Två akuta besök

Publicerat: 2010-04-06 Kl: 20:42:13 | I kategori: Våra Äventyr!


Imorse var allt som vanligt igen. Jonas hade åkt till jobbet innan vi vaknat och Noels påsklov fortsätter. Vi hade planerat att träffa Michelle och Mio nere på öppna förskolan idag. Men strax innan avfärd så skulle jag bara ställa in det sista i diskmaskinen. Diskmaskinen är det bästa Levi vet i köket (Tidigare var mat de bästa han visste i köket) Han brukar alltid stå och titta medan jag ställer in disken. Dom senaste dagarna har han börjat gå mer och mer och han gick något steg mot diskmaskinen, tappar balansen och ramlar och slår i munnen i luckan som var nerfälld. Först trodde jag inte att det var någon fara men sen såg jag att de blödde ganska mycket ur munnen på honom. Det slutade inte att blöda, jag spolade och spolade.

Ringde Jonas som jobbade längre bort än vanligt och kunde inte komma hem. Noel blev orolig och riktigt skärrad. Försökte ringa mamma men inget svar. Då tänkte jag snabbt och klädde på barnen och satte ner dom i vagnen och gick mot tandläkaren. Vi bor nästan grannar med tandläkaren. Har väl 1-2 minuter dit. Fick prata med en tandsköterska och vi fick tid kl 13.10 för hon tyckte att det var värt att titta på om det skulle behöva röntgas eller om tänderna flyttas på sig. Kändes skönt och lugnet efter stormen smög sig på! Skönt att kunna andas ut. Jag är inte rädd för blod eller skador och sånt. Men när det handlar om munnen och tänder blir jag riktigt orolig.




Vi passade på att vara ute och leka en stund. Noel lekte en kort stund men hoppade sedan upp i vagnen igen och ville gå. Tror att han tyckte det var väldigt jobbigt det som hänt. Han blev väldigt orolig. Vi gick en långpromenad i solen och det var riktigt skönt. Skickade sms till Michelle och berättade vad som hänt och att vi inte skulle komma till öppna. Strax efter ringde Tess och var orolig och fick strax efter de sms från Jossan så jag ringde upp henne och berättade. Alla var oroliga. Skönt att få prata av sig! Vi gick hem och åt lunch innan det var dags att bege sig tillbaka. Tandläkaren och tandsköterskan var jättetrevliga och kände och tittade på tänderna. Levi öppnade munnen och var jätteduktig. Tänderna satt där dom skulle och vi ska nu bara vara uppmärksamma på om tänderna skulle ändra färg och att han inte ska äta knäckebröd. Vilken lättnad. Levi fick en tandborste och Noel fick en tatuering.


Efter besöket så bjöd vi in oss hos Jossan som glatt tog emot oss. Vi var ute och lekte med barnen. Noel blev väldigt glad av att se Elika och busade med henne på en gång. Han har pratat om både henne och Jossan i flera dagar nu. Levi och Nick kröp runt i sanden. Nick har ju börjat krypa nu. Lite svårt att krypa i sand bara. Vi var ute ett bra tag och Jossan hade med sig frukt till barnen. Noel sprang och hämtade snöskyffeln och krattan och började skyffla bort den sista snön som fanns kvar där. Elika hängde på! =) Kul var det att se dom!


Dom skulle bära hinken tillsammans.


Levi och Nick i sandlådan.

När vi varit ute ett tag och dom små börjat tröttna så gick vi in. Jossan gjorde iordning pannkakssmet och vi gräddade plättar i stora lass. Tack för middagen! Underbart gott och fika efteråt! Barnen lekte och hade roligt. Vi satt och pratade och hade riktigt trevligt. Nu var det ett tag sedan vi sågs. Noel ville hinna med att göra allt som vi gjort hos dom tidgare. Baka bullar, leka med lera, leka uppe, leka nere, titta på film, spela spel, haha! Vaddå göra en sak i taget! Vi var kvar länge och kom inte hem förrens 18.30. Jonas blev glad av att se oss. Dom hoppade i badet alla 3 och Levi somnade strax efter de. Noel var trött han oxå och somnade strax efter lillebror.

Lång dag med två akuta besök. Ett hos tandläkaren och ett hos Jossan.
Tror vi haft "Jossan-och-barnen-abstinens" allihopa här! Noel sa till Jonas tidigare i veckan när han skulle lägga honom. "Mamma inte hemma, mamma är hos Jossan"

Kommentarer
Postat av: Josephine- Mamma till Elika & Nick

Hihi, Ja för jag är så rolig... ;-) Vi har saknat er oxå. Verkligen skoj att ni kom bara sådär :-)

2010-04-06 @ 20:53:22
URL: http://wwwmammatillelika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0