Birsta

Publicerat: 2009-10-28 Kl: 22:22:34 | I kategori: Våra Äventyr! | 5 kommentarer


Idag har vi spenderat dagen i Birsta. Vi har hunnit med massor med roligheter!!! Men är helt slut efter dagens bravader så det blir ingen uppdatering idag. Imorgon får ni en utförlig uppdatering om ni vill såklart?!
Barnen somnade på en gång efter middagen och sover sött sen ett par timmar sen.

Nu blir det sova!!

Ps Jossan och Mia, Det blev rödvin till middagen idag! Riktigt gott var det!!! Ds


Allt annat än myskväll...

Publicerat: 2009-10-28 Kl: 09:36:57 | I kategori: Våra Äventyr! | 3 kommentarer


Ja det där med myskväll meed gottigott och tv-tittande, ja det var ju bara att glömma. Levi skrek hela kvällen och vägrade somna. Han som sovit så bra här både på hotellet och på dagarna i vagnen. Han är mer van att sova i sin egen säng än i vagnen men i det här lilla hotellrummet får det inte plats någon resesäng... Nå väl det har ju gått bra att sova i vagnen fram tills igår. Han skrek och skrek och var sååå trött. Han skrek liksom medan han sov. Noel blev orolig och kunde inte somna han heller. "vevvi lessen" sa han hela tiden. Det är ju svårt att komma undan när man är på ett hotellrum. Vet inte varför som Levi skrek så mycket heller. Tillslut blir man själv trött och helt färdig av atthöra han skrika sådär. När klockan började närma sig 22.30 fick vi nog. Jonas tog med sig Levi nertill receptionen för att försöka få honom att somna lugnt i famnen. Jag stannande kvar med Noel för att få honom att somna utan att behöva vara orolig. Vi berättade för honom att Levi bara skrek för att han var såå trött och att det inte var någon fara med honom. Det är viktigt att förklara ochsätta ord på barns känslor och funderingar i alla fall så gott det går!

Noel somnade på en gång. Tog kanske 4 minuter så sov han. Jonas kom tillbaka efter 10 minuter med en sovandde Levi. Vi la oss ner för att sova...

Levi vaknade flera gånger under natten och skrek. Det var längesen han skrek sådär på natten nu. Vi har haft riktigt tur att han faktiskt sovit bra men man känner sig som zombie när det kommer en sån natt. Han fick ligga ivåran säng. Det jobbiga är att det är två sängar som vi skjutit ihop. Så dom glider isär närman ligger i mitten. Så trångt var det att ligga i en säng.


Morgonen fortsatte i samma tema. När jag duschade så hörde jag en duns... Det var Levi som trillade ur sängen. Jag hade bullat upp medtäcken och kuddar och lagt fleeceåkpåsen nedanför. Men det hjälperinte för någon som kryper. Självklart ramlade han ner så han träffade kroppen på fleeceåkpåsen men huvudet träffade golvet. Ajjjjjj Ajjjjjj Så nu har Levi en bula och ett blåmärke på pannan.

Ja man känner sig sådär lagom pigg nu men det är bara att ta tag i dagen med ett stort leende på läpparna och hitta på massa roliga saker så man glömmer att man är trött. Vi har i alla fall varit och ätit frukost. Linda och Meja stannade på rummet då Linda känner sig dålig. Hoppas att hon blir frisk snart!!!

Idag tänker jag att vi ska ta bussen till Birsta och göra ett besök där. Ska bara klura ut vilken buss och vilken tid dom går.

Hoppas ni får en toppen dag!!!
Kramar från oss!



Bjuder på en av dom sista bilderna med den här kameran

Bebisträff

Publicerat: 2009-10-27 Kl: 21:19:13 | I kategori: Våra Äventyr! | 1 kommentarer


Klockan 11 mötte vi Lindas kompis E, som är från Sundsvall, nere i recpetionen. En jättetrevlig tjej! Vi gick mot Village (en butik) där hon skulle in och handla en inflyttningspresent till henne vi skulle hem till. Vi stod utanför med vagnarna men jag tror att jag måste ta mig dit någon dag och kika lite. Efter det gick vi mot ett salladsbuffé ställe. Minns tyvärr inte vad det hette. Vi köpte salladsbuffé och tog med oss. Fanns allt att välja mellan och man fick plocka själv. Fräscht och riktigt bra! Någon som vet va den heter?!

Efter de gick vi och handlade korv på Sibylla till Noel innan vi kom fram till Lindas kompis E kompis L (vill inte skriva ut namn i bloggen då jag inte vet om dom vill de) Vi trängde in vagnarna i hennes lägenhet, domtog upp hela hallen. L har en son som är 4 månader. Både L och hennes son S var jättetrevliga och hade en jättefin lägenhet med många fina inredningsdetaljer. Inspiration! Barnen låg under babygymet medan vi satt i soffan och åt våra egengjorda sallader. Noel sprang runt som en liten kalv på grönbete. Allt var ju nytt och spännande. Levi kröp omkring under babygymet och glömde helt bort att han var hungrig. Tillslut tröttnade han och kom ihåg att det var ju lunchdags. Vi tjejer pratade på som aldrig förr. Finns massor att prata och fråga om när inte alla känner alla! Vi hade riktigt trevligt. Levi blev trött och somnade i vagnen efter lunchen. Noel fortsatte att äta korv och plocka med allt som fanns. Roligast var en liten spegel som han fick till att vara en telefon som han gick och pratade i hela tiden. Vi fikade, drack kaffe och åt Almondy tårta. Supergod!

E skulle åka och jobba men vi stannade kvar ett tag till. Barnen sov i omgångar alla utom Noel som höll lådan hela dagen! Oj vad vi skrattat åt honom idag. Tookstolle. Klockan närmade sig 16 och Jonas ringde och sa att dom strax skulle åka tillbaka till hotellet. Vi klädde på oss och Tackade för en toppendag och gick mot hotellet. Vi hittade tillbaka på en gång! Nu börjar man ju känna sig hemma här! Mötte killarna i receptionen och Noel somnade i vagnen. Inte så konstigt som han hållit igång!  Innan middagen gick vi upp på rummet och vilade. Levi busade med Jonas medan han ringde vårt försäkringsbolag om vår kamera. Förhoppningsvis får vi ut en ny kamera genom att endast betala självrisken. Kommer då att få en annan modell då den vi har inte produceras längre! Toppen!

Väckte Noel så att han inte skulle sova förlänge. Hmm... Inte det lättaste. Fick tillslut upp honom. Då hade Levi somnat i sängen. Jag la mig med Noel bredvid och myste men han somnade oxå. Jag och Jonaslåg och tittade på våra underbara pojkar och visst blir man fylld av kärlek av att göra de!!!

18.30 gick vi mot restaurangen Tandoori för att äta Indiskt! Det var inte så mycket folk (vardag, jag vet) Toppen bra för oss med 3 barn som inte alltid vill sitta still eller vara restaurang tyst! Det bästa meddenhär restaurangen var att dom hade ett lekrum för barn som var riktigt bra! Noel lekte massor där. Maten var supergod!



Gyllene ögonblick
Nu är vi tillbaka på hotellet och en riktigt myskväll väntar med lite gottigott och tv-tittande! Måste berätta om våra underbara pojkar. Levi låg i våran säng och Noel satte sig gränsle över honom och tog tag i hans händer och smakade lite på honom så att det killas och kittlas så där ni vet! Levi skrattade verkligen hur mycket som helst! Noel med för den delen. hihi Vi filmade med min mobil. Oförglömligt ögonblick


Imorgon bär det nog av till Birsta!





Dag 2 i Sundsvall

Publicerat: 2009-10-27 Kl: 09:58:25 | I kategori: Våra Äventyr! | 3 kommentarer


Kvällen var lugn igår. Åt på Kina restaurang. Gick tillbaka till hotellet och båda barnen somnade på en gång. Jonas var trött efter dagens arbete och väl värd en lugn kväll!

Imorse var Noel svårväckt. Levi vaknade på sin bästa sida. Tyvärr har Levi blivit lite hostig under natten så hoppas att det inte blir värre. Vill ju inte sitta inne på hotellet resten av tiden. Linda och Meja kom hit vid 8-tiden och vi gick ner och åt frukost. Så underbart att bara få gå och plocka det man vill ha. Finns ju massor att välja på! Noel tycker bäst om prinskorvarna och kaviarn och juicen! Fast roligast är ju att springa fram och tillbaka mellan receptionen och frukosten. Dom ligger precis bredvid varandra och det är inte så mycket folk på hotellet så han stör ingen.


Nu är vi tillbaka på hotellrummet. Har plockat iordning på våra saker så att det inte ser ut som ett bombnedslag här. Noel tittar på barnkanalen och Levi ligger bredvid mig i sängen här och är lite trött.
Idag ska en kompis till Linda komma och möta upp oss på hotellet så ska vi gå och köpa med oss lunch och gå hem till en kompis till henne som har en bebis. Där ska vi spendera våran dag. Vi får helt enkelt se vad som händer. =)


Levi och Noel igår på Charm i In Gallerian

Vill passa på att Tacka för alla fina kommentarer jag fått under vår vistelse här i Sundsvall! Det värmer och gör att jag känner att det faktiskt inte är så tokigt i den här fina staden Sundsvall!
Vill även välkomna alla nya läsare jag fått! Kul att ni kikar in och hoppas ni vill stanna!

Hoppas på tur!

Publicerat: 2009-10-26 Kl: 21:52:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer




Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos PirumParum i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!

Första Intrycket- sådär

Publicerat: 2009-10-26 Kl: 18:47:54 | I kategori: Våra Äventyr! | 4 kommentarer


Första intrycket av Sundsvall är väl sådär...

Jag och Linda gick runt i stan med barnen.
Vi gick in i gallerian IN som ligger i Sundsvalls centrum. Rörigt och väldigt komplicerat. Vi förstod inte riktigt logiken och det var svårt att komma runt med barnvagn. Vi irrade omkring ett bra tag innan vi någolunda förstod oss på hur allt låg ihop. 3 byggnader som sitter ihop med en liten "gång tunnel" högst upp. Vissa rulltrappor var avstängda och vissa hissar. Tillslut hittade vi vår glad vän "Den gröna hissen" som tog båda vagnarna med 3 barn och 2 vuxna. Vi gick in och ut flera gånger innan vi förstod hur man skulle gå. Gick in på Name It och köpte lite kläder till barnen. Levi och Meja blev hunggriga och fick mat. Vi fortsatte runt ett tag till innan vi satte oss ner på Charm som Jossan tipsat om! Blev en bakad potatis med skagenröra, allt för att sukta Jossan ;-)
Noel fick pannkakor. Efter maten somnade både Noel. Levi och Meja var vakna. Linda och jag satt kvar ett bra tag drack kaffe och pratade en massa.(Kika in i Lindas blogg för bild) Sedan somnade dom efter ny bytt blöja.

Vi gick utoch gick ute ett tag. Var nästan skönare ute än inne faktiskt. Gick in på ica för att handla lite gottigott till hotellrummet och lite barnmat till Levi. Vi skiljdes åt vi hotellet. Hade tänkt fråga mig för i receptionen om en lekpark för Noel att springa och leka av sig i. Tanten i receptionen var varken särskilt trevlig eller hjälpsam. Tydligen finns det ingen lekpark inom gångavstånd och knappt en vägbeskrivning  kunde man få. Jaha vi får väl gå på upptäcksfärd då. Ringde Jonas och frågade hur långt dom hade kvar. Inte långt svarade han och jag skulle aldrig hinna bort till folkparken dit jag fick en karta. Så vi gick in mot stan igen.

Vi gick förbi ett swedbank kontor och jag kom på att jag måste fixa min bankdosa som Noel lyckats spärra...
...Nu kom vändningen...
En riiiktigt trevlig kille som jag fick träffa gjorde att jag fick upp hoppet om Sundsvall. Han blev uppriktigt glad när jag sa att vi var på semester i Sundsvall! Skämtsam glad och hjälpsam! Han tyckte att Noel och Levi var riktigt charmiga och gulliga och duktiga som satt snällt i vagnen medan vi fixade med viktiga papper. Så för att "bara" gå dit för att fixa bankdosan blev att vi fixade med både telefonbank och pensionen! Bra jobbat!
Jag kan säga att jag gick med ett stort leende därifrånoch ut på stan och lekte med Noel. Vi sprang runtoch jagade varandra medan Levi satt i vagnen. Tyvärr sprang Noel in i mig så att jag tappade kameran i marken och den slutade fungera. Så det blir ingamer bilder från Sundsvall...


Innan vi gick hem sa Noel att han ville ha enkorv. Levi sov i vagnen och Noel gick och åt sin korv medan vi gick tillbaka till hotellet.

Nu ska vi strax ut och äta middag tillsammans med Linda Farzad och Meja.
Imorgon är det en ny dag! Som förhoppningsvis går lite bättre. Inte lätt att vara turist inte.

Nu är det inte så att jag är arg eller klagar! Vi har det riktigt bra här och vi har väldigt kul här bara att man känner sig lite vilse! Skriver allt detta med ett leende på läpparna och med siktet inne på nya äventyr!


Godmorgon Sundsvall

Publicerat: 2009-10-26 Kl: 10:01:09 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Barnen har sovit hela natten förutom Noel som vaknade och trillad eur sängen men somnade om igen. Snart dags att bege sig utoch utforska staden Sundsvall. Frukosten är redan avklarad. Levi sover och Noel målar i sin målarbok!!!

Uppdaterar mer när vi åter är tillbaka på rum 208!

kramar




Framme i....

Publicerat: 2009-10-25 Kl: 23:21:19 | I kategori: Våra Äventyr! | 3 kommentarer


....Sundsvall "Stenstaden" Visste ni det!? Att Sundsvall kallas för stenstaden?! År 1888 brann stora delar av staden ner, den så kallade Sundsvallsbranden. Efter långa diskussioner beslutades det att endast stenhus fick byggas i stadens centrum. Därav kallas Sundsvalls stadskärna för Stenstaden. Visst är det lite roligt med historia ändå om hur vissa saker kommer sig!? Läste detta på Wikipedia i bilen på väg upp.

Nog med historia för idag. Nu kanske ni undrar vad vi gör i Sundsvall. Det är nämligen så att Jonas är uppe på ett jobb här i Sundsvall och erbjöd oss att följa med. Inte tackar man nej till ett sånt erbjudande. Jag har aldrig varit i Sundsvall förut och det är alltid kul att se en ny stad och få lite miljöombyte. Får passa på att följa med medan jag är mammaledig och den här veckan passar alldeles utmärkt då det är höstlov och Noel ändå skulle vara hemma från förskolan. Vi är inte själva här uppe utan Jonas kollega Farzad och Linda och lilla söta Meja är självklart med upp! Det ska verkligen bli mysigt att utforska staden tillsammans imorgon. Vad har Sundsvall att erbjuda?! (tips efterlyses)



Noel och mamma i fredags när vi åt lunch forum nacka



Resan upp är en historia i sig! För oss inblandande är den riktigt roligt så här i efterhand. Vi hade lite problem med att komma längre än till Uppsala utan att behöva vända vid Arlanda stad ett flertal vändor innan vi tog oss förbi... Haha! Ja vi kom iväg till slut och kom framvid 18-tiden. Checkade in på hotellrummen och gick sedan ut för att kika efter någonstans att äta. Men vi möttes av en riktigt folktom gågata. Inte en människa var ute och allt var stängt. Okej det örsöndag kväll men ändå vilken skillnad mot vad man är van vid. Nå väl till slut hittade vi en pizzeria som vi sattes oss på som låg väldigt nära hotellet. Efter middagen var vi nog alla trötta efter en lång bilfärd. Noel som hade varit vaken större delen av bilresan och läst böcker var riktigt trött. Men det var lite svårt att få honom att somna. Självklart svårt på ett nytt ställe där allt blir intressant men somnade sött i sin säng. Levi sov hela bilresan och somnade nästan direkt efter att vi kom tillbaka till hotellet igen.


Noel med sina leksaker och böcker utspridda i hans säng. På bild 2 ser ni boken han fick köpa!

Det ska verkligen bli skönt att sova på hotell för att inte tala om hotellfrukost varje morgon. Vi kommer att stanna hela veckan och åka hem på fredag eftermiddag/kväll


Juste jag har glömt att uppdatera er om att igår så lossnade det för Levi och han började krypa. Helt plötsligt kröp han iväg 10 krypsteg. Sedan fler och fler!!! Han blir 7 månader imorgon. Nu blir det full fart här hemma. Skoj =)
Så häftigt att han började på farmor Karins födelsedags fest igår! Tack för en otroligt underbar kväll! Och Tack för underhållningen och den goda maten!



Levi och Noel kryper tillsammans under det dukade långbordet!


Shopping

Publicerat: 2009-10-24 Kl: 13:06:36 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer


Igår var Jonas ledig hela dagen. Passade på att sova ut lite längre än till kl. 06. Vi låg hela familjen i sängen en bra stund på morgonen. Det är så mysigt och Noel och Levi har så roligt och busar tillsammans. Man ser verkligen hur glada dom blir av att se varandra. Ingen svartsjuka här inte.

Efter lite frukost åkte vi iväg till en stor shopping-galleria nämligen Forum Nacka. Har aldrig varit där tidigare men Jonas hade varit där och ätit eller gjort något jobb där omkring. 150 butiker och stort parkeringshus med 3 timmar fri parkering. 4 våningar emd shopping, restauranger och parkering. Men shopping på 3 plan är riktigt bra! Bland annat har dom mina favvobutiker Lagerhaus och Stockhome! Finns alltid massa skoj att shoppa i dom butikerna.


Jonas var på jakt efter en vinterjacka och sprang mellan butikerna Stadium och Intersport innan han tillslut bestänmde sig för en jacka som han köpte. Jag tror han är riktigt nöjd med sitt val av jacka. Själv var jag faktiskt ute efter en kofta men kom av mig helt och hittade ingen som jag riktigt fastnade för. Levi fick en ny jättefin mjukisdress från HM och en mumin pyjamas från Lindex. Noel fick välja en bok alldeles själv inne på Åhléns och inte helt otippat blev det en bok och racerbilar. Blixten Mcqueen. Boken handlade om Bästa vänner och hur viktigt det är att ha vänner men även att vänner kan bråka och att det då är viktigt att säga förlåt! Både jag och Jonas var riktigt imponerade över att boken hade en väldigt bra innebörd. Lätt för små barn att förstå. En pekbok.

Vi stannade där hela dagen nästan. åt lunch på ett riktigt bra hamburgerställe. Barnen somnade efter lunch och vi kunde gå runt en sväng till i lugn och ro och kika. Till hemmet hittade vi massor. Köpte inte allt vi hittade men ett Nyckelskåp och en lina med nypor på som man ska sätta upp foton på blev det i alla fall. Båda två från Stockhome.

Innan vi åkte hem blev det en sväng i Väsby centrum för jag hade fortfarande inte hittat någon bikini. Förstår inte att man bara kan köpa badkläder när det är säsong för de. Alla som åker utomlands, badar i badhus, babysim och vattengympa ja det är inte bara på sommrarna som folk badar.
Hittade i alla fall ett pat helt okej bikinibyxor på Tros-shoppen nere i centrum. Där sa dom att dom alltid tar in badkläder året om! Tackar för de!
Gick in på HM och hittade en kofta som jag köpte men blir nog så att jag lämnar tillbaka den efter att ha provat den hemma. Den var inte riktigt som jag hade velat ha. får fortsätta mitt sökande. Kanske hittar någon på våran lilla resa vi ska göra på söndag!

Idag har vi varir på babysim med barnen och ikväll ska vi hem till Jonas mamma och fira henne för att hon har fyllt år. Hon fyller jämt mer än så säger jag inte! Grattis Grattis till dig!!!


Bilder kommer när jag laddat in dom från kameran


Föräldragrupp och ny förändring!

Publicerat: 2009-10-22 Kl: 21:27:21 | I kategori: Vardag | 8 kommentarer


Morgonen började mysigt. Efter att Jonas åkt till jobbet kom Noel in och la sig bredvid mig och Levi (som jag hämtade in vid 4) Klockan var ungefär 7 och Noel var så trött så vi somnade om och sov till klockan 8. Så himla skönt att sova ut på morgonen. Noel tittade lite på Barnkanalen medan jag duschade lite snabbt och klädde på mig sen frukost och iväg till förskolan med Noel. Som vanligt var dom ute redan när vi kom! Pluspoäng!

Efter lite pussar och kramar till både mamma och lillebror sprang han och lekte med alla kompisarna. Vi fortsatte  vidare till Öppna förskolan och eftersom det är torsdag så är det föräldragrupp som står på schemat. Det är så skönt att få prata av sig, inte bara jag utan alla som är med i gruppen. Man får ta del av andra mammor, i sitt liv och sitt samspel med sina barn. Ge tips och råd om hur man kan lösa olika situationer på bästa sätt. Dagens tema var: Ge beröm och bekräftelse. Fundera lite på hur du ger ditt barn beröm och bekräftelse!


Äkta syskonkärlek

Levi var vaken hela tiden så han somnade direkt när jag la ner honom i vagnen. Så trött så han sov över lunchen. Som vanligt stannade vi till på världens bästa Waynes. Finns inget bättre fik där det är så accepterat för, speciellt, mammor med barnvagnar att faktiskt sitta ner och äta lunch och "ta plats". Jossan, Tess och Mia och 3 bebisar, en i magen, satt och fikade och pratade massor som vanligt! Vi kanske kan starta en egen diskussionsgrupp ;-)
Levi vaknade vid 14-tiden och fick sin lunch då. Då hade han inte ätit sedan 8 eftersom han somnade vid 12. Jonas kom hem tidigt efter en hel vecka med mycket jobb och långa dagar och passade på att hämta Noel från förskolan. Vilket uppskattas jättemycket av Noel! Dom mötte upp oss nere i centrum och Jonas span efter en Vinterjacka fortsatte...

Strax innan vi åkte tänkte åka hem gick vi förbi Nikita- hårsalongen. Jag har länge sagt att det är dags att klippa håret. Det var längesedan och jag har verkligen tröttnat på min tråkiga frisyr. Som tur var hade dom en tid på en gång. Jonas åkte hem med barnen och jag sådär spontant gick in och klippte mig. Efter lite samråd med den otroligt duktiga frisören bestämde vi att klippa av allt hår!!! VAAA?! menar hon allvar. Ja alltså typ nästan! hahaha! Håret flög bara av eftersom jag hade långt fast ändå väldigt uppklippt! (hoppas ni förstår hur jag menar) Jag älskar min nya frisyr och den ska bättras på när håret växt lite till så jag får precis som jag vill ha det! Jonas blev nog lite extra glad när jag kom hem. Han har tjatat på mig ett tag att klippa mig och göra något annorlunda häftigt! Nu fick han allt se och stormförtjust blev han kan jag lova! Noel tittade och sa ,borta, när vi pratade om att mamma har klippt sig! "Mamma.... bååttaa"


Vad tycker ni?!
Ni kan ju jämföra med ett inlägg under när jag la in bild på mig. Frisyren ska som sagt bli lite längre och lite annorlunda nästa gång jag klipper mig. Kanske ganska mycket mörkare också...



Noel och Levi busade tillsammans på eftermiddagen.
Ser ni hur glad Levi blir när Noel busar med honom!!! Båda två tokskrattade
!


När jag kom hem åkte jag och körde ett spinningpass med mamma på Sats. jag kunde inte få upp håret i tofs så det fick bli två hårnålar! hihi

Resa...

Publicerat: 2009-10-21 Kl: 23:30:15 | I kategori: Vardag | 2 kommentarer


...På söndag så åker vi iväg på en liten resa. Det ska verkligen bli skönt att komma iväg en liten stund! Inte för att jag inte trivs som det är nu men det är alltid skönt med lite miljöombyte. Omväxling förnöjer!

Vi kommer vara borta i ca 1 vecka innan ni återser oss här hemma igen.

Nytt!

Publicerat: 2009-10-21 Kl: 23:27:45 | I kategori: Tips! | 1 kommentarer




Så här ser vårt vardagsrumsbord ut nu för tiden. Tänk vad bra det är med en sambo som jobbar med ett litet annorlunda jobb. Vad tycker ni?

Ni som inte såg det innan så var det en glasskiva ovanpå som han lagt folie (varken aliminium folie eller plastfolie) över och lagt på en svart dekor i kontur av gräs.

Tjattrande mammor

Publicerat: 2009-10-21 Kl: 23:22:27 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer


Efter en rivstart till morgon var vi uppe och iväg till alla våra aktiviteter. Jonas på väg till jobb i Eskilstuna, dock lite försenad pga att han försov sig lite grann imorse, hihi. Noel lämnad på förskolan och dagens aktiviteter. Levi och jag åkte ner till Öppna förskolan och träffade Jossan och Nick och Michelle och Mio där nere. Levi somnade i bilen efter att vi lämnat Noel men vaknade lagom till slutet av sångsamlingen. Mio blev glad när han såg Levi. Precis som att dom känner igen varandra. Inte så konstigt då dom träffas ganska ofta. (På sats, öppna förskolan och simningen!) Bara roligt tycker jag! Levi har ju blivit väldigt rörlig på sista tiden och ska utforska det mesta. Vi mammor satt på golvet och lekte med våra barn och pratade en massa som vanligt! Nick har blivit så stor oxå! Minns första gången jag såg honom. Så liiiten och sov massor nu är han mer vaken och kommer börja upptäcka allt roligt vi gör!

Snacket fortsatte över en lunch på waynes. Levi fick lite lunch och somnade sedan igen. Fick äta i lugn och ro. Fast inte gick det bättre för de. Jag rent ut sagt kastade mat omkring mig! haha vet inte vad dte var med mig idag. Sorry tjejer för mitt ohyffsade beteende, haha.

Efter att vi skiljdes åt gick jag in på Lindex och shoppade ett par tjockare termobyxor till Noel. Hade 25% på ett helt köp och passade på att fynda! Kan vara bra att ha flera ombyten på förskolan och nu när vi ska iväg på en resa...
Hämtade Noel från förskolan och Levi fortsatte att sova. När Noel skulle säga hejdå till personalen gick han även runt och gav alla barnen varsin kram. Det märks verkligen att han trivs på sin förskola nu. Han har kommit in i vanan och hittat kompisar som han leker med! Blir såå glaad!

Hemma så lekte vi på Noels rum med leran (play-dooh) han fick av mina kusiner när han fyllde 2 år. Vi hade riktigt roligt och god mat bjöd han på oxå. Levi var med och lekte. Fick hålla honom borta från leran då han har en tendens att stoppa allting i munnen. Konstigt va?!



Jonas kom hem från jobbet och vi började med maten, Noel läste böcker och lekte med leran och Levi hasade sig fram på golvet. Vilken underbar familj vi är!


Tack alla underbara glada människor jag har runt omkring mig!
Ni gör verkligen allting så mycket roligare och enklare!
Ta åt er alla ni som känner er träffade


Utvilad

Publicerat: 2009-10-20 Kl: 07:56:25 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer


Imorse vaknade jag kl. 7  och kände mig helt utvilad! Det var veckor sedan jag sovit såhär bra. Hade ingen Noel och ingen Levi bredvid mig. Båda barnen hade alltså sovit hela natten likaså jag och Jonas oxå för den delen. Åh vad skönt! Levi har nämligen vaknat nattetid och skikit och haft väldigt ont i sina tänder som ploppat upp. Både jag och Jonas har varit vakna och försökt få honom lugn, stackarn. Gnidit in alvedon i tandköttet på honom. Jag minns nästan inte hur det var när han sov hela nätter längre. Det känns verkligen underbart och man är pigg när man kliver upp. Noel är vaken, på rätt sida, och ligger och kollar på Fåret Shaun på barnkanalen! Levi sover fortfarande och har gjort de sen 21 igår kväll. Själv somnade jag vid 23.



Idag är alltså tisdag och träningen för min och Levis del. Noel ska till förskolan och ha tvärgrupper. Hans grupp heter Nyckelpigorna och det är 1-2 åringar. Hoppas det går lika bra att lämna idag som det gjorde igår. Han hittade sin kompis på en gång och dom började leka tillsammans. När jag sa "hejdå Noel" så sa han "heddå *puss*" Han liskom pussar i luften hahah sötisen! Sen kom han ändå när jag tog på väg skorna och "viiinnka föönslet"

Efter träningen kanske vi får fikagäster! hihi Vi får väl se om dom dyker upp!  Nu ska vi äta lite fukost innan vi går till förskolan. Ha en riktigt toppendag!


Nu drar vi iväg...




Hihi nu hör jag en liten Levi som är vaken...

Träning idag?!

Publicerat: 2009-10-19 Kl: 14:10:15 | I kategori: Levi | 5 kommentarer




Levi! Har du har glömt?" Det är på tisdagar som vi brukar göra armhävningar!!!

hihi såhär står Levi mest hela dagarna just nu! Så himla söt är han!!! Jaja hinner inte skriva mer nu för vi ska åka (japp vi tar bilen i dte här ruskvädret) och hämta hem våran Noel från förskolan. Inge bråk och inge tjaffs alls vid lämningen inte ens när vi skulle äta frukost, klä på oss ne inget alls!! Så lycklig. Behövde lite medgång efter en natt som denna... (Läs Levi skrikit hela natten)

Helgen

Publicerat: 2009-10-18 Kl: 22:50:37 | I kategori: Våra Äventyr! | 0 kommentarer


Jaha då har helgen farit förbi. Vi har haft massa roliga saker för oss. Älskar sånna helger. Egentligen skulle vi haft Jossan, Ali och barnen över på middag på lördagen men Elika blev sjuk så vi får skjuta upp den middagen. Jag lovar att den blir av! =)

I torsdags var det föräldragrupp på Öppna förskolan.

I fredags var det fotografering oxå på öppna förskolan. Tyvärr gick dte inte så bra som jag väntat mig. Noel ville inte riktigt ställa upp på syskonbilden. Både jag och fotografen försökte flera gånger. personalen på öppna förskolan försökte oxå hjälpa till. Vi fick gå ut en stund eftersom det var kö... Noel fick ladda om batterierna och vi tog det lugnt steg för steg. Pedagogisk som man är. Tillslut satt han där uppe och höll i Levi. Fotografen fick några bilder men han var inte helt säker på att det blev någon bra. Vi får helt enkelt se när bilderna kommer om ca 3 veckor. *Hoppas*
Fikade och åt lunch på Waynes med Mia och några kompisar till henne. Sedan kom både Jonas och Dennis dit och vi fortsatte att fika. =) Sen åkte vi hemåt och jag och Jonas och barnen åkte till nyöppnade Big Baby för att kika. Men inte mycket att Hurra för måste jag säga. In på elgiganten en snabbis och sedan hem och laga middag. På kvällen bakade jag 2 års tårta till Nattis. Tess beställde en tårta av mig. Dom skulle nämligen ha både dop och 2 årskalas i lördags och självklart ställer man upp!!! (mer om det senare...)


Tårtan nästan klar...     Färdigskriven i väntan på att bli hämtad


I Lördags var sista Babysimmet och Minisimmet för barnen. Det är så mysigt att gå med barnen och bada och självklart fortsätter vi nästa kurs. En kul grej för barnens skull. Dom tycker verkligen att dte är sååå roligt och mysigt att bada! Levi somnade som en stock efteråt. Regnet öste ner och hem var det sista vi ville. Ringde då till Jonas syster och frågade om dom ville med till ett lekland. Jonas syster har en dotter som är 1 år äldre än Noel och dom har så roligt ihop. Vi möttes upp i Sickla och gick till Andys lekland. Åh vad roligt dom hade det. Jag sprang runt med båda barnen och blev själv alldeles svettig och varm. Mycket skratt blev det allt!
Efter några timmar där var alla trötta. Vi skiljdes åt och vi kikade runt inne på Sickla köpkvarter riktigt bra fönstershopping blev det allt! Middag hos Jonas föräldrar på kvällen.





Idag har vi bara städat och tvättat. Jonas och Noel har krattat upp alla löv och klippt häcken på tomten. Ja ni vet sånt man måste göra om man har trädgård. =) Mamma kom förbi med fika och vi satt och pratat länge. Riktigt bra prat tycker jag. Levi var det full fart på. han har börjat stå i krypställning och krypa några steg men faller ofta ner på mage och drar sig framåt. Fort går de. Hans nya teknink är att stå i krypställning och sedan ställa sig på fötterna. Ser ut som att han ska göra armhävningar. Haha sötnos! Tess kom förbi på kvällen med en MASSA mat som blivit över från dopet. Oj vad mycket mat det var! Kokt potatis och grillspett och Tsatsiki i mängder. Tack så hemskt mycket!!! Det var verkligen hur gått som helst! Tess hade oxå lovat Noel att han skulle få smaka tårta för han ville egentligen inte ge bort nattis tårta när tess kom och hämtade den. Så nu äntligen skulle han få tårta. På kvällen åkte jag sedan och tränade med mamma på SATS! När jag kom hem hade Noel fortfarande inte ätit tårta. Han hade glömt bort de men kom på de när jag kom hem. Eller så väntade han på mig! Sötisen!

En helt vanlig helg- helt underbar!

Utmanad

Publicerat: 2009-10-18 Kl: 22:22:10 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har blivit utmanad av Mia och Linda!

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem.Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma Bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)!

1. Vad heter du: Mikaela
2. Ett ord på fyra bokstäver: Möte
3. Flicknamn: Minéa
4. Pojknamn: Milton
5. Yrke: Massör
6. Färg: Mintgrön
7. Klädesplagg: Morgonrock
8. Mat: Makaroner
9. Sak i badrummet: Mascara
10. Plats/stad: Mallorca
11. En orsak att vara sen: missa bussen
12. Något man skriker: MAMMA!
13. Film: Mean girls
14. Något man dricker: Mangosmoothie
15. Band: Metallica
16. Djur: Mullvad
17. Gatunamn: Malmskillnadsgatan
18. Bil: Mazda
19. Sång: Min kärlek- Shirley Clamp

Jag utmanar
Jossan
Tess
Michelle
Katta
och
Joline


Maskerad

Publicerat: 2009-10-14 Kl: 10:11:23 | I kategori: Noel | 4 kommentarer


Imorse när vi vaknat och ätit frukost så började det snöa igen. Är det verkligen på gång att bli vinter nu?! Måste köpa vinterskor till Noel. Overallen är redan lämnad på förskolan.



Men idag kommer overallen inte att komma till använding på förskolan. Idag har dom nämligen maskerad och håller sig inne. I alla fall på förmiddagen. Jag frågade ju er om ni kunde gissa på vad Noel skulle klä ut sig till och för er som var här när noel firade sin 2-årsdag var det nog inte så svårt! Självklart är han en... Busig liten Emil i Lönneberga! han fick en Emil-kostym av mormor i födelsedagspresent och den passade perfekt till daagens maskerad då dom har tema Astrid Lindgren på förskolan.

Så här fin Emil lämnade jag på förskolan imorse


Noel som Emil i Lönneberga på förskolan den 14.10.2009


"Byssen" är min som jag fick av mamma och pappa när jag var i Vimmerby på Astrid Lindgrens värld. Om ni kikar riktigt noga på bilden ovan så kan ni skymta "Mikaela" ingraverat på den.

Tupperwarekvällen!

Publicerat: 2009-10-14 Kl: 09:49:21 | I kategori: Tips! | 1 kommentarer


TACK ALLA NI SOM KOM IGÅR!!!

Det var otroligt roligt att så många ville och kunde komma. Jag tror att flera av oss blev lite fattigare i plånboken men rikare för livet, då Tupperwares produkter har livstidsgaranti och är riktigt bra produkter. Använder alltid Tupperware när jag bakar och förvarar torrvaror exempelvis. Nog pratat om Tupperware så hade, i alla fall jag, riktigt trevligt igår. Vi satt och pratade och fikade långt in på kvällstimmarna. Tack alla 17 som kom. Det här måste vi göra om någon gång! Längtar till nästa...

Tyvärr togs inga bilder igår. Eller jo två stycken tog jag och det på lilla Mio som prövade Levis gåstol. Michelle har du prövat sätta ner honom i gåstolen hemma nu?!


Snöflingor faller

Publicerat: 2009-10-13 Kl: 08:16:03 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Imorse när vi klev upp tittade vi ut genom fönstret för att se va det var för väder, som vi gör varje morgon och pratar om det. Snöflingor!?! Vaah?! Jag måste tittat fel tänkte jag först. Men mycket riktigt så var det ju snöflingor som föll ner på marken. Åh det är ju helt underbart! Även fast snön inte riktigt fastnar på marken än så börjar vi sakta närma oss vintern (ihopp om mycket snö) och julen! Längtar efter att få fira första julen här i vårt hus! "Nu har vi jul här i vårt hus"-hihi tycker att den sången börjar få en riktig mening nu.


Brorsorna leker på öppna förskolan i fredags

Nog om snön för innan dagen är slut är den ju borta igen. Strax ska vi börja promenera till förskolan och lämna Noel. (Kanske ta med overallen.) Sedan ska vi möta upp Michelle och Mio och ta en promenad ner till sats och träna som vi brukar göra varje tisdag förmiddag. Får väl se hur stilla Levi är dnena gång. Han kryoper inte riktigt än men är på god väg.


Elika och Noel i fredags. Dom åker rutschkana tillsammans.


Ikväll är det även dags för mitt årliga Tupperware-Party. Ja jag tror visst att det börjar bli tradition. För andra året i rad detta år. Förra året i oktober hade jag ett tupperware-party i lägenheten. Jag längtar jättemycket till ikväll ska bli så kul och så många som kommer. Många fler än jag trodde från början. Hoppas vi får plats. Juste vi bor ju i hus nu ska väl inte vara några problem.

Nej nu vill Noel ha lite uppmärksamhet. dags att ta och läsa lite om halvan och bärgningsbilen innan vi går till förskolan! Imorgon har Noel maskerad. Någon som vill gissa på vad Noel ska klä ut sig till?



Levi efter Mejas dop i söndags

Sats Baby

Publicerat: 2009-10-06 Kl: 11:55:31 | I kategori: Våra Äventyr! | 2 kommentarer


Vaknade imorse va att Noel kom in och vill ligga och mysa en stund innan det var dags för frukost. Levi sov länge idag så han hann inte få någon gröt innan det var dags att åka och lämna Noel på förskolan. Dom var redan i färd med att gå ut och leka! Tycker att det är så himla bra att dom är ute så mycket på dagarna!!! Stort Plus!
Levi och jag åkte till Ica för att handla blöjor och barnmat. Frukost fick han i bilen, en grötburk från Semper, innan vi åkte vidare mot Sats! Det är nämnligen tisdag för er som inte märkt de och det betyder Sats Baby för vår del! Så skönt att börja dagen med lite träning.


Sats Baby är för er som inte hört talas om det förut, träning för oss mammor efter graviditeten och förlossningen. Man koncentrerar sig extra mycket på bäckenbotten och "komma-igång-träning" Bebisarna får vara med tills dom börja krypa iväg. För vår del så har inte Levi börjat krypa än men det är på god väg. Senaste han börjat med är att från sittande så kryper han över och ställer sig i krypställning, gungar, för att att sedan lägga sig på mage och dra sig framåt.



En glad Levi hemma hos kusinen i lördags!


Nej nu blir det duschen sedan ska vi iväg på lite ärenden och sedan hämta hem Noel!
Hoppas jag hittar det jag har tänkt!

Trevlig tisdag på er!

Underbara Barn Mässan

Publicerat: 2009-10-05 Kl: 11:49:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Då har denna underbara helg flygit förbi. Åh så roligt vi har haft de. I lördags var dte dags för Underbara Barn Mässan alltså jag har längtat efter den sedan vi var där förra året. Älskar att gå på mässor och bara titta runt på allt få nya idéer och inspiration och köpa bra grejer till bra priser och sen allt som är lite gratis oxå :-) Det tackar väl ingen nej till. Men först var dte dags för babysim med båda barnen. Eftersom jag glömde min bikini där förra gången och den inte finns kvar där. (har letat efter en ny, men det är inte direkt säsong för de) Jonas badade med båda barnen, först Noel sedan Levi. Båda grabbarna älskar att simma och dyka såklart!

Efter simningen åkte vi hem och lämnade badkläderna och sedan åkte bilen mot Älvsjö. fullt med bilar och alla parkering var tokfull så vi fick parkera på gräset mellan en massa träd. Väl inne på mässan var dte oxå mycket folk men inte lika trångt i gångarna som förra året. Åh vad vi kikade runt på alla utställare. Nova Star, My kiddo, Huggies, Pampers, vattenhuset, Libero, Vi föräldrar, Föräldrar och Barn, Trygghansa, If, Loppi.se, geggamojja, Gangstar ja och många många fler. Noel gick med Jonas och lekte av sig lite bland alla bilar och leksaker så gick jag och Levi runt och kikade. Vi hittade Tess och gick runt med henne!

Fick gratisbläjor från Huggies och pampers, köpte en mössa till Noel från nova star, en boddy till Levi från Mykiddo och köpte badleksaker i form av bilar och bilbaran som man fäster på badkarskanten från vattenhuset.

Damtidigt var ju även Hem och Villa mässan och självklart gick vi dit och tittade. Hittade inspiration och coola häftiga designer. Nu har vi bestämt hur vi ska ha i vardagsrummet (som ännu inte är färdigt) Vi stannade till hos Family Living och köpte 1 års prenumeration för 150:- plus tvåpresenter som vi fick med oss plus nya numret såklart! Vilken underbar tidning! Ni måste bara bläddra i den!

Benen trötta och barnen nyvakna så åkte vi vidare till barnens kusin som fyller 3 år idag faktiskt. Hon firades i lördags med tårta och presenter. Så himla kul att se henne och Noel leka så bra trots att dom inte träffas så ofta! Tack för presenten till Noel, en försenad 2 årspresent, en doktorsväska med massa tillbehöver!

Söndagen gick åt till storstädning av huset och sedan mamma och systrar och pojkvän över på middag, TACOS!!!

RSS 2.0