Sjukhusvistelse

Publicerat: 2009-03-13 Kl: 20:39:48 | I kategori: Allmänt


Efter ett tag när han låg i soffan så steg tempen. Han låg kvar på soffan och myste med sin kossa och filten tog jag av honom. Det visade sig att han hade 40,5 graders feber idag igen! Ringde då sjukvårdsupplysningens nya nummer 1177 och fick rådet att åka in till Barnakuten på Danderyds sjukhus. Ringde sedan till BVC för att se om dom hade någon tid idag. men möttes av en riktigt otrevlig kvinna i växeln som i stort sett tyckte jag var dum som försökte ringa just nu. För deras telefontid började inte förrens 16-16,30. Frågade snällt om det gick att få tag på någon innan kl 16. Men nej det gick inte sedan la hon på. Otrevligare får man leta efter. 

Ringde till Barnakuten på danderyds sjukhus och fick prata med en sköterska från vårdguiden som rådde mig till att åka in direkt! Så jag ringde och berättade läget för Jonas att jag tänkte åka in med Noel och han satte sig i bilen på en gång och åkte hemåt. Min farmor kom oxå över för att hjälpa till innan Jonas kom hem, packa ihop grejer och finnas där som stöd! Tack för de farmor!


Noel och en höggravid mamma inne på rummet


Väl inne fick vi komma in på en gång och skriva in oss. Berättade om hela situationen och hon ville ta blodprov på Noel. Så vi fick sätta oss ner medan hon tog stick i fingret för att mäta sänkan. Vi fick även en mugg med vätskeersättning blandat med saft och en spruta att ge Noel. Var femte minut skulle han få 5 ml. Sedan flyttade dem in oss i lekrummet där sköterskan satte på Noel en kisspåse för att kolla urinen. Efter det fick vi komma in på ett rum där vi väntade på att en läkare skulle komma in. Noel fick ta sprutan själv med vätskeersättning. Det tyckte han var roligt.

När läkaren kom in fick vi berätta allt igen och hon lyssnade på hjärtat, klämde på hans mage, kollade öronen och frågade en massa frågor om hur hans allmäntillstånd var. Vi fick även veta att hans sänka var hög. Så vi skulle invänta urinprovet och se vad det sa. Vi hämtade Mariekex  och saft till honom så att han skulle få i sig något. Då han har ätit väldigt dåligt hela veckan. Kexen tyckte han väldigt mycket om och dricka saft med sugrör var en riktig höjdare.

        



Efter ytterliggare väntetid fick vi flytta in i lekrummet igen då dem behövde rummet. Sköterskan tog av kisspåsen från Noel med ett par ynka droppar i (han kissar väldigt dåligt) för att göra ett urinprov. Det fick vi svar ifrån väldigt snabbt och det visade inga bakterier i urinen vilket var skönt. Vi blev utskrivna med diagnosen virusinfektion i kroppen samt hög sänka. Skulle febern stiga till över 40 grader igen under helgen så ska vi åka in igen. När vi satt i rummet fick Noel en febertopp igen och innan vi gick tempade jag honom och den stannade på 39.5.
Vi kom in vid 14,30 och åkte hem vid 17-tiden

Nu under kvällen har vi fått i honom lite mat och en del vätska. Tempen steg till 40,3 och vi gav honom alvedon på en gång. Hoppas verkligen att febern ger med sig nu och inte stiger över 40 grader igen.

Kommentarer
Postat av: josephine *Elikas mamma*

Hoppas verkligen att febern ger med sig! Krya på dig Noel från Oss

2009-03-13 @ 21:46:47
URL: http://wwwmammatillelika.blogg.se/
Postat av: Therese Gravid och Melwins Mamma

Men huva lilla vän, lider med lilla Noel jätte mycke och jag hoppas verkligen att han piggna på sej inom kort.

Lill killen.



Skönt dom kollade på han igår och de inte va nått allvarligt fel på honom.

Jag hoppas verkligen tempen ge med sej inom kort och att han är piggare snarrt...



Krya på kram till lill killen..

"Ta väl hand om er alla, och hoppas lill killen krya på sej snart.."

2009-03-14 @ 06:50:28
URL: http://livetsommammma.blogg.se/
Postat av: Elin, Texas, Callie

Stackars lilla Noel, inge kul att ha så hög feber och så länge :(

Hoppas att han bli bra snart!

Kram / Elin

2009-03-14 @ 08:16:08
URL: http://www.waytogo-texas.com
Postat av: Margareta RosénMargareta

Vilken duktig kille.Första gången på barnakuten..Hoppas febern går ner nu så ni slipper åka in igen. En stor kram till NOEL och föräldrar.

2009-03-14 @ 11:38:40
Postat av: ALEXANDRA

Nej, stackars liten. Fredagen den 13de...måste vara det! Hoppas han är bra snart och att du och Jonas mår bra ni oxå. Ser fram emot den nya medlemmen i släkten!



Pussar!

2009-03-14 @ 14:49:27
URL: http://alexandra8808.blogg.se/
Postat av: Angel

stora kramar från hela familjen här..

2009-03-14 @ 14:54:33
URL: http://angelslillavarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0