Äntligen ett namn

Publicerat: 2013-03-04 Kl: 18:04:00 | I kategori: Allmänt


 
Äntligen kunde vi enas om ett namn...! Det där med namn är så svårt. Man velar fram och tillbaka och vill att det ska kännas rätt, både att säga/uttala det men även om namnet passar på den lille. Vi hade flera namn att välja mellan men slutligen så föll det på ett... nämligen Milo.

Den utlösande faktorn till varför vi tillslut valde detta fina underbara namn var då vi sökte på namnets betydelse. Som är helt underbar. Vi använde oss av Allförföräldrars hemsida med namn som ni kan hitta HÄR.


Av germanskt ursprung och betyder den barmhärtige.

Milo är ett irländskt namn.

I Sverige är Milo fortfarande ganska ovanligt men på väg upp.Både bland svenska och utlänska personer. Den svenska betydeslen är Efterlängtad kärlek.

År 2000 var namnet nr 884 på topplistan, 2006 hade vi Milo på plats 138.
Det finns 293 män som har förnamnet Milo. Av dessa har 221 namnet Milo som tilltalsnamn/ förstanamn. Och det finns 15 kvinnor som har förnamnet Milo varav endast 6 har namnet Milo som tilltalsnamn/ förstanamn.

Milo betyder "the merciful". Milo betyder äpple på grekiska. Ett typiskt montenegriniskt namn, betyder "den käre". Finns en variant för flickor- Milla.
 
Milo anses också betyda "min kärlek", milo = my love


Vår underbara son Milo är verkligen vår efterlängtade kärlek, som vi har längtat och älskat detta lilla barn från det av vi fick reda på att vi skulle få en liten bebis tills han äntligen ville komma ut.

För att återgå till något annat i fredags var BVC på hembesök. Hon hade med sig en våg så vi kunde väga Milo. Han vägde 4050g och hade gått upp jättebra i vikt. På fredag ska vi på första besöket nere på BVC.

Vi njuter för fullt av att vara hemma hela familjen. Imorgon är sista dagen som vi är hemma hela familjen innan det är dags för Noel och Levi att gå tillbaka till förskolan efter att ha varit hemma i 1 månad med mig.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0