Champagne, Lejon och disco- Helt underbar helg!

Publicerat: 2010-03-21 Kl: 15:24:54 | I kategori: Våra Äventyr!


Nu sitter vi i bilen på väg hem från en underbar helg på Vildmarkshotellet, Kolmården. Vi anlände strax innan 13 igår. Vi installerade oss på de otroligt fina vildmarksinspirerande rummen. Jordnära färger med tavlor på vilda djur. Utsikten var helt underbar ut mot vattnet. Så skönt att hinna sitta på balkongen en stund i solen och bara njuta av tillvaron innan det var dags för första programmpunkten. Vi satte oss i bilarna och körde efter en safaribil. Vi hann köra en sttund innan vi förstod att vi körde inne i djurparken. Vi såg nämlligen kameler. När vi var framme hade vi åkt in i safariparken. Det som väntade oss var den helt nybyggda Lejonkulan. Vi fick komma in i en bur mitt i lejonens område i Safariparken. Nu stod vi öga mot öga med dom stora lejonhanarna och lejonhonorna. Mot slutet kom även de små lejonungarna fram. Det var otroligt häftigt att se djurskötaren ge kött till dom som dom fick lirka fram genom gallret. Dom kunde ta in tassarna långt i i gallerburen där vi stod så det gällde att vara på sin vakt. Noel och Levi var mycket faschinerade över dessa mäktiga djur. Noel blev ledsen för att han inte fick klappa eller gå in och leka med dom. Då berättade skötaren att inte ens någon av kan gå in till lejonen ute i safariparken, dom ska få leva så vilt som dom bara kan göra.













När vi kommit tillbaka till hotellet klädde vi om oss till badkläder och gick ner till familjeSPA och badade och relaxade. Otroligt häftigt och snyggt dom fått till de. Noel badade som en riktig tog. de första han gjorde var att hoppa rätt ner i poolen. hihi! Med armpuffar på. Levi älskar ju också att bada plaskade massor. I en liten plaskdamm. försökte han ställa sig upp och gå!! Vi tog oss alla varsin förfriskning i barnen och satte oss i relaxen. Både Noel och Levi tycktte om bubbelpoolen och där räknade Noel till 10 för första gången! Stolt mamma! Dock hoppade han över 3 :an den gången. "ett få fyja fem sex shuu åtta nie tie"



Vid 18 samlades vi utanför farmors rum upp-piffade och fina och sjöng för henne. Vi skålade i Champagne och åt lite snacks. Vi hade alla köpt en digitalkamera av oss i 70 årspresent och självklart denna resa. Hon bertättade även om sitt 70 åriga liv och det är så otroligt häftigt att höra. Så mycket som förändrats och mycket hon har hunnit med och förhoppningsvis har många många år kvar att uppleva ännu mer saker att få berätta för sina barnbarn och barnbarnsbarn. Klockan 19.00 hade vi bokat långbord i restaurangen. vi beställde in förrätt och varmrätt och vi drack vin till maten.. Levi hade somnat och sov igenom hela middagen. Noel åt mat från barnbuffén eller åt och åt han åt gurkor och tomater mest. Vi satt länge och åt och bara pratade och hade trevligt skålade och hade mysigt. När vi nästan var klara gick jag och min syster Erica ner med Noel och Levi som vaknat ner till Barndiscot. Noel dansade och busade runt där. Levi försökte oxå dansa men ville mest krypa omkring där nere. Efter en stund kom alla andra i sällskapet ner och dansade med oss. Vi satte oss och beställde in lite drrinkar och Noel sprang mellan racerbilarna och dansgolvet hela kvällen tills han kraschade i min syster Maddis famn. Han fick sova på en soffa i baren. En tuff dag för en liten 2 åring. Levi höll igång hela kvällen och kämpade emot sömnen flera gånger. Han somnade inte förräns vi sagt godnatt och gick upp på rummet för att lägga oss.

Imorse var det frukost buffé innan vi begav oss ut på vanding i djurparken. Egentligen öppnar inte parken förrän den 1 maj men vi fick lite privatvisning. Vi såg Tigrarna i TigerWorld, Aporna Enzo och lilla Echo som var alldeles nyfödd när vi var på kolmården i somras, då bara 1 månad gammal, elefanterna, noshörningarna, kamelerna och till sist sälarna, pingvinerna och delfinerna.  Helt underbart att få se alla djuren igen. Längtar till i sommar då vi ska åka hit till Kolmården igen och bara njuta precis som förra året.

Tack för en helt oförglömlig helg! Kommer aldrig att glömma helgen på Kolmården när vi firade älskade farmors 70-årsdag!

Kommentarer
Postat av: Josephine- Mamma till Elika & Nick

Åh.... Vilken otroligt härlig helg ni har haft! Så härliga bilder på både barnen & vuxna :-) Hälsa grattis till farmor från oss! Kramar

2010-03-21 @ 18:17:26
URL: http://wwwmammatillelika.blogg.se/
Postat av: Malin - Mamma till Leia

Låter som ni hade det hur bra som helst =)

2010-03-22 @ 22:34:40
URL: http://leiaochmamma.blogg.se/
Postat av: Margareta Rosén

Tack för en oförglömlig helg med ER och alla som var med. Kunde ej ha fått en bättre 70-års present.

Kram farmor

2010-03-25 @ 21:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0