Picknick

Publicerat: 2013-05-09 Kl: 20:34:00 | I kategori: Allmänt


Kristihimmelfärdsdagen och det betyder röd dag och ledig dag för barnen från förskolan. Jonas jobbar som vanligt. Det gjorde inget för vi hade andra planer för dagen. Vi gjorde oss iordning, packade in vagnen och cyklarna i bilen och styrde hem till Jossan och barnen. Jossan var i baktagen så jag stannade ute med barnen som ville cykla. Elika har precis lärt sig cykla utan stödhjul. Hon behövde öva mer på att starta själv så jag gav henne lite tips på vägen. Sen blev hon inspirerad av Noel och Levi som cyklade runt utan stödhjul. Noel hjälpte Elika med att visa hur han gör när han startar. Elika hon kämpade och kämpade och tillslut så gick det flera gånger att starta själv. Hon är en riktig kämpe som inte ger upp i första taget. När jag och Jossan satt ute och drack kaffe så hade hon cyklat förbi oss. Sen dröjde det en stund så kom hon tillbaka sen och säger; -Jag kraschade där borta men det gick bra, och cyklade vidare med ett leende på läpparna. vi satt bara och gapade tillsut för hon hade klarat sig helt själv utan att vi ens var i närheten :)

När vår fina vänner Michelle och Tess kom med sina barn gick vi iväg till en lekplats. Noel och Levi hade varit på en lekplats tillsammans med min pappa och min farmor som de gillade jättemycket. Noel sa att han visste vägen så vi följde efter honom och ja han ledde oss helt rätt. En storlekplats för stora och små, stora grönområden, både skog och en stor gräsmatta. Vi satte oss i solen och dukade upp med picknickfiltar och maten vi hade med oss. Jossan bjöd på hembakta matmuffins, focacciabröd och vanliga muffins. Vi hade med oss pannkakor.
 


Solen värmde som en riktig sommardag. Vi satt på filtarna och fikade. Barnen åt snabbt upp så att de kunde springa iväg för att leka. Noel, Levi, Elika, Nick, Nattis, Colin och Mio. Milo låg i vagnen och sov. Tror att vi kom dit strax före 13.00 och gick väl därifrån strax före 17-tiden. Lång och skön dag med massor utav sol, lek och diskussioner. Jonas kom dit på cykel efter han slutade jobba.


Väl hemma sen har vi ätit middag, barnen har badat, vi har städat och plockat undan lite hemma och nu ligger barnen i sina sängar och sover. Vi tittar på Sverige - Kanada i Hockey-VM. Imorgon väntar andra äventyr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0