röda kinder. Att rita kors var inga problem. Sen var det dags att väga och mäta, 19,3 kg och 106,5 cm lång. Synen och hörseln kollades och inte det var det några problem med heller. Levi var så gullig på syntestet. Han höll upp skylten mot bvc-sköterskan så att hon ksulle se vad han pekade på. När hon pekade på bokstaven T så ritade han ett T i luften, lilla charmtrollet.

Sen var det Milos tur att väga sig. 4900g och 57,5 cm lång. Följer sin egen kurva bra. Efter det åkte vi till Barnens hus och levi fick välja en liten leksak eftersom han var så duktig. 3 små bilar blev det. När vi kom hem sedan så satte vi oss i soffan. Jag kände på Levi och tyckte att han kändes varm. Tempade och då hade han 38,5 grader. Har inte märkts någonting på honom att han skulle varit hängig men nu blir det till att vila för hans del.


Om en liten stund ska vi hämta Noel men först ska jag plocka ner tvätten mindre roligt men skönt att slippa göra det när alla barnen är hemma.
 
I helgen har vi mest tagit det lugnt. I fredags var min mamma, Björn, Erica, Maddis och Oscar hemma hos oss. Vi bjöd på middag. I lördags var vi var hemma hos min mormor och fikade. I söndags tog vi det mest lungt.
Juste glömde skriva att Jag och Milo var hemma hos en av mina barndomskompisar på fika. Vi umgicks alltid när vi var små åkte på semestrar ihop då våra föräldrar var kompisar sedan skolan. Jag hämtade upp Maddis och Oscar och sen åkte vi hem till Jessica osm har två barn och där hemma var redan hennes storasyster Linda som har ett barn. Tack för en jättemysig dag.
 
Nä tvätten var det visst!

Recept: Farinlimpor

Publicerat: 2013-03-15 Kl: 09:56:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Här kommer recpetet på farinlimporna som jag bakade. Receptet hittade jag på Jossans blogg som fått receptet av Muppsan. Det var enkelt att slänga ihop. Tog inte alls lång tid och man får mycket bröd på en gång.

Farinlimpa!

1 förpackning farinsocker
3 pkt jäst
3 ägg
1 liter vatten, 37grader
1 msk salt
Rågsikt , en påse
Blanda allt samman i en bunke till en slät och genomarbetat deg.
Låt jäsa i 30 minuter, baka ut till limpor. Det blir ca 5-6 stycken
In i ugnen 175 grader, gräddas i mitten i ca 20-35 minuter.
 
 

3 veckor och en massa fika

Publicerat: 2013-03-14 Kl: 23:51:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


 
Idag är Milo hela 3 veckor gammal. I 3 veckor har du varit hos oss och det känns som om du alltid har funnits i våran familj.
 
Vardagsrutinerna börjar att infinna sig. Igår var vi hemma hos Linda och Max, som är 8 veckor, efter att vi lämnat Noel och Levi på förskolan. Michelle kom även dit med sin 1-åriga Millie. Vi satt och pratade och fikade. Så roligt att vi är mammalediga alla 3 samtidigt. vi har redan bokat in nästa träff ;)
 


Idag så åkte jag och Milo hem till Jossan och barnen. Vi bjöds på lunch och fika. Elika ville spela finns i sjön med mig så det gjorde vi. Var lite svårt att hänga med när hon varvade med att prata på svenska och persiska. Ja ni kan ju gissa vem som vann, inte jag i alla fall. Sen blev det en spelomgång med Nick och även mot honom så förlorade jag :)

När vi kom hem på eftermiddagen så började vi med middag och jag passade på att göra farinlimpor som Jossan tipsade om på sin blogg. När limporna var färdigbakade åkte jag för att möta upp mina fina tjejer för vår traditionsenliga torsdagsfika. Den här gången fick Milo följa med även fast han sov igenom hela fikastunden. Tack för ännu en underbar fika Caroline, Bettan och Tette.

När vi kom hem från fikat så var jag bara tvungen att smaka på det nygräddade brödet. Hann inte smaka innan jag åkte. Så gudomligt gott det var. Enkelt att slänga ihop och det blir mycket bröd. Kommer garanterat att göra om det.
 

Tack!

Publicerat: 2013-03-12 Kl: 11:46:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tack för alla fina kommentarer och för alla samtal och sms som jag fick. Ni är underbara och jag uppskattar verkligen att ni finns där och vill hjälpa! Ni peppar mig och det behöver jag just nu. Hormonerna som spökar ordentligt och tårar som inte går att hålla tillbaka. Hade glömt hur lätt man har till tårar när man ammar. Jag är otroligt lycklig som har så fin familj, släkt och vänner som bryr sig, vill stötta och hjälpa till. Puss och kram till er alla!

Imorse tog vi en prommenad när vi gick till förskolan. Faktiskt Levis förslag att vi skulle gå istället för att ta bilen. Självklart så gjorde vi det. Sen att han efter drygt 70 m stannar och sätter sig på marken och säger att han har ont i benen och gnäller en stund. Det kan vi skippa i historien. Fick peppa honom till att gå och hitta på lite intressanta samtalsämnnen och att lova att vi skulle gå i hans takt. Som tur är så har vi inte bråttom till förskola och vi behöver inte stressa. Stannade en stund på förskolan med Levi som ville det innan jag och Milo gick hemåt igen. En skön 1 timmes prommenad för att sen komma hem och sätta sig i soffan och äta en lättare lunch medan Milo sover gott i vagnen och lugnet har infunnit sig. Känns skönt efter gårdagen.

Planerna för veckan är ganska öppna. På torsdag blir det Bull-fika med mina fina vänner.

Levi och Milo
Levi och Milo

Vardagen har kommit ikapp.

Publicerat: 2013-03-11 Kl: 16:55:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Milo har nu hunnit bli 18 dagar och vi njuter för fullt av vår lilla skatt. Jonas är nu tillbaka på jobbet och Noel och Levi har börjat på förskolan igen efter 1 månads ledighet. Det känns konstigt att vara hemma med bara Milo och inte med mina två andra underbara barn. Men vi får vänja oss vid lite ensamtid Milo och mamma.

I fredags var vi på BVC och där har vi fått en nu bvc sköterska och hon är helt underbar jämfört med den förra vi hade. Hon är uppriktigt intresserad över hur vi har det och hur det går och skrattar och är verkligen glad hela tiden. Det gick jättebra i alla fall och Milo växer på sig som han ska, 4370g och 56 cm lång.

Som sagt vardagen har kommit ikapp oss och det med både glädje och tårar. Känslan att inte räcka till för alla barnen så mycket som man bara skulle vilja gör mig så otroligt ledsen. Det är svårt att finnas där för barnen så mycket som man skulle vilja när man har en liten bebis som ska ammas. Vilket gör det svårt för mig att följa med på Noel och Levis aktiviteter. Jag vet att det är så det kommer vara närmaste tiden och att vi får göra det bästa av situationen. Men med alla hormoner i kroppen så är det inte långt till tårar..

ÄLSKAR min familj mer än något annat på denna jord och det är svårt att med ord beskriva hur mycket de betyder för mig. Jag vill göra allt för att alla ska må bra och jag gör så gott jag kan..! Mer kan jag inte göra och jag måste inse det.


På Södra BB den 22 februari

Äntligen ett namn

Publicerat: 2013-03-04 Kl: 18:04:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


 
Äntligen kunde vi enas om ett namn...! Det där med namn är så svårt. Man velar fram och tillbaka och vill att det ska kännas rätt, både att säga/uttala det men även om namnet passar på den lille. Vi hade flera namn att välja mellan men slutligen så föll det på ett... nämligen Milo.

Den utlösande faktorn till varför vi tillslut valde detta fina underbara namn var då vi sökte på namnets betydelse. Som är helt underbar. Vi använde oss av Allförföräldrars hemsida med namn som ni kan hitta HÄR.


Av germanskt ursprung och betyder den barmhärtige.

Milo är ett irländskt namn.

I Sverige är Milo fortfarande ganska ovanligt men på väg upp.Både bland svenska och utlänska personer. Den svenska betydeslen är Efterlängtad kärlek.

År 2000 var namnet nr 884 på topplistan, 2006 hade vi Milo på plats 138.
Det finns 293 män som har förnamnet Milo. Av dessa har 221 namnet Milo som tilltalsnamn/ förstanamn. Och det finns 15 kvinnor som har förnamnet Milo varav endast 6 har namnet Milo som tilltalsnamn/ förstanamn.

Milo betyder "the merciful". Milo betyder äpple på grekiska. Ett typiskt montenegriniskt namn, betyder "den käre". Finns en variant för flickor- Milla.
 
Milo anses också betyda "min kärlek", milo = my love


Vår underbara son Milo är verkligen vår efterlängtade kärlek, som vi har längtat och älskat detta lilla barn från det av vi fick reda på att vi skulle få en liten bebis tills han äntligen ville komma ut.

För att återgå till något annat i fredags var BVC på hembesök. Hon hade med sig en våg så vi kunde väga Milo. Han vägde 4050g och hade gått upp jättebra i vikt. På fredag ska vi på första besöket nere på BVC.

Vi njuter för fullt av att vara hemma hela familjen. Imorgon är sista dagen som vi är hemma hela familjen innan det är dags för Noel och Levi att gå tillbaka till förskolan efter att ha varit hemma i 1 månad med mig.
 

RSS 2.0