Påsken är nära.

Publicerat: 2010-03-31 Kl: 11:01:25 | I kategori: Syskon | 1 kommentarer


Idag sov vi ut ganska länge. Skönt! Åkte och lämnade Noel på förskolan. Han var riktigt glad idag inge tjaffs och inge strul med varken påklädning, napp eller bilnycklar. haha! Det är de sakerna som det oftast handlar om. När vi kom in lämnade jag in arbetet. Perosnalen höll redan på att laminera Tess lilla fotobok. Så fint blev de! Vi fick båda beröm av personalen för att vi varit duktiga och flitiga som suttit och pysslat ihop dom till våra barn! Vi fick helt klart godkänt! Tack Michelle för hjälpen än en gång!

Noel och Nattis
satt och målade påskägg medan jag var där och lämnade. Äggen skulle dom sedan äta till påsklunchen idag! Dom påskpysslade även i måndags. Själv har jag inge påskpynt hemma så de blir inget sånt hemma hos oss. Jag kan inte sätta påskris i vatten så de blommar för båda jag och Noel är känsliga mot de.

Ikväll är det föräldramöte på förskolan.
Då ska min mormor vara barnvakt åt barnen så både jag och Jonas kan gå på mötet.

Vad som händer annars idag är väl inte mycket. Skulle hjälpt min farmor idag men hon behövde inte hjälp längre. Vi pratade i telefon en stund i alla fall. Ringde även mormor en stund oxå! Känns skönt att prata en stund med dom! Levi sover nu och jag har tänkt städa iordning lite här hemma. Sen får vi se vad som händer idag.

Här kommer en bild på min farmor och Levi när vi firade hennes 70-årsdag!
Lejonkulan i bakgrunden

Hoppas det var okej farmor att jag la ut den bilden! Säg till i så fall så tar jag bort den!


Pysseldag!

Publicerat: 2010-03-30 Kl: 22:10:51 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer


Det har verkligen märkts på Levi att han fick sina sprutor idag. Han har varit riktigt hängig och trött hela dagen. Han vaknade ganska tidigt imorse men somnade igen när jag satte ner honom i sängen för att ta fram kläder till oss 3. Stackarn, jag fick väcka honom då vi var tvugna att komma iväg till förskolan med Noel. Så trött så trött!

Efter att vi lämnat Noel fick vi med oss Tess och Colin hem. En stund senare kom även Michelle och Mio förbi.
Förlåt Michelle jag har ju glömt att Gratta dig på bloggen! Grattis Grattis på din
(och Levis) födelsedag den 26 mars!!! Vi pratade massor och barnen lekte med Levis nya leksaker. Levi fick även sitt paket av Michelle och Mio. En LEVI'S tröja (märket alltså) Så på tröjan står det att det är Levis tröja hihi visst är de lite kul!!! Han fick även en bok där han var huvudpersonen i boken! Tack så otroligt mycket! Barnen blev trötta och somnade samtidigt alla 3. Måste bara säga att Colin har blivit så otroligt duktig på att gå. Han går hela tiden nu!!!

När barnen siomnat passade vi på att fika tårta och kakor och dricka saft! Ett riktigt tårtkalas! Sen var det pysseldags!
Noel började på den förskolan han nu går på i augusti 2009 och då fick alla föräldrar i uppdrag att göra en liten bok med bilder på familjen och släktingar och sånt dom tycker om att göra.
Den boken ska finnas tillgänglig för barnet på avdelningen så att man kan ta fram den och bläddra lite i och berätta vem som är på bilderna.

Ja ni förstår! Men eftersom vi hade packat ner allt som heter fotografier eftersom vi flyttade ju en kort tid efter inskolningen och första prioritet har inte varit den där boken. Men nu kände jag att dte var dags. Tess gjorde en till Nattis oxå eftersom dom går på samma avdelning. Det blev en riktig pysseldag för oss. Michelle hjälpte Tess och jag satt och knåpade på min. Blev riktigt nöjd med den. Ska lämna in den imorgon. Känns som i skolan när man skulle lämna in sina arbete för bedömning!!! Hoppas jag får godkänt!

Jonas hämtade Noel idag så jag behövde inte väcka Levi som fortfarande sov, stackarn. Ingen feber verkar han ha i alla fall. Bara hängig och trött men de går ju över. Han ville inte ha någon mat när han vaknade sedan... Matlusten är som bortblåst. Till middag åt han bra i alla fall. Det blev korvstroganoff med ris och majs. Det gick hem hos Levi men inte hos Noel som vanligtvis älskar den maten... Vid 19,30 sov både barnen och jag passade på att åka och träna en sväng. Imorgon ska jag träffa min farmor!

Nu är vi ute och leker i den sista snön på...

Publicerat: 2010-03-30 Kl: 15:40:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


img_0878 (MMS)

Nu är vi ute och leker i den sista snön på tomten. Det stora berget på baksidan efter de att Jonas röjde snö från taket.


BVC, fotografering och En annan mycket trevlig nyhet!!!

Publicerat: 2010-03-30 Kl: 00:00:37 | I kategori: Våra Äventyr! | 2 kommentarer


Idag var en sån där dag när allt som bara kan gå fel gick fel. Först så vaknade vi sent eftersom Levi inte ville somna igår. Han skrke och skrek så fort man la ner honom. Han var pigg och ville leka. Vi försökte med allt som vi brukar. Normalt så lägger vi ner honom i sängen och sen somnar han själv. Välling vill han inte heller ha varken morgon eller kväll. Det märks att han blivit stor "välling är för bebisar" haha nej skoja bara men det känns nästan som han tycker de. haha! I alla fall så sover han hela nätterna utan välling så... vi får väl se.

Vi försov oss men var ändå klara till 9.
Skulle precis klä på oss och hoppa ini bilen men då bajsar Levi ner sig och det blev duschning och nypåklädning. Noel tröttnade och ville absolut inte ha på sig nya galonstället till förskolan utan han ville ha sin nya vårjacka. Lite väl tidigt kanske när man ska vara ute och leka i lera och blött och kladd! Men tillslut fick vi på oss allt och in i bilen med oss. Noel missade sångsamlingen och de blev krokodiltårar. Alla 3 i personalen kom fram och hjälpte till. Tack för de! Jag berättade att det blivit sena tider i helgen och dåliga rutiner med både mat och sömn. Mycket fika och sånt eftersom vi kalasat hela helgen. Det kändes verkligen som personalen förstod mig och stöttade. Noel var glad och vinkade i fönstret när vi gick! Tack älskade lilla vännen för de! Du är underbar!

Jag och Levi åkte direkt ner till Öppna förskolan där vi hade tid för fotografering. Eller inte jag utan bara Levi. Bytte om till hans fina kläder och fick komma in på en gång. Lilla Charmtrollet fick till bra bilder på en gång och snabbt var det avklarat! Längtar efter bilderna. In på BVC för 1-årskontroll. Först vägning 11,1 kg. (Mindre än vad Noel vägde vid 1 år) Alltså en nedgång från 11,4kg som han vägde vid 11 månader. Det har märks att han inte har samma aptit längre. BVC-sköterskan sa att dte kunde bero på infektioner i kroppen, intresse för annat och sen hörntänderna som tränger fram. Såklart alla 4 vill fram samtidigt! Längden är svår att ta på honom. Först visade den 75,5cm precis som förra månaden. Men efter lite ommätning och protest fårn Levi fick vi till en halvdan mätning till 76,4cm. Sedan var det dags för sprutorna. Han skrek som förtvivlat rean när hon satt nålen i låret på honom med första sprutan. Tårarna bara rann ner för kinden och då ska hon sticka en gång till. Tårarna kom på en gång nu med. Stackars lilla barn så förtvilad och verkligen ledsen!
Med nappen och kaninen som extra stöd blev de genast bättre och kröp mot dörren och vinkade hejdå! hihi!

Kikade runt i centrum innan vi åkte hemåt! Ringde viktiga samtal innan vi hämtade hem skrutt Noel. Dom var redan ute och lekte. Lerigt som bara den var det! Dom fodrade galonkläderna kunde inte kommit bättre väl till pass! Skönt för honom att slippa ha overall och galonbyxor över dom. Känns som det blir ganska så klumpigt!. (Noel har fått ett Didriksson fodrat Galonställ) Blev utelek hemma oxå innan vi gick in när det började regna. Vi hade kunnat vara ute då med men Levi tröttnade och ville in och sova!



Bild lånad från Didriksson



När Jonas kom hem passade vi på att göra något som vi så länge pratat om och drömt om! Vi klickade bekraäfta bokning till en utomlands resa för hela familjen i sommar!!! den 3 juni bär det av för oss! Grekland, kreta, Makrigalios! Noel längtar redan efter att få bada och att åka flygplan!




Vårt hotell Sunwing resort Makrigialos!!!

Bild lånad från Ving.se




Glöm inte att kika på inlägget under från
Levis barnkalas!

Barn-Kalas bilder!

Publicerat: 2010-03-29 Kl: 22:10:01 | I kategori: Levi | 1 kommentarer


Levis födelsedag den 26 mars började med barnkalas för alla hans kompisar!
Tyvärr kunde inte alla komma och vi saknade er!




Kakfatet från Ikea som jag köpte när vi var där i förra veckan. Det kom väl till pass till mina hembakade kakor. Ja i alla fall syltkakorna och drömmarna!


Ser ni att det står "Grattis Levi". Noel beundrade kakorna väl!


Först på plats var Leia och Malin. Leia hann få i sig lite gröt innan alla andra gäster kom. Levi rotade i Malins skötväska och fick fram Leias rosa nappflaska hihi. Han går i brorsans fotspår i att gilla rosa hihi!


Som sagt efter grötpausen trillade alla andra in samtidigt. Jossan och Mia var hurtiga och gick hem till mig. Undra om det var för att få ett gott samvete till att äta av den goda tårtan! Eller vad säger ni tjejer?!
Här är alla på bild utom Jossan.



Levi har fått paket av Jossan! "kackack"      Nick och Leia         Tess Elliot och Colin. Noel tog hand om paketen



Så har vi då den ena av Levis födelsedagstårtor!!! Den är hembakad från grunden.
Tårtbottnarna, vaniljmousse, hallonmousse. Täckt i MMF färgad blå
!




Uppdukat bord!




Den underbart goda tårtan.




Två killar som längtade efter lite fika Levi och Colin!


Stora 1-åringen sitter på knä vid barnbordet och äter tårta


Noel Elika och Levi fikade vid barnbordet.



Malin och Leia fastnade på bild



Nick oxå



Jossan oxå                   Tess och Colin oxå

Men vad hände med Underbara Mia och Elliot! Tror Du satt i soffan och ammade lilla trollet.




När alla andra hade gått hem var de bara stora killarna kvar. Levi kröp fram till Colin och kramade om honom. Det märks att dom verkligen tycker om varandra! Colin var jättetrött. Levi oxå så dom somnade strax efter bilden togs.



Tack för alla fina presenter som Levi fått och Tack så otroligt mycket alla ni som kom och firade Levi på sin 1-årsdag det betyder verkligen jättemycket för oss!




På kvällen kom alla släktingar och då togs den andra tårtan fram!


Vårtecken i trädgården!

Publicerat: 2010-03-29 Kl: 16:13:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_0871 (MMS)

Vårtecken i trädgården!


Noel är hämtad från förskolan. dom var ute...

Publicerat: 2010-03-29 Kl: 16:12:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_0868 (MMS)

Noel är hämtad från förskolan. dom var ute och lekte så då passar vi på att leka ute en stund till. Visst är Noel  fin i sitt nya Didriksson galonställ (fodrat). Jag och Levi har varit på öppna förskolan på fotografering och 1-års kontroll på BVC. Kommer mer uppdatering om det ikväll. nu börjar det att regna


Levi 1 år

Publicerat: 2010-03-28 Kl: 18:23:04 | I kategori: Levi | 3 kommentarer




26 mars 2009 föddes lilla underbara, först namnlösa, Levi
4145g och 54 cm lång kl 13.59 på KS

En magisk stund när du tog ditt första andetag.
Du gick fort på slutet och du ville verkligen komma ut till oss.
På kvällen kom storebror och hälsade på sin lillebror.
Han var stolt när han fick sitta i pappas knä med lillebror.

Nu 1 år senare har Du blivit en stor kille
Som busar med storebror och leker och klättrar precis överallt
Kramgo och charmig är precis vad du är.
Du finner stunder där du bara vill krypa upp i famnen och kramas.
Nu tar du dina första steg, sakta men säkert kommer du snart att springa omkring.

Tack alla underbara! Familj, släktingar och vänner som firat Levi i helgen!
Tack för alla underbara presenter som han fått!


En glad liten 1-åring som var mer intresserad av ballongerna än av paketen!





Noel är helt underbar, han drack upp juice...

Publicerat: 2010-03-27 Kl: 17:03:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_0862 (MMS)

Noel är helt underbar, han drack upp juicen sa att den var sur. Hihi han blev överlycklig över att få mjölk och visade stolt upp muggen.


Lilla 1-åringen sitter och äter mat. Tack ...

Publicerat: 2010-03-27 Kl: 16:45:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_0859 (MMS)

Lilla 1-åringen sitter och äter mat. Tack för en helt underbar dag födelsedag alla NI som kom och firade Levi igår och idag! Tack för alla presenter. Ikväll ska vi ta det lugnt och mysa hela familjen!


Nu är det dags att äta Levis 1-års tårta!!...

Publicerat: 2010-03-26 Kl: 19:59:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


img_0855 (MMS)

Nu är det dags att äta Levis 1-års tårta!!!!!!


noel lagar...

Publicerat: 2010-03-24 Kl: 17:50:24 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


6dbb3ce5bb5f3bf0d910604178c8c086.png

noel lagar mat på IKEA 


2 dagar kvar!

Publicerat: 2010-03-24 Kl: 15:51:08 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Förlåt för dålig uppdatering. Förhoppningsvis kommer det en längre sådan ikväll. För tredje dagen i rad har vi tillbringat tillsammans med Jossan och hennes barn. I måndags blev vi bjudna på Tårta eftersom hon fyllde år i söndags. Vi åt massor med tårta för den var verkligen supergod. Tog en promenad ute i det fina vädret.

Igår åkte vi till Sollentuna Centrum. Jossa hade aldrig varit där så jag var ju tvungen att visa henne detta underbara centrum. =) Blev en hel del shopping för oss båda trots att ingen av oss tänkt shoppa. hihi!


Idag besökte vi öppna förskolan tillsammans med Jossan och Nick. Det var evigheter sedan sist vi var där. På måndag ska vi dit igen för fotografering. Blir ju lite som ett 1-årsfoto för Levi eftersom han blir 1 år på fredag.
På fredag dag kommer alla mammor och äter tårta med oss. Michelle som fyller år samma dag som Levi har fått en Milanoresa i födelsedagspresent så hon och Mio kommer inte. Så alla ni andra som ska komma kan inte ni skriva en kommentar så jag vet att ni verkligen kommer. Jossan, Tess, Mia, Malin och Linda!



När Jonas kommer hem blir det Ikea och sedan shopping inför födelsedags kalasandet hela helgen!

Champagne, Lejon och disco- Helt underbar helg!

Publicerat: 2010-03-21 Kl: 15:24:54 | I kategori: Våra Äventyr! | 3 kommentarer


Nu sitter vi i bilen på väg hem från en underbar helg på Vildmarkshotellet, Kolmården. Vi anlände strax innan 13 igår. Vi installerade oss på de otroligt fina vildmarksinspirerande rummen. Jordnära färger med tavlor på vilda djur. Utsikten var helt underbar ut mot vattnet. Så skönt att hinna sitta på balkongen en stund i solen och bara njuta av tillvaron innan det var dags för första programmpunkten. Vi satte oss i bilarna och körde efter en safaribil. Vi hann köra en sttund innan vi förstod att vi körde inne i djurparken. Vi såg nämlligen kameler. När vi var framme hade vi åkt in i safariparken. Det som väntade oss var den helt nybyggda Lejonkulan. Vi fick komma in i en bur mitt i lejonens område i Safariparken. Nu stod vi öga mot öga med dom stora lejonhanarna och lejonhonorna. Mot slutet kom även de små lejonungarna fram. Det var otroligt häftigt att se djurskötaren ge kött till dom som dom fick lirka fram genom gallret. Dom kunde ta in tassarna långt i i gallerburen där vi stod så det gällde att vara på sin vakt. Noel och Levi var mycket faschinerade över dessa mäktiga djur. Noel blev ledsen för att han inte fick klappa eller gå in och leka med dom. Då berättade skötaren att inte ens någon av kan gå in till lejonen ute i safariparken, dom ska få leva så vilt som dom bara kan göra.













När vi kommit tillbaka till hotellet klädde vi om oss till badkläder och gick ner till familjeSPA och badade och relaxade. Otroligt häftigt och snyggt dom fått till de. Noel badade som en riktig tog. de första han gjorde var att hoppa rätt ner i poolen. hihi! Med armpuffar på. Levi älskar ju också att bada plaskade massor. I en liten plaskdamm. försökte han ställa sig upp och gå!! Vi tog oss alla varsin förfriskning i barnen och satte oss i relaxen. Både Noel och Levi tycktte om bubbelpoolen och där räknade Noel till 10 för första gången! Stolt mamma! Dock hoppade han över 3 :an den gången. "ett få fyja fem sex shuu åtta nie tie"



Vid 18 samlades vi utanför farmors rum upp-piffade och fina och sjöng för henne. Vi skålade i Champagne och åt lite snacks. Vi hade alla köpt en digitalkamera av oss i 70 årspresent och självklart denna resa. Hon bertättade även om sitt 70 åriga liv och det är så otroligt häftigt att höra. Så mycket som förändrats och mycket hon har hunnit med och förhoppningsvis har många många år kvar att uppleva ännu mer saker att få berätta för sina barnbarn och barnbarnsbarn. Klockan 19.00 hade vi bokat långbord i restaurangen. vi beställde in förrätt och varmrätt och vi drack vin till maten.. Levi hade somnat och sov igenom hela middagen. Noel åt mat från barnbuffén eller åt och åt han åt gurkor och tomater mest. Vi satt länge och åt och bara pratade och hade trevligt skålade och hade mysigt. När vi nästan var klara gick jag och min syster Erica ner med Noel och Levi som vaknat ner till Barndiscot. Noel dansade och busade runt där. Levi försökte oxå dansa men ville mest krypa omkring där nere. Efter en stund kom alla andra i sällskapet ner och dansade med oss. Vi satte oss och beställde in lite drrinkar och Noel sprang mellan racerbilarna och dansgolvet hela kvällen tills han kraschade i min syster Maddis famn. Han fick sova på en soffa i baren. En tuff dag för en liten 2 åring. Levi höll igång hela kvällen och kämpade emot sömnen flera gånger. Han somnade inte förräns vi sagt godnatt och gick upp på rummet för att lägga oss.

Imorse var det frukost buffé innan vi begav oss ut på vanding i djurparken. Egentligen öppnar inte parken förrän den 1 maj men vi fick lite privatvisning. Vi såg Tigrarna i TigerWorld, Aporna Enzo och lilla Echo som var alldeles nyfödd när vi var på kolmården i somras, då bara 1 månad gammal, elefanterna, noshörningarna, kamelerna och till sist sälarna, pingvinerna och delfinerna.  Helt underbart att få se alla djuren igen. Längtar till i sommar då vi ska åka hit till Kolmården igen och bara njuta precis som förra året.

Tack för en helt oförglömlig helg! Kommer aldrig att glömma helgen på Kolmården när vi firade älskade farmors 70-årsdag!

Kolmården

Publicerat: 2010-03-20 Kl: 12:41:55 | I kategori: Våra Äventyr! | 1 kommentarer


Nu sitter vi i bilen. Sitter och bloggar med min lilla dator. Hoppas kunna ge er underbara läsare en lite uppdatering om vad vi ska hitta på för skoj i helgen. Vi är nämligen på väg ner till Kolmården för att fira min farmor  som fyller 70 år den 23 mars. Så det blir hela min familj och mina kusiner och självklart min farmor och hennes sambo. Vi kommer att bo på Vildmarkshotellet och schemat för helgen har jag ingen aning om. Men gissar att min farbror har nåot planerat!

Både Noel och Levi har sovit i bilen. Levi sover fortfarande och Noel vaknade nyss. Ser verkligen fram emot den här helgen och även nästa helg när lilla Levi fyller 1 år. Igår hick han 10-talet steg igen så nu är dte verkligen pågång. Han ska bara förstå att det är roligare att gå. För än så länge går de ju snabbare för honom att krypa ochh ska han hinna följa efter Noel behöver han vara snabb!

Nej nu är det fika i bilen som gäller mums!














Junibacken

Publicerat: 2010-03-20 Kl: 11:52:32 | I kategori: Våra Äventyr! | 0 kommentarer


Igår hade vi planerat en dag på Junibacken med Michelle och Mio och Tess och Nattis. Tyvärr efter lite omständigheter blev det bara jag och barnen och Michelle och Mio. Tess vi tänker på er! Vi hämtade upp Michelle och Mio klockan 10. Fluyttade över bilstolen och åkte in. Trångt och mysigt. Michelle fick klättra in från förarsidan, hihi.

Väl framme vid Junibacken var det kö in. Vi var där 10.30 och dom öppnar kl 10. Vi gick in och klädde av oss. Noel sprang direkt in och lekte. Det var ju inte allt för längesedan som vi var där så han kände igen sig. Mio och Levi kröp runt där inne. Levi  klättrade på allt som vanligt. Efter de åkte vi sagotåget. Det var ju såklart höjdpunkten. Helt otroligt och att dom tänkt på alla detaljer. Allt från dom små köttbullarna till Karlsson stökiga hus på taket. Alla barnen var helt faschinerade. Levi följde allting med blicken. Han hängde sig ut framåt såå att han inte skulle missa att se något. Noel blev rädd när vi kom till Katla. Då drog han in benen och sa "den läskig". Mio satt oxå och var helt spänd på vad som skulle komma. När vi nu farit fårn Junibacken till denna tragiska och sorgliga Bröderna Lejonhjärta berättelsen som slutar i Nangilima var vi nu framme vid Ville ville kulla "Pippis hus" Noel sprang direkt in i huset och ville att vi alla skulle följa med. Vi lekte med pepparkakorna på golvet och spelade musik på kastrullerna med diskborsten, precis som pippi gör! Efter en massa lek där började vi bli hungriga. Tyvärr håller dompå att bygga om sin restaurang så det enda som fanns att äta var några smörgåsar och yoghurt. Vi gick precis i lunchtid och hade nog tur som fick tag på ett bord ovh två barnstolar. Vi mättade barnen i kaoset och Noel åt inte mer än en yoghurt. Jag och Michelle blev inte heller mätta. Noel sprang iväg och lekte medan vi åt färdigt. En stund senare kom han tillbaka med en plåt med bröd som han bakat. Stolt visade han upp och sa "Mamma titta jag bakat!" Helt underbar syn.
Vi följde efter Noel in och leka bland alfons åberg och piratskeppet. Det dröjde inte länge innan alla barnen började bli trötta och vi klädde på oss och gick mot bilen och packade in oss. Alla 3 barnen somnade på en gång när bilen börjat rulla. Otroligt mycket folk, nya intryck, massor med lek, varmt cch mycket att titta på var den bidragande faktorn till denna trötthet.





























Innan vi åkte hem svängde vi förbi Stinsen och besökte Telenorbutiken då Mio lyckats slå in pinkoden på Michelles mobil 3 gånger, hihi. Men det gick snabbt och enkelt att låsa upp den. Vi åkte hem åt och lämnade av Michelle och Mio och tackade för en underbar dag!

Jonas som varit hemma hela dagen och kurerat sig började känna sig bättre. Skönt! På eftermiddagen åkte vi till Sollentuna Centrum. Shoppade lite och passade på att äta middag där. På väg hem från Sollentuna centrum blev de en sväng till Maxi Ica och handla blöjor och annat till helgens resa till...Kolmården!!!
Hann hem precis lagom till Let´s Dance. Noel och Levi somnade på en gång när vi kom hem.

Tack för en riktigt Toppen dag!!!


Nya väggord

Publicerat: 2010-03-18 Kl: 17:13:34 | I kategori: Design/Väggord | 3 kommentarer



Vi har fullt upp med väggorden som sagt. Beställningarna trillar in och väggorden skrivs ut! Det är otroligt roligt! Så fortsätt gärna att beställa vi blir så glada. Här kommer två nyheter i vårt sortiment. Båda två är svarta på bilden. Den ena har appliceringstejp på därför ser den mycket ljusare ur. Orden går att även att få i vitt och grått. Det svarta runt det ena ordet ska självklart plockas bort.

Vad tycker ni?

Båda väggorden passar bra inne i ett sovrum eller varför inte i barnrummet.

Barnens Djungel...igen!

Publicerat: 2010-03-18 Kl: 15:24:32 | I kategori: Våra Äventyr! | 1 kommentarer


Efter en veckas sjukstuga så kände jag att det var dags att hitta på något. Eftersom jag själv inte varit sjuk så känns det väldigt trist att bara vara hemma hela dagarna. Vet inte hur många gånger jag har dammsugat och plockat och fixat här hemma, fast att det egentligen inte har behövts. Jaja... Igår lämnade vi Jonas hemma så han fick kurera sig så vi åkte hem till min pappa. När vi var där så bestämde jag mig för att vi skulle åka till Barnens Djungel idag. Eftersom att dom öppnar 11 så hann jag läsa lite bloggar innan och såg att Michelle planerat samma sak. Vi blev ett helt gäng som åkte jag, Noel, Levi, Michelle, Mio, Leon, Tess och Colin. Nattis var på förskolan.

Vi var där till öppningen runt 11-11.30 Till en början var alla barnen lite reserverade innan dom kom igång. Levi fortsatte sitt griniga humör även här. Men med 4 hörntänder pågång är det förståeligt. Noel tyckte dte var kul att springa runt i klätterställningen och följde gärna efter Leon. Vi fikade där och pratade en massa. Vi hade riktigt roligt och barnen kröp runt och lekte. Levi gick även 12 steg idag självmant. Jag skulle gå och lämna tillbaka ketchupen och han började gå mot mig så jag lockade med ketchupflaskan och han tog 12 steg, kontrollerat! =) Mamma blev så stolt!

Vi åkte därifrån runt 14-tiden. Levi somnade på en gång i bilen och Noel han somnade han med. Nu ligger båda två och sover i sina sängar och Jonas kom precis hem. Han ska strax åka och hämta ut ett paket! Ett paket som gynnar oss båda...
Det är nämligen hans nya Iphone som kommit. Jag ska nämligen få hans gamla Iphone. =) Längtar!





En lycklig dag!

Publicerat: 2010-03-16 Kl: 23:02:42 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer


Dagen blev inte riktigt som jag planerat. Hade ju tänkt att ta med barnen ut efter lunchen men eftersom Noel fått tillbaka sin feber så hoppade vi över den idéen. Jonas kom hem från jobbet och la sig och vila på en gång. levi sov redan och Noel gäspade så jag gick och la honom i sängen och han somnade på 2 röda. Jahopp då var man ensam vaken för en stund. Okej Jonas vilade inte särskilt länge men i alla fall.

Idag har jag fått reda på något helt underbart! En sten har släppt från mitt hjärta! Kan inte avslöja ännu men inom ett par dagar ska jag nog kunna skriva ut de. =) hihi Det känns så fantastiskt och jag längtar verkligen.


När Levi vaknade åkte vi till Stinsen. Bara jag och Levi! Vi behövde komma bort från sjuklingarna hemma. Levi har en förmåga att charma alla vi möter och alla stannar och vill prata med honom eller vinka till honom. Han är för go min lilla charmör. Imorgon blir det till att kurera Noel igen och hoppas att han får vara feberfri. Det blir ingen förskola för honom denna vecka.



Noel (snart 2 år) och Levi (4 månader)

Önskelista.

Publicerat: 2010-03-16 Kl: 10:04:52 | I kategori: Levi | 0 kommentarer


Levis önskelista - 26 mars 2010



Presentkort på Ikea
En säng

En Poäng fåtölj
En snurrfåtölj
Bord + stolar





Levi behöver kläder i storlek 86.
Skor i storlek 20
Strumpor i storlek 19-21



T-shirt
Byxor
Shorts
Gympaskor stl 20
Stövlar stl 20
Fleecejacka, Windstopper
Jeansjacka
Strumpor stl 19-21






Böcker (Barnkammarboken)



Leksaker som låter och spelar musik, kastar bollar.
En bobbycar så att han kan köra race med storebror
Levi Älskar musik sedan hans farbror spelade gitarr på hans dop i somras.



Tisdag.

Publicerat: 2010-03-16 Kl: 08:55:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag är det tisdag och Jonas är tillbaka på jobbet. Noel är feberfri så vi hoppas han är pigg och kry till förskolan imorgon annars får de bli en vilodag hemma till. Levi är gnällig och har nog inte riktigt sovit klart så han ligger i sin säng och myser. Idag är en sån dag när jag känner att jag har massor att göra. Saker som jag annars skjutit upp som jag borde ta tag i. Pappersarbete och sånt. Få ordning på lite annat här hemma. Efter Lunch har jag nog tänkt en promenad i det fina vädret. Hoppas barnen också är pigga på de. Vi behöver komma ut!


Glöm inte att kika in och läsa inläggen nedan.



Väggord- Prisexempel

Publicerat: 2010-03-15 Kl: 21:35:45 | I kategori: Design/Väggord | 0 kommentarer


Dröm Minns Lev
75x45cm

450:-

 

Det här köket är kryddat med kärlek
55x

350:-

 


Together we make a family
40x50

350:-

 

Välkommen
50cm

150:-

100cm
300:-

 

Alla väggord har nu fått priser så det är bara att höra av er eller skriva en kommentar.
Vid mailkontakt [email protected]

Priserna ligger just nu mellan 100:- och 500:- beroende på storlek, typsnitt, färg.

(Tyvärr går ju inte dom sista bilderna att se i explorer)



Nytt till hemmet

Publicerat: 2010-03-15 Kl: 21:06:17 | I kategori: Hem och Inredning | 0 kommentarer


I helgen så var jag iväg och handlade lite. Behövde komma hemifrån och komma ut i det fina vädret. I fredags åkte jag och Levi till Carmen i Märsta. Michelle har pratat mycket gott om den butiken så var ju tvungen att se efter själv. Stor butik med massor med inredning. Köpte hem lite småsaker därifrån.

Efter det åkte vi till Sollentuna centrum och kikade. Passade på att unna mig något jag velat ha länge nämligen A Piece of Cake av Leila Lindholm (känd från tv) Har velat ha den otroligt länge nu och äntligen passade jag nu när den var på rea! Handlade hem lite god frukt och ingredieser till kvällens middag, ost och skinkpaj.
När vi kom hem så satte Jonas igång och satte upp hyllan i köket, min nya fikahylla. Så vill någon komma över på lite te och eller varför inte jordgubbssaft och lite mandelskorpor till. Saften är koncentrat som jag hällt upp i en fin glasflaska jag köpte i Sala i somras.





I lördags var jag som sagt på fotbollscupen som min lillasyster spelade. I söndags hade jag friidrottsträning som jag nu haft dom 3 senaste söndagarna. Riktigt roligt. När jag kom hem därifrån var dte bara att duscha och göra sig ordning. Tog med mig Noel ut på en promenad ner till Breddenskolan för VIKFRIs årsavslutning (friidrotten) Noel kändes fortfarande lite hängig och märkte när jag kom ner att febern smyger sig på igen, stackars liten. Vi tog en promenad hem efter avslutning och Noel somnade på en gång.

Idag har vi alla varit hemma och tagit det lugnt. Noel börjar visa friskhetstecken nu så vi hoppas han är piggare imorgon så han kan få vara på förskolan någon dag denna vecka. Levi har det lite kämpigt med sina hörntänder som tränger fram däruppe. Det märks när han ska sova på kvällarna. Han kommer inte till ro.

Nästa helg ska vi ut på äventyr så jag hoppas att alla har blivit friska tills dess.


Mamma och Noel ute på promenad

Buzzador- NaturNes

Publicerat: 2010-03-15 Kl: 19:35:01 | I kategori: Tips! | 0 kommentarer


Jag är en Buzzador! Buzzador är en gratissida där man kan bli medlem. Om du gillar att delta i kampanjer och få hem produkter att testa och sedan rapportera tillbaka till Buzzador borde du bli medlem där.

Jag är nu med i en kampanj för Nestlés nya fruktkompott som heter NaturNes. Det är smakerna Äpple päron och Päron banan. Båda är från 8 månader med små mjuka bitar i. jag har buzzat Michelle och Mio på det här och självklart på Levi. Båda barnen gillade dom väldigt mycket och ville ha mer. Bitarna är mjuka då hela kompotten är ångkokt. Smart återförslutningsbar förpackning. Lätt att ta med sig!



Vi gillar den!

Massa nytt!

Publicerat: 2010-03-14 Kl: 22:30:11 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Håll utkik för imorgon och resten av den här veckan kommer alla väggorden ut i bloggen med priser och allt. Även bilder från vårt hem som fått sig en lite touch senaste tiden =)

Noel är fortfarande sjuk så de blir till att vara hemma för honom imorgon. Hoppashan blir frisk snart för han äter så dåligt. Han har nog gått ner 1 kg på dom här dagarna. Stackarn. Levi är frisk och Jonas mår väl sisådär. Jag är fortfarande frisk *pappar,peppar* Men jag brukar hålla mig frisk väldigt bra!


Junibacken och Skansen

Publicerat: 2010-03-14 Kl: 21:10:38 | I kategori: Våra Äventyr! | 1 kommentarer


Helgen som var har jag inte hunnit skriva om som jag vet att jag lovat. Vi bestämde med min pappa och lillasyster att vi skulle köra en "Barnens-Dag-Ute-i-det-fina-vädret" Solen sken denna lördag och vi åkte ut till Djurgårn och besökte Junibacken. Det var nog första gången för alla utom min lillasyster. Vagnen parkerade vi utanför för att den inte får tas med in och jisses vad vagnar det stod utanför. Vi fick knappt plats med vår syskonvagn.

Vi gick runt där inne och Noel var som tokig och skulle titta på allt. När det var dags för sagotåget fick vi inte plats allihopa i en vagn så vi tog två. Jag åkte med min pappa och Levi. Noel åkte med min syster och Jonas. Det var helt fantastiskt vilket underbart sagotåg dom gjort. Dom fick med allt och lite till kändes det som. Noel blev nte alls ledsen, för lite läskigt var det. Levi satt i mitt knä och var helt faschinerad. När vi var framme blev de lek i pippihuset och sedan åt vi lunch. Lekte vidare efter lunchen i nästa rum innan vi gick därifrån.

Blev en skön promenad bort till Skansen. Levi somnade i vagnen men Noel höll sig vaken. Vi gick och köpte korv och grillade där. Efter det gick vi runt och tittade på djuren (dom få som var ute) Jag visade även Noel vart vi ska lämna hans nappar i sommar. Han lät inte så glad över den idén. Noel gillade nog sälarna och älgarna bäst. Noel fick även kissa ute för första gången i sitt blöjfria liv. Vi var långt ifrån en toalett och han blev kissnödig. Av med overallen och ner med byxorna. Snabbt och enkelt avklarat. Trodde inte han skulle vilja kissa ute men det gick bra. Måste bara få berömma min underbara son som nu varit blöjfri i en månad och jag är så otroligt stolt över honom! Inga blöjor varken vid vila eller på nätterna och nu kan jag nog inte minnas det var "en olycka" senast.

Nog om de. Efter en heldag på både Junibacken och Skansen vi var vi alla möra i benen och trötta och började smått längta hem. Vi åt alla middag hemma hos pappa och stannade kvar och tittade på melodifestivalen. En helt underbar dag med andra ord!



Om inte alltför länge väntar ett nytt äventyr på Junibacken igen!

Snabbt!

Publicerat: 2010-03-13 Kl: 19:35:14 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Här hemma är alla sjuka utom jag. Därav dålig uppdatering från helgen. Noel har fortfarande hög feber. Levi har feber till och från och nu har även Jonas fått feber. Idag har jag varit iväg och tittat på min lillasyster Erica som spelat fotbollscup. Dom kom 4:a efter en rafflande bronsmatch som slutade i straffar. Hon var även den tjej i laget som fick pris för bästa insats! Stolt man blir som storasyster.

Ikväll ska vi äta Räkor, kräftstjärtar, aioli, italienskt landbröd, grönsaker och skivat ägg.

Hoppas på mer uppdatering imorgon eller kanske på måndag. Vi håller på för fullt med väggorden för er som undrar! Beställningarna börjar trilla in nu och det känns kul.

Hallucinationer och annat konstigt!

Publicerat: 2010-03-12 Kl: 13:24:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Noel hade ju somnat igår vid 19 tiden och vaknat någon timme senare och ville komma upp och gosa. När det var dags att gå och lägga oss igen ville han sova inne i sin säng. Vi hann precis lägga oss i sängen och Noel hade precis somnat. Då vaknar han och skriker och pekar ut mot fönstret, nånting var där sa han och han yrade massor. Hallucinationer. Så vi tog in honom hos oss och han fick alvedon och eftersom han hade så jobbiga febertoppar. tempen låg på nästan 40 grader. Under natten så vaknade han flera gånger och yrade och kunde inte somna. Han svettades massor. Vi hämtade in handdukar som vi baddade honom med och inget täcke hade han på sig. Pyjamas fick han ha för jag ville inte att han skulle få frossa.

Hela natten fortgick så och tillslut fick vi sova. Morgonen hemma har varit lugn.
Han hade ätit en halv smörgås. Levi kändes varm imorse men det var ingenting för nu känns han som vanligt. Nu blir det ju bara att man känner efter. Levi bajsade ner hela sig så vi tog en dusch. Noel ville först men ångrade sig så han satt inne i badrummet och bara myste med kossan och nappen medan vi duschade. Han orkade ingenting stackarn. Vid  10.30 somnade båda barnen och 10.40 kom Jonas hem. Förvånad blev jag då jag trodde han inte skulle komma förrän 15. Han åkte då hem till Michelle och Gabriel och satte upp deras väggord. Som överraskning hade han med sig ett nytt "Mio" väggord. Kika in i hennes blogg får ni se hur fint de blev!

Noel sover fortfarande och Levi är vaken och pigg. Idag får vi se vad dagen bjuder på. Beror ju lite på hur Noel mår och sådär. Vore skönt att komma ut en stund samtidigt som vi har en del att fixa hemma med alla väggorden. Till helgen ska vi få ut en prislista och olika förslag på väggord med priser. Hoppas det kommer in lite beställningar då. =) Ni kan alltid maila på [email protected]



Mamma och pappas lilla sjukling!

Feber

Publicerat: 2010-03-11 Kl: 22:28:10 | I kategori: Noel | 1 kommentarer


Som jag skrev tidigare så har Noel feber. Hämtade honom från förskolan efter en dag hemma hos oss med Tess och Colin och Michelle och Mio. Tack för en toppendag! Noel såg hängig ut när jag hämtade honom och jag frågade om han varit de under dagen. Det hade han inte och inte sovit heller. Så till en början trodde jag att han bara var trött. Tog tempen hemma och den visade på 38 grader. Just nu sitter Noel bredvid mig i soffan och tittar på Byggare Bob eller "Bob Bob" som han säger. Han somnade vid 19 men vaknade igen. Tempen är nu uppe i nästan 39 grader.

Så imorgon blir vi hemma. Hade tänkt gå ner till öppna förskolan men de blir tyvärr inget med de nu när Noel är sjuk.

Imorgon så ska jag blogga lite om helgen som vi spenderade på Junibacken och Skansen. Sen tänkte jag blogga om lite väggord. Nu har vi satt upp ett fint och tänkvärt väggord i köket som jag gärna vill visa. Fortsätt att lägga in beställningar.

"ett fyra en" -Noel räknar

Vila i frid!

Publicerat: 2010-03-11 Kl: 19:34:53 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer




Idag efter att jag och Levi lämnade Noel på förskolan så åkte vi hemåt. Tess och Colin följde med hem till oss. Inte långt efter att vi kommit hem så ringde min farmor med en dålig nyhet. Mina kusiners mormor har tagit sitt sista andetag. Hon var fullt frisk men fick en hjärnblödning och somnade in. Allting hade gått väldigt snabbt och det gick inte att rädda henne. Farmor grät medan hon berättade. (Jag delar samma farmor med mina kusiner.) Fick tårar i ögonen och när vi la på så brast de. Hur kan något sånt få hända, en frisk och glad människa som hade flera år kvar att leva. Fick stora kramar av Tess. Skönt att slippa vara själv när man får ett sånt besked. Hela dagen har jag gått och tänkt på vad som hänt. Så i eftermiddag när vi hämtat Noel från förskolan. Han var hängig och trött, febrig och hade inte sovit på vilan idag. Jonas gick och la Noel och somnade själv också en stund. Levi somnade också. Då passade jag på att ringa och prata med mamma och pappa och ringde även min kusin. Vi pratade länge och hon kom över en stund. Min andra kusin kom också över med sin pojkvän och vi pratade om allt som hänt. Sorg är jobbigt att bearbeta och tungt. Jag tror att dom tyckte det var väldigt skönt att bara komma bort hemifrån en stund där sorgen just nu är som störst!

Vi tänker på er allihopa och finns här för alla!


Vila i frid!



Barnens Djungel

Publicerat: 2010-03-10 Kl: 22:46:46 | I kategori: Levi | 0 kommentarer


Idag har vi varit på barnens djungel med Tess och Colin. Det var första besöket för både Tess och Colin. Andra besöket för Levi fast första gången han var där var han bara 3 månader och sov mesta delen av tiden. Vi var själva där till en början sen kom det två barn till så man kan säga att det var rätt lugnt där. Levi och Colin trivdes riktigt bra i bollhavet och kastade sig ner i det. Båda två rent ut sagt dök ner i bollhavet. Själva klätterställning som vi kröp runt i var dom mer skeptiska till. Både Levi och Colin var väldigt reserverade till den och fegheten slog till hihi.

Efteråt somnade dom båda helt utslagna i vagnen och vi promenerade till donken och åt mat utomhus faktiskt! =)

Behövde inte hämta Noel idag heller. Igår ringde Maddis och bad om att få hämta honom. Noel och Levis moster alltså. Idag ringde Jonas och sa att han hemskt gärna ville hämta så jag åkte hemåt och väntade på dem.
Tack för en helt underbar dag Tess och Colin!

På eftermiddagen gick vi ut och lekte i lekpark i närheten. Levi gungade och Noel gjord eallt möjligt utom att sitta still, hihi!


Barnen somnade kl 19 båda två. Tog inte många minuter innan dom somnade. Jga och Jonas har hållt på hela kvällen med olika väggord. Vi har en hel del färigt hemma just nu. Behöver klura ut hur man lägger in bild på dem på bloggen eftersom det inte fungerade så bra förra gången.

Imorgon kommer Michelle och Mio och Tess och Colin hit och busar med oss medan Noel och Nattis är på förskolan. Idag hade Pippi Långstrump varit på besök berättade Noel för mig idag!


Levi gungar! Kan man vara gladare!

Levi och Colin på...

Publicerat: 2010-03-10 Kl: 12:30:23 | I kategori: Levi | 0 kommentarer


19f68816fe4615c20157b699854f017b.png

Barnens Djungel

Två tokiga barn med deras minst lika tokiga mammor är på äventyr på Barnens Djungel.
Inte lätt att få en bra bild med mobilen på dessa två. Det fanns för mycket roligt för att ha tid att stanna för en bild!

 


Väggord!

Publicerat: 2010-03-09 Kl: 22:04:00 | I kategori: Design/Väggord | 0 kommentarer


643f9bb09ce2018c4610531c9f955dbb.png

Då var vi i full gång med tillverkningen av väggord. Här kommer ett fint väggord.
Enkelt men så betydelsefullt! Älskar dig och ett hjärta. Detta väggord är 30 cm långt!

Michelle ditt vägg-citat är färdigt!

Jossan ditt väggord är på gång. Inväntar grå folie bara!





Förlåt för dålig uppdatering senaste veckan. Levi har varit gnällig och grinig. Han har fått två av sina kindtänder och troligtvis är resterande 2 på väg. Vi har haft massa skoj för oss i helgen som jag gärna bloggar om. Fast det får ni vänta med tills imorgon. Imorgon ska vi åka med Tess och Colin på ett litet äventyr!


 


Sportlov

Publicerat: 2010-03-03 Kl: 22:32:04 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer


Har ju glömt att skriva att hemma hos oss har vi sportlov. Noel är hemma från förskolan denna vecka. Riktigt mysigt faktiskt. Fast idag har vi haft en riktigt gnälldag här hemma. Usch och fy vad sånna dagar är tråkiga. Levi vaknade tidigt och var inte alls sitt vanliga glada. Noel var inte heller helt pigg. Kan ju vara sprutan han fick igår. Han har nu äntligen fått andra vaccinations sprutan mot Nya influensan (svininfluensan) Han tog första 3 veckor innan jul sen har det inte blivit av eftersom jag gärna vill hålla honom hemma några dagar i fall något skulle inträffa! Tänker såklart på det som hände med Kevin. Så nu passade det bra när han inte behöver missa något från förskolan.

Igår tog vi som sagt sprutan på Noel. Efter de följde vi med Tess och barnen och barnens mormor till Stinsen. Det blev mycket lek där i den jätteroliga och praktiska lekplatsen där inne. Så skönt att den finns. Vi hade inga ärenden i någon affär utan hängde med bara som sällskap. När Tess mamma åkt satte vi oss och fikade. Noel och Nattis sprang runt och hade roligt. Levi och Colin sov i sina vagnar. Plötsligt blev de tyst från glada barn och Tess gick och kollade efter dom stora och där var dom inte. Vi tog vagnarna och gick för att leta. Då kommer Nattis gående mot oss och Noel ser jag springa lite längre bort. Dom hade gått tillbaka dit där vi hade lekt med en kundvagnsbil! Vilka ungar alltså. Efter det började vi röra på oss hemåt.

I måndags var vi på BVC. Levi väger nu 11,4 kg och är 75,5 cm lång. Noel väger 14,4 och är 95 cm lång. Båda barnen följer sina kurvor bra. Vi hade min lillasyster Erica med oss och innan vi åkte hem gick vi in och lekte på öppna förskolan. Roligt hade vi! Noel är som på rutin just nu väldigt duktig på att säga till när han behöver gå på toaletten både när han vill kissa och sedan "göra nr2" Inga olyckor så långt ögat kan nå. Levi han klättrar på allt just nu. Ner vill han inte gå själv då blir han rädd och ropar tills man lyfter ner honom. När vi åkt hem gjorde vi iordning lunch och sen sov Noel och Levi. Medan dom sov passade jag och Erica på att baka Kärleksmums, Snoddas, Moccarutor... ja kalla det vad ni vill. Kärt barn har många namn... eller Kärt bakverk har många namn!

Imorgon vet jag inte vad vi hittar på. Får ta och klura på de... 

Just nu sitter Jonas och håller på med den absolut första beställningen av 3 väggord.
Hoppas på att de kommer att trilla in fler snart!

Väggord!

Publicerat: 2010-03-03 Kl: 09:01:15 | I kategori: Design/Väggord | 5 kommentarer


 

Det är dags att börja beställa väggord!

Kom gärna med egna förslag.
När ni beställer vill vi att ni mäter hur stort väggordet ska vara för bästa resultat!

 

exempel 1

exempel 2

 

exempel 3

 

exempel 4

 

 

exempel 4

Tydligen går mina fina väggord inte att se i explorer.
Har ni Firefox så går det att se dom.
Annars kommentera till mig så skickar jag bilderna till er!

Allt går att lösa!


Älskad

Publicerat: 2010-03-01 Kl: 23:19:13 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer




Det finns ingen som betyder så mycket  för mig som min älskade Jonas!

Han ställer alltid upp för mig
Han älskar mig för den jag är
Han är min bästa vän
Han tröstar och stöttar mig när jag som bäst behöver de
Han gör mig glad när jag behöver uppmuntras
Han bryr sig om mig så som ingen annan gör

Han är den bästa pappan till våra barn
Han är den finaste för mig

Vi har enormt kul...
Vi skrattar...
Vi gråter...
Vi upptäcker...
Vi lever ett helt underbart liv...

...Tillsammans!


Jag älskar dig Jonas!



öppna förskolan har fått besök av

Publicerat: 2010-03-01 Kl: 11:22:40 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


5292f5474d394b83a3bc19e4e7116e75.png

öppna förskolan har fått besök av 3 sjömän. Noel levi och erica åker båt. Vi har hunnit med ett besök på BVC och vägt och mätt båda barnen.


RSS 2.0