Kräftskiva

Publicerat: 2009-08-09 Kl: 23:41:35 | I kategori: Våra Äventyr!


I fredags åkte vi till Vaxholm, parkerade bilen där och tog färjan över till Ramsö som ligger i Stockholms skärgård. En av Jonas kompisars flickvän har sommarställe där. Vi var inbjudna på kräftskiva. Självklart var barnen med. vi var hela 5 par och så våra barn. Noel älskar att busa med alla som var där :-) Ett supermysigt ställe alldeles vid vattnet. Egen brygga soom vi låg och solade på och svalkade oss i vattnet. Så himla härligt solen lyste hela dagen och det var verkligen varmt. Noel badade massor och tyckte det var roligt. han simmade omkring med sina puffar på armarna. Levi låg på en filt på bryggan och charmade alla som kom i hans väg.





Grabbarna åkte ring efter båten medan vi tjejer satt och pratade och solade. När det började närma sig middagsdags hjälptes vi alla åt. Gjorde drinkar, värmde pajer, hällde upp kräftor i skålar, förberedde efterrätten, plockade blåbär (det gjorde jag), dukade och plockade fram allt!! Åh så mycket mat, kräftor, pajer, ägghalvor, sill och potatis och hembakat bröd. Det blev snaps till maten och en hel del snapsvisor! Noel fick ett eget snapsglas fast med jordgubbar och pärondryck. Till efterrätt blev det gino. För er som inte vet så är det massa frukt och bär med riven vit choklad över som man ställer in i ugnen. Vi hade kiwi, jordgubbar, hallon, blåbär och banan!!! Så himla gott. Serveras med glass. Noel älskade glassen!

Noel somnade inbäddad i min famn medan mörkret la sig och alla satt och pratade och drack gott!! Levi somnade och sov i liggdelen på vagnen



På morgonen vaknade vi före alla andra. Dagen var lika fin och solen lyste och det var varmt och skönt. Jag, Jonas Noel och Levi gick ner till bryggan och solade och badade! Vi stannade hela förmiddagen, åt lite lunch och vid 15-tiden gick båten tillbaka till Vaxholm!! Helt underbara dagar ute i den Stockholmska skärgården.




Kommentarer
Postat av: Josephine, Mamma till Elika & Nick

Vilka härliga dagar!

2009-08-10 @ 09:14:06
URL: http://wwwmammatillelika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0