Sunwing resort Makrigialos!

Publicerat: 2010-06-17 Kl: 13:48:39 | I kategori: Våra Äventyr!


Fick en fråga angående hotellet och tänkte kort skriva lite om de!

Hotellet är uppdelat i olika lägenhetsbyggnader beronde på vart man vill bo. Nära havet, nära poolen, huvudbyggnaden, nära lekplats för barn, lite lugnar, mitt i. Ja Det finns nog alla möjliga krav beroende på vad man vill få ut av sin vistelse. Vi bodde i huvudbyggnaden Apollon i en 2-rumslägenhet med stor balkong. Perfekt med 2 rum så att barnen kunde få sova ostört medan vi vuxna kunde sitta uppe och prata en stund och njuta av den underbara kvällen!

Vi beställde All inclusive och hade frukost lunch och middag redan betalt. Kan säga att vi inte var ensamma med det beslutet utan de flesta gästerna (barnfamiljerna) hade valt samma! Maten var riktigt bra och variationsrik. Middagarna bestod av olika teman för varje dag allt för att det inte skulle bli samma mat varje dag. Barnen åt av Lollo och Bernies Buffé och fick självklart äta av vår buffé dom med! Restaurangutbudet är lagom och inom gångavstånd. Precis utanför entrén ligger en fin restaurang och vi åt på en restaurang en bit ner på gatan som vi blev väldigt förtjusta i! Barnvänlig då dem hade en lekplats utanför restaurangen som barnen fick leka på! Utbudet är inte så stort som i Chania (den större staden på andra sidan ön) men är lagom om man är ute efter en lugn och skön semester och inte behöver lämna hotellområdet om amn inte vill.

Utbudet av shopping är inte heller jättestort. Men det finns några väldigt trevliga butiker på gångavstånd från hotellet. Med början strax utanför hotellet. Vi köpte med oss fotbollströjor och andra märkes T-shirtar hem och lite solglasögon och armband och annat smått kul som man vill ha med som minnen från semestern.

På själva resorten finns ett stort utbud av aktiviteter både för barn, ungdomar och vuxna. Miniland och Lollo och Bernie är ständigt på besök. Varje fukost kom dom och skulle äta sin frukost och busade med alla barnen. Det var väldigt uppskattat! Det finns 4 pooler på området. En 30 cm barnpool med solskyddssegel över som är perfekt för dom minsta. En 60 cm pool för dom lite busigare barnen. en familjeppool som var 110cm. På övre däcket fanns en sportpoolen där alla sportaktiviter hölls, 110-280 cm djup. För vuxna finns vattengympa i sportpoolen och träningsklasser om man skulle vilja de i Helth Club. Det fanns även utflykter att åka på om man skulle vilja. Vi valde att hoppa över de och bara sola och bada på hotellet.

Som barnfamilj är dte lätt att känna sig "i vägen" med t ex barnvagn, barnstolar, barn som skriker, gråter, spiller, skrattar busar, springer runt. Här är det OKEJ! För alla barn gör så! En lekplats fanns uppe på soldäcket (där man åt buffén) som barnen kunde leka vid. På kvällarna var det minidisco för barnen och sedan familjeshow med 4 otroligt duktiga showartister varje kväll. Olika uppträdanden varje kväll! Där kunde vi sitta och njuta av en bra shox och dricka paraplydrinkar!

Som första resa kunde det inte blivit bättre vi kunde koppla av, njuta av solen, busa med barnen, sola, bada, gå på shoppingtur, leka på stranden, äta på restaurang och bäst av allt slippa tänka på att laga mat för en vecka!
Vi kommer varmt att rekomendera barnfamiljer att åka dit! Är man ute efter mer storstad och shopping ska man nog leta sig bort mot Chaniakusten!
Vi är otroligt nöjda!


Utsikten från vårt rum var sagolik!



Kommentarer
Postat av: Mikaela

Tack så jättemycket för svaret! Jag är väldigt sugen på att åka dit. =)

Får tjata lite på min sambo så vi kan åka dit nästa år.

Vi väntar vårt andra barn nu som är beräknat till den 3 juli. Det är nog ganska lagom ålder för den minsta om vi åker nästa år då han/hon fyllt 1 år.

Vi var på Mallorca förra året med vår son som då var 1 år och 4 månader.

Hur mycket kostade er resa?...förstår om du inte vill berätta. Annars kan du bara svara på ett ungefär vad det kan kosta att åka dit två vuxna och två barn.

2010-06-17 @ 16:39:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0