Tävlar!

Publicerat: 2010-01-30 Kl: 15:32:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Jag är med och tävlar om ett presentkort hos FrökenLavendel i Nikitas blogg,
Tävla HÄR du också!

öppna förskolan...

Publicerat: 2010-01-29 Kl: 10:41:14 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


0-67cedd9a95799b19797ded4074fba471.png

öppna förskolan har fått besök av två busar. Fullt ös!


Klädparty!!!

Publicerat: 2010-01-27 Kl: 16:07:45 | I kategori: Tips! | 3 kommentarer


Onsdagen den 17 februari kl 11.30

kommer jag ha ett MyKidoo klädparty hemma hos mig!

Kläderna är otroligt färgglada med bra kvalité.
Jag träffade en säljare på Underbarabarn Mässan i höstas
och har nu bokat in ett klädparty!

Absolut inget köptvång.
Man får ha barnen med sig och jag kommer bjuda på lite fika
Om du beställer något kan du välja mellan 14 dagars betalning
eller att dela upp din betalning.
Varorna kommer hem till var och en efter beställning.


Är Du intresserad och vill komma lämnar du en kommentar i detta inlägg
annars mejla mig på [email protected]

Ta gärna med en kompis som skulle vara intresserad!

Från och med den 6 gebruari kommer den nya kollektionen ut på hemsidan
MyKidoo

Kläderna finns på deras hemsida www.mykidoo.se


nu är...

Publicerat: 2010-01-27 Kl: 09:59:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


436658622f08d6bcc1f9ef1c7888e25d.png

nu är vi på öppna förskolan. Vart är alla kompisar? Vi är helt själva här. Nu ska vi busa och leka. Snart är det sång stund. Kramar


1-årskalas

Publicerat: 2010-01-26 Kl: 14:37:10 | I kategori: Levi | 0 kommentarer


Grattis Mio på 1-årsdagen
(igår den 25 januari)





Vi var bjudna på kalas hem till Mio igår. Men först åkte jag och lämnade Noel på Dagis. sedan åkte jag och Levi vidare till BVC för att kolla upp honom. Han kräktes nämligen på morgoen igår och det är inte så bra efter att man slagit i huvudet. Man ska ju vara vaksam ett dygn efteråt. Vår bvc sköterska blve liteorolig och fixade en tid åt oss på Astrid Lindgrens barnmottagning här i Väsby och vi fick tid klockan 11 samma tid som kalaset hos Mio. Ringde och berättade att vi skulle bli sena.

Väl inne hos läkaren kollade han upp allting och frågade. Levi fick krya på golvet men satt bara still. När han rörde sig så stannade han upp bara och tittade. Han tog sig åt öronen så läkaren kollade både öronen och ögonen men allt såg bra ut. Han var dock orolig för en inbuckning/hål som Levi fick på sidan av huvudet när han dunsade i trappan. Han ville skicka en remiss till Astrid Lindgrens barnsjukhus för eventuell röntgen av huvudet. han ringde kirurgen där som sa att det nog inte skulle behövas men att man skulle ha det under uppsikt!

Så vi fick åka hemåt eller ja vi åkte vidare till Mios kalas. Skönt att det inte var någonting man blir ju så orolig. Väl hemma hos Mio var alla redan där. Ja alla som inte blivit sjuka eller fått andra förhinder. Vi blev bjudna på tårta och kakor. Supergott! Tyvärr glömde jag kameran i alla hast på morgonen. Trodde den skulle ligga i skötväskan som vanligt men de gjorde den inte. Så ni får kika in i Michelles blogg efter bilder sedan. Barnen lekte massor. Mio och Levi höll på vid datorn och knappade på allt som går. Hoppas dom inte ändrade några inställningar eller raderade musik från ipoden. =)

Tack för ett underbart kalas med massa god fika och busiga barn!
Så spännande att våra små går från bebis till barn iår.
Näst på tur i ordningen är ju min Levi


Update: För en stund sedan ringde läkaren som vi träffade igår för att kolla hur allt stod till med Levi och om vi hämtat oss från allt som hänt. Han sa nämligen när jag kom igår att jag såg helt tagen ut efter de som hänt. Helt underbar läkare som verkligen bryr sig. Sånt gillar vi. Han ska även ta Levis 10 månaderskontroll nästa vecka.

Händelserik helg...

Publicerat: 2010-01-26 Kl: 13:50:33 | I kategori: Levi | 3 kommentarer


Nu var det ett tag sen jag skrev så förbered er på ett långt inlägg!!!

I fredags kväll var vi och firade min kusin som fyllde år. Grattis Andreas 25 år!!! Vi blev bjudna på Tacos och kladdkaka! Mumsigt. Vi åkte tillsammans med min mormor och morfar som köpt en ny stor bil!!! Jättefin bil och så skön att åka i. Man behöver inte ens öppna eller stänga dörren. För då behöver man bara trycka på en knapp!! Helt faschinerad.

I lördags var det dags för första babysimmet. Levi var så duktig. Vi skulle simma med dom på ryggen. Han höll i mig jättebra. Så bra att instruktören tyckte att jag skulle pröva dyka med honom på ryggen. Sagt och gjort. Vi simmade och sen sa jag "Nu dyker vi" och simmade under vattnet med honom och sen upp! Han rörde inte en min! Så duktig min lilla pluttLevi! Vi gjorde så två gånger till. Ena gången gled han av mig men reagerade inte på de heller! Tog upp honom på en gång. Jag är verkligen så glad att vi gått på babysim med våra barn! Det är verkligen värt varenda krona och den upplevelsen och stunden med ens barn är oslagbar!
I omklädningsrummet sedan satt alla barnen i badbaljorna och plaskade medan vi gjorde oss iordning. När det var dags för mig att ta Levi och lägga honom uppe på bänken. Så hördes en duns och smack sa de så låg Levi på klinker golvet. Först skrek han inte men sen kom världens vrål. Känner mig som världens sämsta mamma. Hur fan kunde jag göra så???!!!???!! Han hade bitit sig i tungan och blödde. Vi klädde på oss fort och åkte hem på en gång. =(

Väl hemma blev jag glad igen. Min älskade Bästa vän satt i mitt kök och drack kaffe med min underbara sambo! Hur lycklig blir man inte av de. Omtumlad som jag var eftersom jag stressade iväg fick jag äntligen reagera på vad som hänt. Vi satt och pratade en stund innan det var dags att åka på nästa kalas! Nämligen Kevins 4-årskalas! Kevin blev helt lycklig när Noel äntligen kom! Han fick pärlor och pärlplattor av oss! Noel och Kevin gick upp och lekte på hans rum så fort Noel fått av sig ytterkläderna. Vi satt oss och fika! Tack för ett underbart mysigt kalas!
Vi åkte hem för att ha en mysig lördagskväll med god mat och sen film och chips när barnen somnat!

På söndagsmorgonen gjorde jag vi upp och åt frukost innan barnen vaknat. Mysigt. Sen kom Noel upptassandes som en solstråle. Efter frukosten packade vi in alla kartonger i bilen och jag begav mig för att hämta Elika som vi skulle passa idag medan Jossan och Ali packade och ordnade med saker inför flytten om en vecka. Elika sprang och hämtade kläderna och väskan så fort jag kom. Var knappt så att hon hann säga hejdå. Vi hoppade in i bilen och åkte till Ica för att handla hem lite mjölk och ägg till pannkakssmeten. Hon var jätteduktig och hjälpte mig att dra korgen! När vi kom hem blev både Noel och Levi helt lyckliga. Noel hjälpte henne av med väskan och jackan. sen upp på rummet och leka. Vi var alla uppe på övervåningen och lekte. jag och Jonas plockade iordning och rensade och hade oss medan barnen lekte så bra. Elika var helt facshinerad av trappan och gick upp och ner för den hela tiden. Noel var inte sen att följa efter. Vi var noga med grindarna eftersom Levi gärna kryper fram till trappan.


Det var då det hände... Det där som bara inte får hända... Grinden är inte helt stängd och jag hinner precis se Levi krypa ut för trappan. Jag reagerar fort men han bara tumblar och rullar ner för trappan. han slår i vartenda trappsteg med sitt huvud och kropp. Jag skriker och Jonas kommer... han skriker! jag var redan nere i trappan när jag hörde Jonas. Ända ner till hallgolvet ramlar Levi. Han stannade aldrig utan föll hela vägen. Klinker golv dessvärre. Han skriker på en gång!

Jag förstod allvaret först när han aldrig fick stopp på sig själv och jag förstod att han skulle ramla ner för hela trappan och när jag hörde Jonas skrika. Han brukar vara lugn och sansad men de skriket var så hemskt att höra. Jag var först fram och tog upp honom. Han höll fårt fast om mig. Så rädd har jag aldrig sett honom. Hela min kropp skadade. Jag var tvungen att sätta mig ner vid frysen och hällde ut massa is på golvet för att kyla hans huvud som blev blått på en gång. Bulorna stod ut men han skrek och det var huvudsaken. Han Levde och mådde bra, inget var brutet. Jonas satte sig bredvid mig. Båda skakar av rädsla! Om jag kände skuld till att han ramlade ner fårn en bänk. var inget emot hur dum jag kände mig efter det här! Jonas gick upp till Noel och Elika. Jag kan inte minnas att jag vet vad dom gjorde eller sa.


Hela dagen försökte man hålla humöret uppe för att inte bryta ihop. Omtumlad var bara förnamnet. Förkrossad som mamma var nog efternamnet. Men huvudsaken var ju att Levi mådde bra. Han verkade pigg och kröp efter händelsen. Åt mat gjorde han oxå. Jonas pratade med sjukvårdsupplysningen som för övrigt har telefonnummret 1177 för er som inte visste de. Dom sa att vid minsta tecken på förändring ifrån hans normala tillstånd skulle vi åka in. Vi behövde inte oroa oss för att han skulle sova bara vi hade koll på honom att han inte skulle falla in i medvetslöshet. Gjorde pannkakor till alla barnen. Sedan somnade Levi och Elika. Jonas åkte och storhandlade mat och Noel och jag myste och tittade på film. vid 17-tiden packade vi in oss i bilen för att åka och lämna tillbaka Elika.

När vi kom hem igen jag och Noel så stod Jonas och lagade middag. Hans föräldrar var på väg över för att äta middag med oss. Kvällen blev lugn med god mat. Noel höll på att somna sittandes i soffan och Levi somnade vid 19 normal tid.

Händelserik helg. Ja de kan man lugnt säga. Inget jag glömmer i första taget.    




"Vill ha"

Publicerat: 2010-01-22 Kl: 14:12:47 | I kategori: Tips! | 3 kommentarer


Malin är på Formex mässan och skickar massa mms bilder på olika saker som finns där.

Dom här ljuskronorna får gärna flytta hem till mig. Fick den där "vill ha"-känslan direkt!


Bild lånad från Malin

JA!

Publicerat: 2010-01-22 Kl: 14:09:05 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer


Fredag idag. Vi har tagit det lugnt hemma idag. Levi har sovit en längre stund och Noel har lekt och tittat lite på tv. Jag har fått ett erbjudande idag som jag tackat JA till och därför suttit och diskuterat lite fram och tillbaka så vi har inte hittat på något speciellt idag. Sköna dag. Jonas är nu hemma sen en timme tillbaka. Det betyder helg och vi har massor att göra.

Nu blir de iväg och lämna in min mobil som är trasig och sedan leta efter någonting till alla kalas-pojkar vi ska fira i helgen!


Bilderna från igår när jag och Jossan var på Stinsen ligger fortfarande på minneskortet så ni får vänta till ikväll eller imorgon med dem.

Graph Works

Publicerat: 2010-01-20 Kl: 22:28:41 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Min underbara älskade sambo har skaffat en blogg!
Där kommer han publicera bilder på olika jobb han gör!


Så småningom kanske till och med börja ta emot beställningar på väggord om det skulle finnas intresse för de. Lämna grna en kommentar om dte skulle vara instressant. Antingen här eller i Jonas blogg!

Graph Works


Väggord "Välkommen"




Vardagsrumsbordet fick sig en upp-piffning inför jul

Min lilla Pepparkaka-Nyckelpiga!

Publicerat: 2010-01-20 Kl: 21:57:37 | I kategori: Noel | 1 kommentarer


Lovade att visa en bild från nyår på Noel!


Noel i nyckelpigekjol!


Nyår 2009 strax innan 12-slaget

19 januari

Publicerat: 2010-01-20 Kl: 21:51:25 | I kategori: Vardag | 4 kommentarer


Tisdagen den 19 januari Mammas födelsedag!!! Grattis mamma!!!
Vi var där och åt middag ooch hade trevligt!

Innan dess hade vi varit hemma hos Jossan och hjälpt henne att packa ner köket! En himla massa kartonger blev de. Vi började med fika och tjatter innan vi satte igång. Fick pausa en gång för att barnen skulle äta lunch men sen körde vi på i ett snabbt tempo. Levi och Nick satt och roade sig åt oss! Allt vi gjorde skrattade dom åt och hade så roligt! =)
Söta barn! Vi avslutade när de var dags att hämta hem storskruttarna från förskolan. På söndag åker vi och hämtar hem Elika till oss för då ska vi leka medan hennes föräldrar packar!


Levi och Nick medan vi packar!


Efter förskolehämtningen som gick allt annat än bra. Fick tvinga på Noel kläderna i stort sett sedan vägrade han att gå utan hjälmen och när vi väl kom utanför dörren ville han stanna på gården och åka pulkorna som dom har i förrådet där. Vilken han inte fick eftersom de var låst och vi skulle hem. Fick sätta in Levi i bilen för att sedan gå tillbaka till gården för att hämta med mig Noel. Bestämde i bilen på vägen hem att vi skulle åka pulka i våran backe istället. Humöret gick genast upp för Noel! Tur de! Vi hade jättemysigt och åkte flera gånger! Levi började frysa och vi begav oss hemåt efter en timmes pulka åkning. Tyvärr skrek Levi hela vägen hem för att han frös så mycket stackarn.

Noel och Levi fick dela pulka eftersom Noel bara ville åka Levis pulka.



Noel i pulkan Levi kröp runt i snön



Kvällen spenderade vi hos mamma!

Öppna förskolan Premiär!

Publicerat: 2010-01-20 Kl: 20:58:40 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer


Idag var det alltså Öppna förskolan premiär för 2010! Har verkligen saknat att vara där. Har ju i stort sett "bott" där sedan oktober 2007 när Noel bara var 2 månader gammal. Efter vi lämnat av Noel på förskolan, dom skulle ut och leka på en gång, så åkte jag och Levi och hämtade upp Michelle och Mio. Mio fick både låna Noels bilstol och plats i syskonvagnen. Undra hur många som tog våra små söta barn för tvillingar idag där dom satt snällt bredvid varandra i vagnen!




Vi mötte upp Jossan och Nick, Linda och Meja, Malin och Leia på Öppna förskolan. Vad jag har saknat ER Alla! Barnen lekte massor kröp omkring och hade sig! Blev lunch för alla barnen där innan vi begav oss upp till Waynes för lite lunch för oss mammor. Vi satt länge och bara pratade innan vi åkte hemåt. Lämnade av Michelle och Mio för att sedan åka mot förskolan. Jonas hade redan hunnit dit så vi möttes upp där. Noel blev riktigt förvånad och glad när både mamma och pappa och Levi hämtade.

När vi kom hem så kom vår alldeles egna Tant Sandra på besök! Hon försöker lura på oss en söt liten hund... =)


Båda barnen somnade för lite mer än en timme sen och sover så sött. Har varit in och kikat på dom små skruttarna.

Ska ladda upp bilderna från kameran från. Lägger in dom senare.


Imorgon blir de utflykt!

öppna förskolan premiär 2010 Mio o

Publicerat: 2010-01-20 Kl: 10:05:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


-402f4a516ac1a9daa2997dc9a7c0059.png

öppna förskolan premiär 2010 Mio och Levi står och jobbar. Nu är det sångstund.


pulkaåkning efter dagis hämtning i

Publicerat: 2010-01-19 Kl: 15:26:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


15fc15cb0bb1b495dd56d3bd460da7cf.png

pulkaåkning efter dagis hämtning idag. Ikväll ska vi hem till mormor som fyller år idag! Massor med härlig snö ute! Kramar


Äntligen!

Publicerat: 2010-01-18 Kl: 10:59:13 | I kategori: Noel | 4 kommentarer


Äntligen är vi alla friska och Noel är nu på sin älskade förskola. Han blev så glad när vi kom dit och han fick se alla kompisar och att även Nattis var där!! Hon ska nämligen börja på Noels avdelning och håller på med sin inskolning nu. Det verkar gå bra! Hon skulle visa mig alla saker som fanns där! Noel sprang in till alla kompisrana på en gång. Dom hade fruktstund. Jag passade på att lägga upp alla kläder och blöjor där dom ska vara. Vi ploclade hem allting före jul så att vi kunde börja om på ny kula. Underbart att se hur glad han va av att få komma tillbaka!

Efter vi lämnat av Noel så åkte vi och handlade lite. Tänkte baka bröd i veckan. Eller kanske redan idag vi får se. Just nu så sover Levi en stund. Så jag passar på att skriva här. Tänkte försöka ta mig till IKEA i veckan oxå. Hm... kanske redan idag kanske. På Onsdag i alla fall blir de Öppna förskolan. Ska hem till Jossan med lite flyttkartonger och sånt och hjäpa henne att packa också. Så skönt att vara tillbaka i lite rutiner. Jonas har massor att göra på jobbet. Så vi är alla glada!

Juste jag berättade för personalen på Noels förskola att talet har lossnat. Det första han sprang in och berättade för alla sina kompisar var "Titta jag... Yoda, jättefin" Han har nämligen på sig en tröja som han fick av sin mormor med Yoda på! =)

Idag fyller min moster år! Grattis på Födelsedagen!!!

Nu ska jag försöka klura på i vilken ordning jag ska göra allting denna vecka!

Visst är tröjan fin!
bild lånad från HM


Julgransplundring och kalas!

Publicerat: 2010-01-17 Kl: 14:55:00 | I kategori: Levi | 5 kommentarer


Ja julgranen har varit borta hos oss i en vecka nu så det är inte hos oss det är julgransplundring. Min farmor kom och hämtade Noel strax efter 12 idag för att åka med honom på julgransplundring. Noel har pratat om det hela morgonen. Han har varit väldigt tydlig med att han inte vill träffa tomten i alla fall =) hihi! Han verkligen sprang och satte på sig jackan och skorna och var alldeles överlycklig när hon kom och hämtade. Tror dom kommer få det riktigt roligt!

Jonas åkte iväg och tränade medan Noel ändå var iväg. Jag och Levi har busat här hemma. Han fick äta lunch själv igen och det avslutades med ett bad i handfatet! Han uppskattade de väldigt mycket. Nu ligger han och sover och Jonas har kommit hem. Noel är fortfarande iväg så jag misstänker att dom har skoj!

Ikväll ska vi hem till min morfar som fyller år idag! Det ska tydligen bjudas på middag tema utländskt! Spännande! Jag har suttit och knåpat ihop en liten present till morfar som jag tror kommer uppskattas! I januari kommer att att firas många födelsedagar då det är många som fyller år nu!

Grattis morfar på födelsedagen!


Helgen har annars varit lugn. Idag för första gången har Levis ögoninflammation helt försvunnit! Det tog tid men nu är den borta. Var även rädd att jag skulle få den men jag har klarat mig. Vi var hemma hela dagen igår. Jag har nog aldrig varit hemma så mycket som jag varit nu i början på dte här året. Känne rinte riktigt igen oss själva. Vi brukar alltid fara omkring! Dags att bli ändring på de nu när alla är friska!



Ska ner och leka med min älskade Jonas och vår minsta underbara son Levi
men först ska jag bjuda er på lite bilder från levis lunchbad!




Fredag.

Publicerat: 2010-01-15 Kl: 13:29:19 | I kategori: Syskon | 2 kommentarer


Fredag idag då! Skönt! Noel är nu frisk från sin ögoninflammation eller ja de va han redan igår. Men eftersom det kan vara bra att vara hemma en dag extra där man inte är sjuk så blev de ingen förskola för honom och idag är han ju ledig. Så på måndag blir det dags igen (om inget oförutsett händer, peppar peppar) Levi däremot har fortfarande kladd kvar i ögonen. Han vaknade imorse och kunde knappt se, som vanligt nu dom senaste dagarna. Men under dagen så har dte vara betydligt mindre. Så förhoppningsvis är det borta till helgen. Imorgon börjar babysimmet för Levi igen (Noel har nu paus från sin simning) Tyvärr får vi nog hoppa över det eftersom dom delar samma vatten i samma bassäng om ni förstår vad jag menar.


Hejdå nu ska jag gå och jobba!



Idag så ringde dom från Fresta församling angående dopfest. Alla barn som döps i Fresta kyrka får komma tillbaka på dopfest. Nu var det så oturligt att jag glömde bort att amäla mig och Levi när vi egentligen skulle gått i augusti-september förra året. Det var ju i samband med att vi flyttade. Pappret försvann och när jag väl kom på de och ringde så hade dopfesten redan varit samma dag jag ringde. Men dom flyttade över oss till vårens dopfest. Så nu i februari så är vi välkomna på dopfest med sång i kyrkan och efteråt bjuds det på fika! Vi hade riktigt trevligt på Noels dopfest och hoppas detta kommer bli en repris. Längtar!

Just nu är det tyst här hemma.
Efter båda barnen ätit lunch. Levi fick äta själv då vi upptäckt att han inte vill bli matad längre. Han verkligen gallskriker och hugger efter skeden med händerna. Så nu fick han sitta i blöja och äta själv. Det har nog aldrig varit en så lugn stund när Levi ska äta mat. Noel däremot är det "upp på stolen ner under bordet oj ett fönster, nämen titta en bil i hallen" ja allt annat än koncentration på maten. Fantasikt att han ändå får i sig maten. Nu är det som jag skrev lugnt här hemma. Noel la sig i sängen med nappen och kossan självmant. Han såg så trött ut så jag tog ut Levi därifrån och stängde dörren. Levi såg lika trött ut han så jag la även honom i sängen. Två minuter tog de innan mina skruttar somnade. Det är helt otroligt. Det kan verkligen ta hur lång tid som helst ibland och de slutar ändå med att en av dom inte somnar!


Hmm... Det är ser gott ut. Ska nog prova lite!


Kladdigt Åh en sked Handen är bättre, Mums!


Titta så fin man är efter att ha ätit själv!
Ser ni att han är röd runt ögonen det är från ögoninflammationen!


Har även fått reda på att vi ska göra en liten tripp hela familjen. Ingen semster utan som vi gjorde till Sundsvall där Jonas ska jobba och vi ska utforska en ny stad. Staden är hemlig för att dra ut på de. =)



In i garaget som ligger alldeles intill huset


Han fick testa och se hur kallt de va att gå ut sådär.
Kan meddela att han kom in ganska snabbt igen!


Ha en trevlig helg! Ska försöka blogga lite bättre nu!

9 månader

Publicerat: 2010-01-12 Kl: 13:44:36 | I kategori: Levi | 2 kommentarer


Jag har helt glömt att skriva att Levi blev ju 9 månader på annandagen den 26 december. Det är ju ett tag sen och snart blir han ju 10 månader. Tiden går fort och vips så är han 1 år och springer omkring. Min lillplutt!
Vi var ner till BVC för att väga honom den 4 januari eftersom BVC har stängt under julen för vanlig vägning. självklart får nyfödda bebisar och annat akutfall komma. Så vi väntade tills dom öppna igen.

Nu väger han 10,4kg och är 74,5cm lång.

Han går snabbt runt möbler, klättrar upp för trappan (när vi går bakom såklart)
"snackar" hela tiden på sitt sätt, Tok skrattar så fort han får syn på Noel.
Världens goaste lilla kille som oftast alltid är glad!
(Men han har ett hett temperament)
Levi


Levi 9 månader
hos farmor och farfar

Tisdag.

Publicerat: 2010-01-12 Kl: 11:13:42 | I kategori: Syskon | 0 kommentarer


Idag är det tisdag. Ja det visste ni väl redan. Noel ville inte sova igår heller. Jag somnade inne i hans säng och vaknade kl 1. Då sov han redan så jag gick in och la mig men hade då själv svårt att sova. Jonas sov då redan sen några timmar tillbaka eftersom han ska upp och jobba. Mycket som man tänker och funderar på som gör att det inte går att sova. Måste lära mig att släppa på alla tankar. Hur lätt är de då?!

Både Noel och Levi vaknade vid 7 imorse. Kladdiga och klibbiga i ögonen så det var bara att börja med att badda ögonen och torka rent. Vi myste i sängen en stund innan vi gick upp och åt frukost. Noel ser genast mycket bättre ut i ögonen. På Levi ser dte oxå bättre ut än igår. Så vi får väl se hur dagen ser ut. Levi ligger och sover och Noel myser framför en film.

Drömmer oss bort till solen...

Noel på Ramsö i somras.


Ögoninflammation.

Publicerat: 2010-01-11 Kl: 11:17:15 | I kategori: Noel | 2 kommentarer


Helgen har varit allt annat än bra. Mycket har hänt och kommit fram. Som ni säkert förstår är det så pass privat och det inte kommer skrivas om det på bloggen. En jobbig tid väntar men vi hoppas att det blir bättre snart. Vill bara betona att dte har inget att göra med barnen eller mellan mig och Jonas. Punkt!

Igår kväll åkte julen ut
och så dystert och mörkt de blev i vardagsrummet. Måste komma iväg till IKEA och inhandla lampor till vitrinskåpet nu och värmeljus och blockljus i alla dess former. Det är ju faktiskt mörkt även fast de är snö ute fortfarande. Känns helt underbart att snön ligger kvar. Senaste veckan har vi knappt varit ute förutom någon enstaka gång pga den kyla som varit. Vill inte gå ut med barnen i onödan i -22.

Medan bäst vi höll på att plocka ner julen så såg jag på Noel att det kom gul tjock vätska ur hans ögon. Torkade bort de och de kom genast mer. Ögonen blev röda nertill, irriterande och glansiga. Köpte sånna dropit på apoteket pipetter med vattenbad i som jag genast droppade i hans ögon. De blev bättre på en gång. Levi somnade jättebra igår vid 19.30 men Noel var svårare. Tror att ögonen irriterade massor och gjorde ont. Han låg i sängen hela kvällen men somnade inte. Jag och Jonas satt nere i vardagsrummet och tittade på första Johan Falk filmen igår ihopp om att Noel skulle somna. Såklart hände ju inte de.

Jonas gick upp en gång så stängde Noel precis dörren till Levis sovrum och sa:
-Levi sover
eller ja som han säger "Vevi fover"
Sötungen ville bara kolla att lillbrorsan sov haha!


Vi gjorde flertalet försök att få honom att somna. Både jag och Jonas började ju bli riktigt trötta. Tillslut somnade han i våran säng vid 1-2 tiden inatt och snacka om att man var trött nu imorse. Levi har ju då sovit länge och ville vakna vid 8.30 och få sin välling. Noel vaknade en kort stund då med men somnade om nu vid 9 och sover fortfarande. Helst hade man ju velat sova lite längre. Sen har jag sovit dåligt pga det som hänt man ligger och funderar på allt. Jag kan skriva under att idag känner jag mig inte som en människa.

När Noel vaknade imorse så var både ögonen igenklibbade och jag fick badda dom igen. Vi får väl se hur dom ser ut när han vaknar igen. Dessvärre börjar Levis ögon att klibba igen nu man ser den gula vätskan i ögat. Usch tycker så synd om dom när man ska droppa vattnet i ögonen på dem. Någon som har tips på hur man bäst gör sig av med ögoninflammation. Det smittar ju snabbt och självklart blir de inge dagis för Noel förrens det läkt ut.

Ögoninflammationstips?!

Hoppas Hoppas!

Publicerat: 2010-01-08 Kl: 17:13:00 | I kategori: Syskon | 7 kommentarer


Vi har haft en alldeles lugn och skön vecka utan stress. Nästa vecka börjar vardagen igen för våran familj. Noel är tillbaka på sin förskola och Jonas är helt tillbaka på jobbet igen. För mig och levi blir det träffa vänner och gå på öppna förskolan. Det här året är de år då alla våra bebisar fyller 1 år. Först ut är lilla Mio! =) Ska bli spännande!

I veckan har vi försökt få besök fårn Jossan och hennes barn men det har inte klaffat. Får ta det en annan gång. Hade varit kul för Noel och Elika att leka lite innan det är dags för förskolan igen. Men som sagt jag kommer och tar med mig Elika hem en dag så får ni packa. Då ska vi busa här hemma.

Jag och Jonas har börjat och kika på en grej. Det är absolut inte hemligt men skriver inget i bloggen om de. Hoppas Hoppas som sagt.

Nu är det helg och ikväll ska vi hem till Jonas bror och äta middag. Har hört att det kommer bli någonting riktigt gott. Let´s Dance ska vi se ikväll oxå. Det är ju som sagt premiären!

Noel och Levi har lekt massor tillsammans idag! Så mysiga.
Älskar mina underbara barn och min underbara sambo och älskling!



Grabbarna sitter i stolen hemma hos farmor och farfar.


Stolen har funnits med länge.
Jonas och hans bror satt tillsammans i den när dom var små!

Jul-ledigheten!

Publicerat: 2010-01-04 Kl: 23:46:44 | I kategori: Våra Äventyr! | 6 kommentarer


Hej alla mina underbara trogna bloggläsare.

Trots att jag knappt skrivit i bloggen på 1 månad. så har jag mellan 35-50 unika besökare varje dag! Tack ni som fortfarande är intresserade och vill läsa! Det betyder mycket. Min lååånga bloggpaus beror på personliga skäl som jag inte tänker ta upp i bloggen. Behövde helt enkelt vila huvudet och alla krav lite grann.
Sen jag bloggade senast så har jag bara njutit och myst med min familj i flera veckor nu! Nära och kära och vänner! Ni gör mig lycklig jag hoppas ni vet om de! Tack för allt!


Nu ska jag försöka mig på en liten sammanfattning av det som varit. Noel har börjat prata 3-4 ordsmeningar klockrent! Levi klättrar upp för trappan. Ja mycket har hänt. Idag var vi och hälsade på Jossan och hennes busungar! Elika har blivit så duktig på att prata hon med. Nick har verkligen blivit stor. Vi var tvugna att ställa honom emot Levi för att se den "lilla" skillnaden mellan dom. (Läs: inte mycket) Stora grabbarna. Kärt återseende då vi inte setts på länge eftersom dom varit uppe i Sundsvall.


Brorsorna på väg till pulkabacken!

Julen firade vi hemma hos oss. Min mamma och Jonas föräldrar var här. Jonas bror och min mormor och morfar oxå. Vi hade dte jättetrevligt. Glöggfika och sedan Julbord efter de blev de kalle anka. Tomten kom på besök och skrämde livet ur Noel som var helt förstörd. Han vinkade gärna till Tomten när han skulle gå. Efter de delades resten av alla klapparna ut under granen. Förberedandet av kalkonen tog fart och sedan blev det alltså kalkon, potatis, gräddsås och ärtor till middag! Har nog aldrig varit med om en middag som var så tyst! Alla bara njöt av maten då tallrikarna skrapade! =) Första gången vi gjorde kalkon och det kommer vi göra fler gånger!
Tack för alla julklappar och trevligt sällskap!!


Granen 2009


Vaddå skeptisk?!


Mellandagarna gick åt till att besöka resten av släkten. Massor med pulka åkning och långpromenader. Träffa vänner och vips så var det Nyår oxå.



Vinterpromenad på annandagen!


Levi sov i vagnen under hela tiden vi var ute i 3 timmar


Nyår spenderades hos Jonas syster. Hon har en dotter som är 3 år och Noel och hon leker så otroligt bra ihop. Kan nog bara minnas en enda gång dte var något litet tjaffs mellan dom. Vi började dagen med pulkaåkning i deras park som låg i närheten. Vi åt god mat och hade trevligt framåt kvällen. Barnen höll sig vakna till 12-slaget och såg raketerna och skålade pommac tillsammans med oss vuxna. Levi sov inne och vaknade inte av raketerna. Vå åkte hem vid 1-tiden och både barnen sov i bilen. Tack för ett trevligt nyårsfirande.


Familjen på 12-slaget! Levi ligger inne och sover

Det blev ett besök på Andys lekland oxå tillsammans med Michelle och Mio och Malin och Leia. Vi tog med oss Erica oxå eftersom Noels kompis inte kunde följa med. Vi får hitta på något när ni inte tänker bli sjuka igen Mia! ;-)

Levi och Mio


Kortspel och mycket god mat har det blivit mycket utav under dessa lediga dagar.


Noel och Levi sitter i trappan. Visst är som underbara!

Middag hos pappa. Även den dagen började med pulkaåkning och min kära snowracer togs fram ur pappas garage. Noel fick åka på den och ni kan ju bara gissa vem som älskade de! =) Jonas såklart! Ja han oxå men speciellt Noel som inte ville att pappaJonas skulle låna och åka själv på den. hihi
När dte började bli lite kallt gick vi hem till pappa och han började med maten.
3 rätters. mums!!! Helt underbar mat vet nog aldrig om jag ätit så gott som under den här julledigheten!
Vi spelade kort till klockan 3 på natten innan vi gick och la oss och sov över hos pappa!


Självklart har vi tagit en massa bilder under ledigheten. Älskar att föreviga underbara ögonblick. Önskar dock att vi hade en riktigt vidoekamera som kunde filma Noel när han pratade. Vet ni vad "päschusch" är? Klura på den ni!

Gott nytt 2010 på er!!!!

Jag och Jonas december-09

RSS 2.0